![]() |
|
LNB monoblokZdravím a prosím o radu. Mám prosblém s najitím signálu při výměně LNB. Používal jsem twin LNB(na 2satelity a jednu družici Astra 3A) od digi tv-typ přesně nevím. Místo něj jsem si koupil tento: http://www.eod.cz/elektro/satelitni-technika/konvertory/konvertor-lnb-mascom-monoblock-twin-2-ucastnici-2-druziceMyslel jsem si, že ho jen vyměním za stávající a signál na Astře 3A hned chytnu. Bohužel jsem po výměně nechytl nic. Snažil jsem se i mírně posunovat parabolou, ale nic. Nemohli by jste mi někdo poradit, včem by mohl být problém? Zkoušel jsem v nastavení satelitu měnit diseqc na všechno co šlo, zkoušel jsem LNB přichytit, jak na jednu část tak na druhou, ale nic. I jsem se snažil místo astry 23,5° chytnout 19.2, ale ani tu jsem nechytl. Nejdříve bych potřeboval vědět, jestli při výměně LNB je potřeba i hýbat parabolou(mám 60cm parabolu)a nebo se snažit to zprovoznit v nastavení satelitu(mám mascomMC1100 a arrive200). Díky za rady. |
luprlu
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokdalší co se ptá pozdě,příště se napřed zeptej a potom toč, zatím ti poradím zkus naladit na starý Twin to co jsi měl, potom vlož monoblock za jeden či druhý krk a pečlivě si poznamenej v které poloze to hraje (radši se zeptej doma která je levá a pravá)a potom můžeme pokračovat, i když úspěch se "šedesátkou" není zaručen(a to nejen s parabolou)! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokDiseqC si nastavil? teraz keď už si anténou pohýbal to bude aj tak chcieť znova celé naladiť...Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: LNB monobloka prepáč...nastavoval si... tonek radí dobrePokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: LNB monoblok4 roky registrace, dobrej forek R^ :))) |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokSamozřejmě že jsem se to vše najdříve snažil dát dohromady v menu satelitu a ne posunutím paraboly-k tomu jsem se odhodlal až po všech možnostech v menu. Myslel jsem, že jen LNB vyměním a hned to pojede. Teď jsem tam vrátil zpět staré lnb a opět si to vše naladil. Pokud ale LNB přehodím za nové, tak nic nejde a nic nechytnu-ani astru 19.2 ani 23.5-ikdyž přehodím oba krky. Diseqc jsem nastavoval. Zkoušel jsem snad všechny možnosti-jak na jednom, tak na druhém satelitu. Jde mi o to, jestli si myslím správně to, že stačí vyměnit LNB a mělo by to jet-že nemusím nijak posunovat parabolou. Nebo jestli na toto nové lnb je potřeba větší parabolu-nevím z jakého důvodu by tomu tak mělo být...to milanm:jsem rád, že jsem tě pobavil....každý není takový genius jako ty. Vždy jsem si všedokázal naladit sám-jak digi, tak cslink, tak motor, jen toto mi nefunguje, tak nevím proč bych se neměl zeptat. Nejsem genius, satelitama se neživím a může mi cokoliv uniknout-většinou je to blbost. Nevím proč mi to nefunguje tak se ptám...kde jinde se mám ptát a jaký vliv na to má čas registrace? |
luprlu
![]() |
|
RE: LNB monoblokjá se v tom taky moc nevyznám,ale už jsem hodněkrát četl,že na 60cm parabolu se nedají použít všechny LBN,dokonce myslím u Omka mají jedno twin LBN specialně pro 60 parabolu |
milda1967
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
luprlunijak jsem se te nechtel dotknout.pises, ze sis vzdy vse naladil, digi, cslink, ... udivuje mne, ze jsi nepostrehl, ze digi tv vysila na jine satelitni pozici nez cs link/skylink. proc si nekoho nepozves a lopotis se s tim sam, to je najaka petistovka za poradne serizeni tak moc? |
milanm
![]() |
|
RE: LNB monoblokA proč by si na to někoho měl zvát, když ho to baví? Na všech satelitních fórech "ti, co to umějí" tuto techniku zcela zbytečně démonizují, jako něco, co je normálnímu smrtelníku nedostupné. A - často hrubě - napadají ty, kdo se o něco pokusí sami a potřebují radu. To, že si někdo koupí měřák za desetisíce, říká wow, když vidí spektrum a účtuje si za to nehorázné sumy, z něho ještě nedělá odborníka. |
skydedek
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokkaždýho věc s čím se bavíjestli ti to jde s původním LNB tak ti to musí jít i s monoblokem, leda že by jsi nějak nesmyslně nastavil DiSec?? např na port 3 a výše tedy (pokud píšeš pravdu a na TWIN hraješ) nastav Disec pro Asru 23.5 (ASTRA 3)na port 1 a dej do antény monoblok, pokud nebude signál uchyť monoblok za druhý krk, pokud nebude signál 1. kecáš 2.je vadný monoblok (nebo přijímač) pokud máš signál dej vědět budeme pokračovat sakra ten čas letí!!! |
tonek
![]() |
|
TO:Skydedekmáš pravdu |
tonek
![]() |
|
Re:milanmOn píše,že má LNB TWIN od Digi TV a nie,že chytá Digi TV.Káždopádne,keď chytíš na ten TWIN astru 3, tak musíš chytiť aj na ten monoblok astru 3 a až máš 8O cm parabolu ,musíš chytiť aj astru 1.Samozrejme musí mať ten monoblok funkčný a musiš si vedieť nadstaviť príslušné DISEqC a správne uchytiť monoblok,čo není až taká veľká veda.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
lnbsku znova napojit f konektor s delsim stredem |
RENNE
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokPodle mě, je špatný MonoBlok. I kdyby byl určen pouze na Parabolu od 80cm jak to má třeba twin od Inverta(i tak funguje na 60cm, ale slabě), tak jednu družici bys chytil. Ať už Astru 19 nebo 23. Pokuď si ji měl už nasměrovanou a dal si tam ten Monoblok a přepínal DisqC AB nebo přehazoval krky a nenašlo to nic, tak je něco špatně s LNB. |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokDíky za rady. Vypadá to asi na špatný monoblok-jinak si to vysvětlit neumím. Teď tam mám zpět LNB z digi a vše jede...zkusím to odpoledne znovu přehodit a znovu vše zkusit. Podle toho, co mi píšete, chápu, že s parabolou nehýbat a mělo by to jet pokud to jede doteď-výměnou lnb(takové jako jsem poslad odkaz-myslím, že to nic speciálního na speciální parabolu není)by se nic změnit nemělo. Snad se mi zadaří.minalm: mám jen twin z digi, ale chytám už asi rok Astru23.5 se skylinkem. O 500Kč nejde. jen to prostě chci zkusit sám a naučit se něco nového. bohužel mi to nejde, tak zkouším rady tady. |
luprlu
![]() |
|
luprlujj, ja jsem to spatne precetl, myslel jsem ze to tocis z Digi TV na Skylink, ... omlouvam se R^ ;). Vypada to na ten vadny monoblock. |
milanm
![]() |
|
Monobloky jsou na 80 cm,pokud máš 60 cm anténu, nemůže ti na ní fungovat monoblok určený pro 80 cm anténu. To dá rozum. Musíš koupit monoblok na 3 stupně. Menší ohnisková vzdálenost u menší antény=menší vzdálenost konvertorů od sebe. Pak teprve zkoušej.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorostno to jiste, ale pokud jen vymenil monoblock za puvodni twin LNB a vsechno zkousel jak sam psal nebo mu i radil ve svem druhem prispevku tonek, tak by mu musel fungovat i monoblock s rozestupem 1m, ten v ohnisku mu proste jit musi ... a ten nesel a velikost paraboly na to vliv nema, to co pises by zjistil az u te "silhajici" pozice |
milanm
![]() |
|
Souhlasím s milanm,ale nákup byl v každém případě proveden špatně.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: LNB monoblokKdyby si to náhodou někdo četl a chtěl znát výsledek, tak problém byl ve špatném monobloku-po reklamaci výměnou už vše funguje bez problémů. Moc díky za rady všem. |
luprlu
![]() |
|
![]() |