Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

CS LINK/Skylink a bile prouzky, spatny forma

Na nekterych programech se mi nahore zobrazuji bile carky. Obcas take vysilaji v nejakem podivnem formatu. Stava se to nekomu ? Mam dreambox.

machura
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CS LINK/Skylink a bile prouzky, spatny for...

format obrazu 16:9 na lcd si nastav ,nie automat....

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

mam tv 4:3.

machura

na Dreamu nastav formát obrazu 4:3 letterbox
bílé čárky nahoře jsou teletextové řádky, to není chyba v sat ale v TV, oprava kolem 500.- , jistě dostaneš (i já) ještě zajímavé rady ale to je cena za kterou bych to já dal na stůl

tonek
Registrace: 1/2009

@machura

Ak si mal na mysli tieto čiarky http://www.cubicreality.com/kuvat/misc/cropped_snap.jpg tak to ide o widescreen signaling (WSS) http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen_signaling a nie teletext, ako napísal tonek. A čo sa týka tých formátov, napr. na Spektre alebo Discovery sa občas objavia relácie ktoré boli natočené 16:9 ale program vysiela 4:3. A aby obraz nebol orezaný tak ho nasprosto stlačia, alebo vysielajú Pan&Scan ako napr. HBO.

marianm
Registrace: 8/2006

No, to je presne ono. Takze s tim nic nenadelam ...

machura

Ale naděláš. TV signál má 625 řádků, z toho je 576 viditelný obraz a 49 je použito pro synchronizaci a různé "služební" účely. Takže stačí trochu roztáhnout obraz aby to už nebylo vidět.

visper
Registrace: 5/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra