Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.08.2007, 10:37.54

Kdo platí pronájem frek. na transpodéru CS linku?

Zajímalo by mě, kdo vlastně platí pronájem frekvencí na transpodéru na satelitu, který určitě není zadarmo. Pokud by to byly firmy TaT a Gital, tak by ten poplatek za karty byl určitě oprávněný, ale pokud to platí ČT, Prima, Nova, tak jsou to (TaT, Gital) největší ubožáci.
Pokud to platí ČT, ... tak by určitě měla těm, kteří platí konces. poplatky příjem umožnit za nějaký administrativní poplatek. Nejsem právník, ale mám dojem, že ČT má povinnost šířit veřejnoprávní vysílání na celém území ČR a pokud to v některých lokalitách nejde nebo špatně měla by to umožnit přes satelit s min. náklady pro diváka.
uživatel
weber
17.08.2007, 10:48.12

RE: Kdo platí pronájem frek. na transpodéru CS...

Kdybys byl právník, nedal bys na dojmy. To je pro básníky a pitomce.
uživatel
Antonín
17.08.2007, 11:56.33

Když to sám nevíš-proč urážíš nebo si hojíš komplex méněcenosti!
uživatel
zzaner
17.08.2007, 12:10.43

Podle všeobecně prezentovaného schématu by to měla platit společnost CSlink, která to následně (s patřičnou přirážkou) rozdělí (dle zabraného datového toku) a přefakturuje stanicím, které tam vysílají...
uživatel
gespa
17.08.2007, 13:34.27

Hojím si komplex méněcennosti, přestože zčásti vím, jak to je. Například ČT nemá žádnou podobnou povinnost, tím méně nemá povinnost něco dělat s minimálními náklady pro diváka. Tím méně tuto povinnost mají Prima nebo Nova.
Mně by se líbilo, kdyby to tak bylo, ale není.
K tomu, jak vypadají toky peněz přes CSlink lze jen podotknout, že je to soukromá firma čerstvě ve 100pro vlastnictví pana Janků, a pokud je mi známo nic podobného není povinna zveřejňovat, a též, pokud vím nikdy to nezveřejnila. Samo o sobě je historie právních vazeb CSlinku docela zajímavé čtení, například základní jmění v evýši 200000 Kč...vzbuzuje docela dost otázek.
Mám dobrý důvod se domnívat (ale nevím to z výše uvedeného důvodu stopro, že Gespa nemá úplnou pravdu, zejména, že některé stanice neplatí nic, u jiných se náklady dělí mezi TT a Gital...)
P.S. Urazil jsem podle tebe právníky, básníky, nebo pitomce? Prvních dvou by mi bylo líto, u posledního si bohužel myslím, že to nejde provést.
uživatel
Antonín
17.08.2007, 13:38.57

zzaner

To zzaner: asi se ozval ten ubožák a asi, to co jsem napsal je pravda, protože ubožáky jsem je nazval jen za určitých jasně uvedených podmínek. A jestli jsi to nepochopil, tak ti to řeknu polopaticky (jestli tomu slovu rozumíš)sice tady jde o prachy, zvlášť když máš 4 TV a bydlíš v místě špatného příjmu, ale hlavně jde o pricip. Ale s tebou si už nebudu ničit klávesnici a ztrácet čas.
uživatel
weber
17.08.2007, 13:45.07

Ubožák je gespa nebo já?
Bohužel je smutná pravda, že ani jednomu z nás nepatří ani gram z předvedených věcí. Gespa možná někomu někdy aspoň přeprodá kartu, já ani to ne. Z tohoto pohledu jsme vlastně ubožáci oba. Za sebe prohlašuji, že je to mnohem lepší, než kdybychom byli třeba hňupi.
uživatel
Antonín
17.08.2007, 13:56.25

ubožákem jsem myslel zzanera. Ale nemyslím si, že je to nějaká urážka, to je jedna z mnoha lidský vlastností za kterou ten dotyčný nemůže. Nedělám si iluze, že tyto firmy nevyužily nedokonalosti našich zákonů a legálně obírají lidi o peníze. Pokud tomu tak není velice se jim omlouvám a toto nařčení beru zpět.
uživatel
weber
17.08.2007, 14:51.43

Pro weber

Promiň -že jsem se Tě zastal,já jsem reagoval jen na Antonínovu aroganci.Když máš ale na4TV,tak můžeš mít peníze na kvalitní ant.system.A zadej si to odborníkům,více Ti k tomu nemám co říci.
uživatel
zzaner
17.08.2007, 16:03.41

@weber - nechci rypat ale kdyz ctu tutu diskusi, tak by mne zajimalo proc zzanera nazvals ubozakem?
uživatel
hmmm
17.08.2007, 18:16.52

Pro zzaner

Domníval jsem se, že Tvůj příspěvek patřil mě. Omlouvám se. V životě se stanou větší nedorozumění.
uživatel
weber
17.08.2007, 19:43.11

WEBER

Já teda nevím ale jak jesm si to přečetl tak jsem to hned pochopil ,že se tě zzaner zastal před Antonínem.
uživatel
lachtan
18.08.2007, 07:08.00

Takže je to asi nějak takhle:
programy ČT platí Česká televize (kromě DTH příjmu to využívá i jako záložní trasu pro ČT1 a ČT2 na vysílače a pro napájení některých převáděčů a kabelovek a UPC+DigiTV signálem).

Prima si to také platí sama, hlavním úkolem DVB-S je distribuce signálu na pozemní vysílače (vyjma Prahy - Žižkova), DTH až jako sekundární možnost.

Nova za to neplatí nic, všechno to platí distributoři karet (Gital a TaT). To samé HBO.

Galaxie, Noe, FB+NK, Public - platí si to vysílatelé jako distribuční a DTH trasy.

Český rozhlas - platí si to ČRo jako platformu pro DTH a pro ČRo 1, 2, 3, 6, 7, Region i jako hlavní distribuční trasu na vysílače (vyjma snad Prahy - Žižkova).

Proglas - to samé jako ČRo. Tzn. hlavně kvůli distribuci signálu na vysílače.
uživatel
kubisek