![]() |
|
@zdennek - Technisat Multytenne + Motor na VANTAGEObvykle nepíšem čo nemám odskúšané, toto mám a funguje to stopercentne. EMP naozaj neklame, prepínač P.169-TW (S4/1PCT-W2)naozaj neprepúšťa DiSEqC 1.2 povely... Ale Stab HH90 prepúšťa všetky DiSEqC povely a už asi aj tuším kde robíš chybu. Ak si to zapojil podľa tvojho odkazu vyššie (http://www.liddll.de/.....) tak to s týmto prepínačom fungovať nebude. Zapoj to podľa tohoto nákresu, VANTAGE nastav podľa môjho popisu vyššie a pôjde ti to stopercentne :http://kvinto.satecnet.sk/sat/multytenne/zapojenie.jpg Zrovna včera som chystaj identickú kombináciu - Multytenne + parabola s motorom na VANTAGE HD1100S a ide to bezproblémov aj s prepínačom EMP S8/1PCP-W2 (novšia varianta s DIP prepínačmi režimu, nahrádza DiSEqC prepínače P.168-W/V1 aj V2). Viac foto aj s nastavenia VANTAGE nájdeš tu: http://kvinto.satecnet.sk/sat/multytenne/multytenne&motor.zip Ak si s tým predsa len nebudeš vedieť rady, vývody prepínača zapoj presne podľa môjho nákresu, daj na seba mail a pošlem ti môj hotový setting s nastavením DiSEqC režimov. PS: To varovanie si si mohol odpustiť. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
@zdennek - Technisat Multytenne + Motor na VANTAGEPatrilo to sem: https://www.parabola.cz/forum/topic-53084/@zdennek - Ten motor pri tomto zapojení ide samozrejme aj v režime USALS... |
Kvinto
![]() |
|
RE: @zdennek - Technisat Multytenne + Motor na...škoda motoru na to malou mrchu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
pierrepetřesi přečti kde ten motor je né |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
@pierrepetrNa ten motor pôjde 85-ka Gibertini, nie Multytenne... Ak narážaš na tú 40-tku na fotkách - to je len testovačka, na merania. Je tam v okolí dosť vysokých stromov a aj s 1°W som si nebol istý ale ide. |
Kvinto
![]() |
|
RE: @zdennek - Technisat Multytenne + Motor na...ano narážím na tu parabolku s motorem na fotce |
pierrepetr
![]() |
|
tonektady se nepíše ,kde je ,vidím fotku a reaguji,bye kámo |
pierrepetr
![]() |
|
RE: @zdennek - Technisat Multytenne + Motor na...první věta druhého odstavce, jenom pozdrav poránu ahoj |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: @zdennek - Technisat Multytenne + Motor na...to Kvinto : samozřejmě nic jsem ve "varování"nemyslel ve zlém, naopak velmi oceňuji snahu upřímně pomoci, ale byť jsem měl již před tím zapojení a nastavení DiSEqC jak je dle tvého uvedeno, motor u P.169 vůbec nereagoval; třeba je to blábol ale možná hraje roli verze resp. druh firmware použitého v přijímači ... nakonec jsem rozpohyboval P.168-W/V2 ale přepínání mezi "vstupy" občas vytuhne a některé reakce přijímače jsou zdlouhavější než by člověk očekával |
zdennek
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
@zdennekAký tam máš firmware?Re: "ale byť jsem měl již před tím zapojení a nastavení DiSEqC jak je dle tvého uvedeno, motor u P.169 vůbec nereagoval" Zamysli sa trochu nat tým čo si napísal. V zapojení ktoré som uviedol je motor pripojený priamo na VANTAGE ako prvý, až za ním nasleduje DiSEqC prepínač (nateraz je jedno aký). Ak je teda motor, kábel a receiver v poriadku a správne nastavený, motor musí točiť. Ten prepínač zapojený až za motorom ho rozhodne nemôže zablokovať (za predpokladu že nie je vadný alebo tam nie je skrat). |
Kvinto
![]() |
|
RE: @zdennek - Technisat Multytenne + Motor na...S tým P.168-W/V2 by to malo ísť takisto bez problémov, príde mi však dosť nevyužitý pri tejto konkrétnej aplikácii, 6 vstupov ostáva nevyužitých. Iná situácia je keď ho už máš, viď. môj včerajší prípad (ale tam sa do budúcna uvažuje s pridaním dalšej multifokálnej paraboly).S niektorými P.168-W/V2 som však mal (pri iných aplikáciach) problém s prepínaním a posielal som ich na servis výrobcovi. Obratom prišli upravené a odvtedy idú v pohode, tuším tam len robili nepatrné zmeny v software prepínača. |
Kvinto
![]() |
|
![]() |