Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Zkušenosti s PVR UPC

Zdravím a chtěl bych se zeptat nan zkušenosti s tímto přístrojem. Dle reakcí tady i jinde je mi jasné, že to nebude žádná sláva, ale je to opravdu to hrozné? Dále by mě zajímalo co se stane se současnou UPC kartou která jede na Cryptoworksu pokud si objednám tento přijímač. Budu jí muset vrátit nebo mi zůstane aktivní? Dále bych se chtěl zeptat jestli je možné nějak nahrané pořady na pevném disku dostat ven a potom třeba vypálit na DVD. Uvítám každou zkušenost a děkuju předem za reakce.

rotvajler
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zkušenosti s PVR UPC

Ano, dle mě to byl od manažerů z UPC krok špatným směrem s tímto výrobkem. Což sami dost možná potvrdí v dalších měsících jistým krokem.
Pokud si to jejich PVR objednáš, s původní CRW kartou se stane to, že ti ji vymění za Nagravision kartu spárovanou s číslem CA modulu v tom PVR. Tudíž žádné přenášení karty do nějakého jiného přístroje. Ale to je obecný trend u všech poskytovatelů pay-tv nabídky, aby z ovčanů vymáčkli další peníze. Dle mě k párování s nástupem plnohodnotného Irdeta přijde i Skylink, alespoň u placené nabídky.

Jinak u toho PVR od UPC (výrobce Pace/Philips) je dost systémových problémů. Celkem velká série, která je tady v republice, má problémy se ztrátou příjmu signálu ve standby modu nebo při příjmu signálu z DVB-S2 TP v mpeg4 (HD kanály), které ústí v nucený restart přístroje odpojením od napájení.
Dost často se také špatně updatuje informace o aktuálním času, tudíž zcela nekorektně funguje (resp. v tu chvíli spíš nefunguje) nahrávání, pokud má uživatel naplánováno na konkrétní čas.
Zálohování nahraného obsahu moc možné není. Nenech se zmýlit tím, že přístroj disponuje konektory USB a RJ45. Tyto jsou softwarově zablokovány, resp. nemají od výrobce softwarovou podporu funkčnosti. Jediná možnost tak tudíž zbývá záloha přes analogovou díru, tj. scartem do DVDrec.
Upozorním taky na problémy majitelů TV Panasonic Viera (a dost možná i různých modelů jiných výrobců) s přenosem zvukového kanálu přes HDMI rozhraní.

Sečteno, podtrženo s přihlédnutím k finanční stránce věci, kdy UPC svojí politikou kamarádšoftů s vybranýma instalačníma firmama nutí člověka nechat si tento přístroj "odborně" nainstalovat (nevím, jestli se v tomto směru něco nezměnilo, ale bylo to tak, že pokud se stávající zákazník UPC v minulosti rozhodl vyměnit SD přístroj za tento jejich HD PVR, mohly to udělat jen určité vybrané firmy a ne nejbližší obchodní nebo instalační zastoupení), tak to máme cca 2000,- montáž + 150,-/měsíc (nyní akce 100,-/měsíc). Celkovou kalkulaci si udělej sám. A celkový úsudek také. Ale pokud máš nyní svod jen na jeden koax se singl LNB a chtěl bys dvoutunerový přístroj tak jako tak (tj. i při pořízení svého), tak do předělání instalace stejně budeš muset investovat.

schmeyd
Registrace: 6/2008

Díky za obsáhlé info. Moc jsi mě nepotěšil, již nyní mám od UPC karty dvě čili s výměnou LNB Twin na Quad jsem počítal, ale to, že pokud si to objednám nebudu si to moci nechat zapojit sám, ale budu muset zaplatit toho koho mi UPC určí to je teda alarmující. Další problém, mám LCD TV Viera Panasonic. Bohužel ale konkurence pokud si nechci vyloženě strhnout internet ( min 2 TV ) a jít do IPTV od O2 není (nabídka CS Linku ani SkyLinku mě neuspokojuje ). Takže asi nejspíš koupit nějaký PVR normálně v obchodě co? Nebyla by nějaká rada jaký zvolit, nemusí to být žádná špička, dokonce oželím i HD protože moje TV je sice HD Ready, ale bohužel neumí MPEG 4 čili k ničemu, jen aby to nahrávalo, mělo 2 tunery a bylo to spolehlivé? Předem díky za rady.

rotvajler
Registrace: 9/2010

TV nemusí umět MPEG4, stačí když to umí sat. přijímač.

visper
Registrace: 5/2008

To, že ta TV neumí MPEG4, tě při příjmu signálu přes externí satelitní přístroj snad nemusí trápit. Funkci dekodéru toho MPEG4 streamu ti bude obstarávat právě ten DVB-S/S2 přijímač, který si koupíš nebo pronajmeš (stejná situace při PVR od UPC).
Když se ptáš na doporučení, každý ti bude psát něco jiného. Měl by sis projít nabídku, určit maximální cenu a podle specifikací vybrat několik zástupců a u těch pročíst recenze/ohlasy v diskusích. A teprve podle toho se rozhodnout.
Nicméně osobně bych volil určitě s CI rozhraním pro budoucí případnou výměnu CA modulu, až nechají padnout Cryptoworks. Jestliže se věci budou ubírat směrem vypuštění komerčního hacku na tento systém po 31.12.2012, ani UPC u tohoto systému nezůstane a všechno nasvědčuje tomu, že přejdou na Nagravision (nevidím důvod, proč by měli provozovat jako doposud 2 kodovací systémy a stávající Cryptoworks tak nahrazovat Irdetem jako Skylink, když mají funkční implementaci Nagravision). Ale toto možná nebude tak rychlé, protože přece jen těch SD přístrojů, které mají v oběhu, je značné množství.

schmeyd
Registrace: 6/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra