Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.08.2007, 10:56.00

Propouští sat.signál matrace?

Pánové,vzal jsem si na zahradu parabolu a sat.a zkoušel.
Dal jsem mezi LNB a zároveň s talířem molitan.matraci.Fungovalo.Pak jsem udělal to samé se sklem.Signál neprošel.Nahnul jsem vrch skla cca 40 stupňů od LNB a signál prošel.To samé bylo bylo s 10cm dřevotřískou.Před anténou to nešlo,na to je potřeba dvou lidí.Takže pod určitým úhlem určitý mat.propouští sat.signál.Jenom nevím o kolik byla ztráta signálu.Neviděl jsem na televizi akorát podle zvuku.Ještě jsem to mohl vyzkoušet vevnitř.Strop prkna a popískovaná ipa,ale to mě napadlo až teď.Hezký výkend.
uživatel
Ji.sat
17.08.2007, 11:24.43

RE: Propouští sat.signál matrace?

Čo si vlastne zistil? Asi to, že sliepka nosí vajcia.
uživatel
tadam1
17.08.2007, 11:24.45

RE:Propouští sat.signál matrace?

jo kdyzjsem jeste nemel nataceni tak jsem si usadil 150cm stredovku do kresla vysadil okna a dal tam dost tlustou deku/protoze to bylo v zime/takto jsem fungoval asi mesic deka hrala a propoustela jako kdyby tam nebyla
uživatel
skohy
17.08.2007, 12:26.28

Co to je ?

"Nahnul jsem vrch skla cca 40 stupňů od LNB a signál prošel" tomu nějak nerozumím. Vím, že se tu nedá kreslit, můžeš to popsat nějak lépe ?
uživatel
Tondach
17.08.2007, 12:48.54

Re:o to je ?

Položil jsem sklo na držák LNB dole u paraboly a horní částí skla jsem se přibližoval k LNB.Asi v půli této trasy
signál prošel.Když jsem se přiblížil více nebo až LNB tak signál opět nešel.Ještě vyzkouším další materiály,neboť na zahradě mám zabetonovanou lešenářskou trubku,kde se mohu vyřádit.Ještě vyzkouším další mat.ale před parabolou. R^
uživatel
Ji.sat
17.08.2007, 13:39.38

Zajímavý pokus by byl též strčit tam nějakou slečnu. U blondýnek by se možná dal použít tento postup: Začít s nějakou hezkou oblečenou a pak ji pod záminkou pokusů odstrojit. Dalšímu vývoji a zdůvodnění se meze nekladou, ta matrace se může hodit.
Měření permitivity a vodivosti materiálů se při vážném úmyslu dělá trochu jinak, ale Cimrman se taky nedržel vždycky zavedených pokusů, a jak daleko se dostal. Koneckonců ono i to vědecké měřené vlastně nedělá nic jiného, zdroj signálu, čidlo a měřidlo to má taky...
uživatel
Antonín
17.08.2007, 16:02.18

Je to sranda, s vámi pánové.Víte proč blondýna před jízdou autem, nechává otevřené dveře?Čeká až jí naskočí motor.
uživatel
Saxon