![]() |
|
Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Neporadil by mi někdo s brumem(obraz je v poho). Mam satelitní přijímač Mascom a jeden jeho AV výstup mám přivedený do USB tuneru na PC. Když jsem na PC přijímal klasické televizní vysílání, tak to dělalo brum také. Zde jsem dal galvanický oddělovač na anténní kabel a brum zmizel. Tak jsem zkusil dát ten oddělovač na anténu satelitu , ale signál se ztratil a přijímač neměl ani obraz ani zvuk :-/ . Samozřejmě, když jsem to zkoušel, tak při odpojení antény do přijímače brum na PC zmizel. |
mojmirus
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
DodatekA výstup na klasickou TV nebrumí, ten je čistý. |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Klasicky kondenzatorovy oddelovac na satelit dati nelze,nebot nepropusti ss napeti od prijimace,jak se presvedcil.Pokud se jedna o brum z potencialoveho vyrovnani od kabelovky,pak jej zarad primo na vystup ucastnicke zasuvky (nemame kristalovu gulu a nevidime ,jak to mas vsechno propojene).Druhou moznosti,je provedeni mistniho pospojovani pred vsemi A/V pristroji - toto jre vhodne sveriti odbornikovi.Jde o to,ze pred veskerou A/V technikou se spoji vsechny zeme - tedy ochranny zlutozeleny silnoproudu,zem kabelovky,zem satelitu a sta aspon Cu vodicem 2,5 mm2 dukladne.Opakuji sverit odbornikovi at to nikoho nepochnape a nikdo neshori:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)pokud je to "klasicka" TV (predstavuji si CRT TV),pak nebrumi,ponevadz je silnoproudy privod realizovan flexo snurou tr.ochrany II. a ochranny vodic se nemuze spojit se zemi antenniho vstupu a tedy neprotekaji vyrovnavaci proudy zpusobujici brum.No a to je potom cele na brumlu. |
hdpe
![]() |
|
PropojeníSamozrejme, ze kdyz jsem to ted naposledy zkousel, tak jsem mel vsechna ostatni propojeni odpojene. Takze do prijimace vede jen antena z konvertoru. A z prijimace AV vystup do PC v jinem pokoji. A PC je taky pripojeno jen na tento AV vstup. Zadne jine propojeni uz neexistuje. |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Predne,podle polohy kopyt...tzn.kdyz mas propojeny cely retezec a ODPOJIS VSECHNY KABELY Z CATV ZASUVKY TAK TO NEBRUMI? |
hdpe
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Taky by pomohl oddělovací transformátorek na audio kabelu. Vhodný najdeš třeba ve starém telefoním modemu. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)prestane brumit, kdyz vytahnu z prijimace antenni privod od konvertoru. |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)To visper : Bohuzel nejsem zbehly v techto bastlicich operacich. Neda se to nekde koupit a pod jakym nazvem to mam hledat ? |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Jsme policie a vyzadujeme presne udaje...Prosim o jeste o presnou informaci,kdyz odpojis vsechny kabely od zasuvky kabelove televize a kabel od satelitniho LNB nechas zapojeny tak to brumi? |
hdpe
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Tak to sice nebrumí ale z kuchyně pak řve žena..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)To hdpe. Jeste me napadlo, kdyz jsi mluvil o odbornicich, ze mi tito odbornici, zapojovali TV zasuvku jak pro TV i satelit, jestli chyba neni v te zasuvce. Jeste to zkusim propojit naprimo nejakou spojkou. |
mojmirus
![]() |
|
mojmirusToto můžeš zapojit do audio kabelu, ale bez pájení se neobejdeš. http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=6955 |
visper
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)To nezkoušej, to je blbost, pojede ti jen jedno nebo druhé..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)to hdpe: Je na zdi kovová zásuvka, do které je přivedena :1. kabelová TV - ta je spojena jen do TV. 2. satelit na balkone a ten je spojen jen s prijimacem. Prijimac mam pri zkouseni brumu propojeny jen s PC. Ostatni vystupy jsou odpojene |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)a hdpe se ptá, jestli brumí, když odpojíš tu CATV.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Smaryja Jozef,smaryja Johan,nechceme preci ani vic ,ani min,nez zjistit primarni pricinu-priciny potencialoveho vyrovnani mezi sinoproudou elektroinstalaci=trizilovy napajeci kabel od PC a:1) Zemi kabelove televize, 2) Zemi satelitni anteny,je-li instalovana na stozaru spojeneho s hromosvodni soustavou,tato zem je shodna se zasuvkou STA,pokud je stozar uzemnen stejnou hromosvodni soustavou, 3) Kombinaci obou, Je to tak slozite?Nebo se chces vydat cestou oddelovacich transformatoru pro video a audio?coz lze,ale je to drazssi a neprakticke. Tak se ptam znovu a lepe,kdyz odpojis vsechny kabely od zasuvky kabelove televize BERUMI TO STALE? Odbornici za to nemohou,muze za to stara komunisticka koncepce silnoproudu TN-C a absence hlavniho pospojovani ve starych domech. |
hdpe
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)jeste zkusim odpojit tu kabelovku. jestli to teda zvladnu. Vsechno mi to delala firma a kabely jsou zasekane do zdi.Ted nejsem doma, tak to o vikendu zkusim to vytahnout z te zasuvky. Zatim diky Vam vsem. |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Smaryja Johan :laughing:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)já jen čekám, kdy sem vletí nějaký patlal a "poradí" mu odpojit ochranný vodič u PC :-) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)Za všechno může ten Nikola Tesla. Kdybychom poslechli Edisona a Křižíka, tak máme stejnosměrný proud a nic by nebručelo. ;) |
visper
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)jj, to je dobrý..dal bych mu i jazykem zkusit, kterej to je..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum ze satelitu (AV výstup do PC)ten USB tuner má vstup AV nebo antenní???!!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |