Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Nastavení paraboly

Ahoj,jak jsem již dnes psal,že mi nejde digi poradte mi ještě prosím s nastavením paraboly.Jestli mi vysvětlíte co znamenají tyto údaje a jak nastavit:elevace 30,3°,Azimut 200,9°,Lnb skew:13,2°.Moc děkuju,musím to poladit :bomb:

jans
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

jansi

prosím přečti si důkladně vlákno co jsi založil odpoledne a již další nezakládej nebo začnu i já býti hulvátem

tonek
Registrace: 1/2009

RE: Nastavení paraboly

No,keď nevieš čo znamenajú tie údaje,tak ťažko je radiť,ale určite sa nájdu aj tu trpezliví ľudia,čo poradia a vysvetlia.Hodne zdaru.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@tonek

O co ti jde,od toho je to forum abych se zeptal,každý není hned sat.technikem a taky bych se rád něco naučil sám abych nemusel pořád někam volat o pomoc.jestli s tím máš nějaký problém tak to nečti

jans

jansi!

už ti psát nebudu, jednak jsem ti radil jazykem tobě srozumitelným ale je to zbytečné, přesto opakuji

PŘEČTI DUKLADNĚ VŠECHNY PŘISPĚVKY V TVÉM ODPOLEDNÍM VLÁKNĚ

tonek
Registrace: 1/2009

heledse , nejen antena ale i kabelaz muze bejt udelana spatne. jeden odflaklej konektor a muze to jit do kopru o minutu driv. precti si rubriku abc , tam se dozvis to co potrebujes.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

To není kabeláží, ale špatně nastavenou parabolou bez použití měřáku.

sirda
Registrace: 11/2006

ale dyt jo, ale dojebe konektor jeden , druhej a pak uz ani tou antenou nenalovi zadny zazraky :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

To máš pravdu, ale pak by mu to nechodilo ani za pěkného počasí.

sirda
Registrace: 11/2006

http://www.digitalnitelevize.cz/nastroje/nastaveni-paraboly/

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

@parabola

Já jen nechápu jednu věc,to má každý z vás měřák za x tisíc?

jans

mel sem docineni s konektorem od profika co se antenama zivi 30 let a po predelani se na dotycnem pristroji zlepsila kvalita o 3 a 2 procenta. jen takovym zasahem dotycnej ziskal aspon nejakou rezervu. z anteny sme jeste taky jeste neco vydolovali. to nemusela byt prace dotycneho, ale preci jen mohl ty srouby trochu vic dotahnout :)

bublajs

jans

ne. musis najit metodu, jak to vosefovat i bez nej. pokud ti ale prijimac uz tedka ukazuje 100/100 tak sezen jinej, nebo lad podle nejakyho slabsiho TP

bublajs

i bez měřáku se to dá na obyčejnou parabolu od digi nastavit tak, aby při normálním dešti či sněžení signál nevypadával

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

jasný s měřákem to umí každej ;) , trochu trpělivosti a a klidný ruce

Dukan

Já sem mu radil v předešlim vlákně.Zřejmě je natvrdlej.Pokud to má na balkoně tak nevidím problém.Na střeše to bez měřáku nepujde.

koax
Registrace: 2/2008

Bez meráku to je ako opravovať autá bez diagnostiky. To čo ti ukazuje prijímač je len orientačné.

JozoM
Registrace: 9/2010

najdi si sekci ABC tam je to popsaný-eventuelně řekni nějakýmu machrovi ten ti to za určitý peníz za cca10min. nastaví,protože to tady řešit dva dny to je unikum zvlášť když o tom nemáš ani páru. :bomb: A nezlob se jestli anténu máš na balkoně tak jí lze nastavit snad i voca..m

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Nebo zde:http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-s/montaz-paraboly-natazeni-kabelu.html

Karelems
Registrace: 2/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra