![]() |
|
motor+multifokuszdravím. může mně prosím někdo poradit? Mám parabolu 100cm na držáku 4 lnb, sleduji 5E,13E,19E a 23E. teď jsem koupil motor a chci sledovat občas i něco jiného, např.Bulsat na 39E. Jak lze kombinovat příjem bez natáčení paraboly na zmíněných čtyřech satelitech s motorem na 39E. diky. |
cestmírek
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: motor+multifokusPřesně jsem "nepochopil",zda ti je všechno kolem a kolem jasné.......Pokud chceš nasadit motor na parabolu s multifocusem,tak to samozřejmě jde,ale......nepíšeš zda to máš jen na jeden přijímač,protože při otočení by byli ostatní přijímače na multifocus "mimo signál",takže pro více přijímačů řešení s jednou parabolou není vhodné.Zpět k relé pokud zabrousíš někde do historie diskuze tak to určitě najdeš.....já bych se mohl v některých detailech mílit(případně mě někdo opraví).Přepínač 8/1 s tím že tvůj přijímač podporuje DiseqC 1.1 a 1.2,případně to 4/1 co tam máš a "nějaké" relé 2/1.(nebo relé 0/12V)Nejvíce záleží co "umí" a co všechno lze "navolit" na tvém přijímači.Samozřejmě pokud to bude obsluhovat i někdo jiný ,tak je potřeba "zaškolit"....Více snad napíšou kolegové...Pat,Tomik či SaxonFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamil-k4Parabolu používám jen pro jeden přijímač. Je to stará, známá Ariva 200. |
cestmírek
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: motor+multifokusOsobně se chystám na podobnou konfiguraci, akorát s tím, že mám 2 paraboly: na jedné 3lnb (28,2+23,5+19,2) pro více přijímačů a na druhé 1lnb. Ta druhá anténa byla původně na digitv, nyní bulsat, takže až tak moc důvodů točit s ní nemám, ale přesto občas bych to využil. Proto bych na tu druhou chtěl dát motor.To by snad mělo jít bez problémů, ne? .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
![]() |
|
RE: motor+multifokusOvšem pokud ty myslíš, že máš jednu parabolu, ze které šilháš na 3 družice a na tuto chceš dát motor, tak to netuším jak by to fungovalo v okamžiku, kdy budeš mít pootočenu parabolu někam mimo původní střed (místo 23,5 třeba 39E) a následně přepneš na program z pozice 19,2, která je na dalším lnb na parabole?! To bys asi musel nejdříve přepnout na něco z 23,5...anténa se přetočí do "správné" pozice pro šilhání a potom teprve přepnout na požadovaný program z 19,2.Ale je dost možné, že se mýlím, taky by mě to zajímalo, jak to je :lookaround: .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
![]() |
|
![]() |