![]() |
|
DVB-S přijímač s HDMI CEC?Ahoj, existuje nějaký HDTV satelitní přijímač, který umí HDMI CEC? Tedy zapnout televizi, receiver a u všeho navolit patřičné vstupy?Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Obávám se, že ne. To si dělá každý výrobce po svém a funguje to jen mezi přístroji stejné značky. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?To právě že není až tak pravda. HDMI CEC je standard, kterej si akorát každej výrobce různě nazývá, ale z DVB-S receiverů (externích) to umí snad jenom jeden model od Vantage.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?A nechodí to dobře ani u Tv a kina od stejné značky (zkušenost)- řeší uni ovladač, který makrem postupně spouští přístroje a navolí vstupy.. bohužel nejjednodušší způsob jak spustit třeba 5 přístrojů najednou jedním tlačítkem ovladače a třeba i včetně lampičky v rohu... :8) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Máš v podstatě pravdu, HDMI CEC je standart který každý výrobce nazývá jinak. Třeba u Samsungu je to Anynet+, u Panasonicu se to jmenuje VieraLink. Teoreticky by si tedy měly přístroje rozumět. Někdy si rozumí dobře, někdy trochu a někdy vůbec. Výrobci sat. přijímačů s tím zatím moc nezačali. |
visper
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?zapomněl jsem dodat že je potřeba mít kabel Hdmi v patřičné třídě.. ale odzkoušel jsem a chodí to jen někomu a někde.. není spolehlivé prostě.. Uni ovladač (např. harmony, Logitech) opravdu řeší vše. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?To jsem řešil cca před 2lety zákazník měl všechno od Sony já mu dodával v té době nějaký Topfield HD a dopadl jsem tenkrát tak že mi to nechodilo konzultoval jsem to i se servisem sony ale bez uspěchu.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Umi to Technisat HD8-SX. Kabel používám Reference HDMI v1.3TechniSat DIGIT HD8-SX, Skylink
|
mjan
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?mjan:Umi to Technisat HD8-SX. Kabel používám Reference HDMI v1.3 Chceš říct, že ten Technisat HD8-SX umí to co obyčejné přijímače přes Scart?? To znamená, pustím TV (jakoukoliv), kde mám třeba puštěn program z antény a po zapnutí Technisat HD8-SX bez dalšího jakéhokoliv přepínaní na dálkáči automaticky přepne program po HDMI z STB na TV???? Zatím jsem se s touto možností u žádného přijímače propojeného přes HDMI nesetkal. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1zapnes prijimac, okamzite sa ti zapne aj tv na sat hdmi kamal a ked vypnes tv, tak sa vypne aj prijimac. U mna to tak fungujeDreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Mám Az box Elite,monitor 24"Benq propojeno přes hdmi,když zapnu Az box tak se zapne monitor a když ten Az box vypnu tak se monitor vypne do stand-by. |
charlie
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
Re: ojoj1Ano. Funguje to přesně tak jak jsi popsal. Ještě upřesňuji, že mám LED TV Samsung. To zapínání a vypínání se dá nastavit v menu satelitního receiveru, nastavíš to co chceš aby dělal.TechniSat DIGIT HD8-SX, Skylink
|
mjan
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Já mám SatElitu 2000HD taky monitor 24"Benq propojeno přes hdmi/DVI a taky mi SatElita 2000HD zapíná i vypíná monitor.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?To ale není vlastnost té SatElity, ale toho monitoru. Reaguje na přítomnost jakéhokoliv HDMI signálu. |
visper
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?:) přesně tak, tohle dělá každý monitor. Nevím ale zda tu byla odpovězena otázka zda ten stb přepne tu tv na hdmi, pokud se třeba koukáš na dvbt. Zatím jsem pochopil, že pouze zapne tu tv ze stand-by(stejně jako u toho monitoru)??? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?mám technisat HD8 SX + plazma panasonic,v menu HDMI Technilink se dá nastavit power on a power off funkce,po zapnutí technisatu se tv přepne na příslušný hdmi vstup at už ze standby nebo i z dvb-t,po vypnutí technisatu se vypne i tv. |
rojroj
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 458 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Ok, to je dobrý. Technisatům se už mimo digipal2 téměř nevěnuju. Mám pouze pár mf4..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: DVB-S přijímač s HDMI CEC?Tak to se Technisatu podařilo, je tato možnost ještě na jiném STB?Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
![]() |