Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problém Skylinku,či jinde

https://www.parabola.cz/forum/topic-53839/
Téma nám odplavalo až na 9.list v tuto chvíli,hezky to drželo na začátku a zase to redakce pustila k ledu

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém Skylinku,či jinde

Mozno by to chcelo umiestnit na stranku anketu, tak by sa mozno aspon trochu zistil pomer ludi ktorym to funguje a ktorym nie. Ja mam pocit, ze vacsine to ide bez problemov. Mne vsetko chodi v pohode a to mam podla vela tu prispievajucich "obycajny smejd", ktory ale dokonca v pohode zvladal aj Skylink ICE zapisy. Ak by mi to DVB-S2 8PSK neslo asi by som ale hladal chybu v sebe, ze som si nezistil dostatocne informacie co pristroj zvladne a co by mal zvladat aj s vyhladom do buducnosti.

terrible
Registrace: 1/2009

nekódovaný německý programy v 8PSK může zvládat, ale měl by zvládat taky bez problémů příjem těch v kódu. a hlavně je tam taky rozdíl v symbol rate a FEC

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

No jsem zvědav, jak to celé dopadne. Každopádně věřím, že to Skylink mrzí, ale nejspíš těch pár lidí, co si nekoupí jiný přijímač a uteče jim kvůli NovyHD k CSlinku je určitě vyjde levněji, než ušetřená kapacita na družici.

Začínám to vidět jako smůlu nějakých pár promile diváků. Vím, že integrovaný tuner má své výhody, nicméně u mě (teď díkybohu) převažují ty nevýhody. Stolní přijímač není taková položka, dá se třeba vyměnit s někým z rodiny, kdo má jinou kartu, nebo odložit do dětského pokoje a koupit nový do obýváku. Ale u tv za 30tis. to zamrzí. Zvlášť toho, co přednosti stolního přijímače nikdy nevyužije. Chce jen spokojeně koukat na póry Lucky Borhyové.. :((

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tondach

volné německé programy (např.19E 11362 H) to zvládá protože multiplex má nižší celkovou kapacitu,v tomto případě 45.5 Mbps

rojroj
Registrace: 10/2009

@terrible, konkrétně takové info ti neumí dát žádný prodejce. Může jen tušit, že to nepřekvapí dražší stb osvědčené značky. Vsadil bych se, že si s tímto nebyli jistí ani ve Skylinku u svých slavných ready strojků. Jak už jsem psal, jistě je případný útěk pár smolařů ke konkurenci kvůli tomuto problému zamrzí, ale určitě vyjde levněji než nová kapacita na družici i když jim všem třeba povrací předplatné. Holt, život není dokonalý.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

a jak už jsme psali, v celý Evropě je standard využívat ty transpondéry mnohem efektivněji než to dělají Němci (u nich si můžou dovolit vysílat třeba jednu HD stanici na jednom TP).

platformy využívající na některých TP 60 Mbps a více jsou:
VIASAT, SKY ITALIA, UPC DIRECT, HELLO HD, CYFRA+, PLATFORMA N, ORANGE POLSKA, CYFROWY POLSAT, TOTAL TV, BULSATCOM, DOLCE TV, CANAL DIGITAL NORDIC, TV CABO, MEO TV, MY TV, CANAL DIGITAAL NL, TV VLAANDEREN

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Problém Panasonic

Možo je to blbosť, ale akú krajinu máte nastavenú na televízoroch?Skúste tam nastaviť krajinu použitia nejakú škandinávsku.Ono tie tunery sa správajú aj podľa toho, aká krajina je zvolená.Ja na mojom som na piaty krát trafil tú správnu-Dánsko, lebo až tu fungovalo všetko-dvt mpeg2+4, dvbc, analóg.Nemám v ňom satelitný tuner, satelit by som nekupoval zabudovaný v tv.Extra skrinka poskytuje viac možností.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra

nejzajímavější na tom je, že ty samý přijímače který mají problém s dekódováním HD transpondéru Skylinku (teď po změně) mají už od samýho začátku problém taky s příjmem HD programů UPC Directu na 1W. tam je ta přenosová rychlost ještě větší. jenomže to redakci pochopitelně ani nenapadne, aby sem přišpendlila téma "UPC Direct má problémy" :laughing:

vortimond

Vortimond má samozřejmě velkou pravdu R^ R^ R^ , i tomík535 má pravdu.
Skylink zvolil rozhodně správný krok i když způsobené problémy malému procentu abonentů jsou velmi nepříjemnou záležitostí. Ale nemohou být důvodem k návratu zpět. Kdo má doma pochybný přijímač, musí si to nějak řešit sám. A zabudované sat. přijímače v televizorech _ přece nelze očekávat jejich stejnou vyspělost jako u samostatných resívrů od dobrých firem. Výrobci televizorů mají více jiných priorit než dokonalý satelitní tuner.

Nervoš
Registrace: 1/2006

Jen pro zajímavost, Mám Vantage 7100, tedy slušný stroj, a koupil jsem stejný i dceři. Když jsem je ladil, prostřídával jsem je a ani při stejném softu se nechovají stejně, ten její se mi jeví jako lepší.
Tak to s technikou už je.

Nervoš
Registrace: 1/2006

vortimond

No tohle bych redakci ani nemel za zle, UPC prece neni jenom tak rozsirene jako Skylink. Znovu opakuji, ze slusni prodejci s technickym zazemim vedi co prodavaji, pokud ne tak to prodavaji jako brambory. Navic jak jsem se dozvedel samotny Skylink chtel mit odezvu od zdejsich ctenaru, jen si myslim ze to bylo uchopeno trochu nestatne, proto je spravne ze to vlakno bylo sundane.

Ani nevite, ze problem je s TV Technisat rady HDTV a vysiluje tady nekdo? Problem jiz byl predan vyrobci, ktery udela novy FW a hototo. Jiste to nebude hned, neni problem pro slusneho prodejce zapujcit zakaznikovi externi prijimac do doby nez bude problem vyresen!

To same plati i o Panasonicu, oni by se k tomu meli postavit celem. Zadne jine problemy nejsou hlaseny krome prasiveho Humaxu 5000, ten hodte do popelnice a kupte si normalni pristroj.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Hmm... Zajímavé je, že i technik ze Skylinku připustil, že porušují normu pro vysílání DVB-S datovým tokem. Tak nevim, ale když někdo nedodrží normu, tak za to může výrobce?!

Martincca
Registrace: 9/2010

Tondach: Kódování vyrábí výrobce. Všímáš si slovního základu? Stejně jako prodejce prodává. Blbec blbne...a mnoho dalších příkladů.

petr121
Registrace: 4/2008

Martincca

co to tady plácáš za hovadiny. je tady ten seznam providerů. podle tebe půlka Evropy porušuje nějaký normy?

vortimond

Kdo píše, že tu půlka Evropy porušuje normy?!

Martincca

Nikdo žádnou normu neporušuje.Vysílá se i s vyšším bitratem,než má momentálně Skylink.To ,že třeba panasoniky nezvládnou vyšší bitrate není problém Skylinku.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

já ti to nebudu opakovat, ten seznam si najdi přímo tady v tématu.

vortimond

Zajímaý nápada od vás
1 Skylink porušuje normu ale plno lidem je to tady jedno podle vás si máme koupit jiný přímač po půl roce od koupení nebo TV.
2 Ted chytám na rádio nějakou frekvenci stanice poruší normu a budu muset koupit kvůli tomu nový ? Škodovka vyrobí aby ušetřila auto neodružený a bude to všechno v pořádku i když porušila normu ? Pak řekne škoda kupte si k TV něco na odrušení mě to nezajímá ale ušetřila ?
3 nejedná se jen o panasonic je plno jiných nových přímačů satelitných kde to nechodí nebo špatně a nedá se na to koukat myslím HD neskovávejte se jen za panasonic.Dneska jsem četl příspěvek že i Samsung má problém .To musí půlka národa vyházet elektroniku kvůli tomu , že někdo nedodrží normu - kde to jsme. Ano k mému Tv panasonic snadno koupím krabici a kdo mi zaručí , že za rok mi půjde -dá mi to někdo písemně ?

standa111
Registrace: 11/2009

Ok. Pak ale nemůžu pochopit, že jim to tam s těma "našema" telkama funguje

Martincca

no právě že asi nefunguje (u těch co dodávají samotný karty nebo moduly. oficiální resívry určitě fungujou)

vortimond

porušení normy datového toku u Skylinku ti po telefonu potvrdí jak MASKON výrobce karet , tak Panasonik .Možná to Panasonic vyřeší , ale co lidi co mají satelitní přímač za 5000 kč a více skoro nový a má kupovat zase nový? Vidím to v krámu jak si lidi stěžují , technici jim to jedou naladit a doopravdy to nejde naladit , nebo HD kostičkuje, zasekává atd. ted se nebavím o panasonicu

standa111
Registrace: 11/2009

pane panasoniku, ten blábol co sem někdo hodil je taková kravina, že je to až neuvěřitelný.

" Po hovoru s technikem Panasoniku. Prý měli noční hovor s inženýry z Japonska ten soft upravený pro ČR by měl zrušit limitaci datového toku, která je podle specifikace DVB-S2 právě na oněch 58mbps. Distibuce by měla být ale jen přes servis v ČR, ne přes internet, aby si touto Skylink CZ specialitkou nezasvinili své Panasoniky zákazníci zbytku světa..."

vortimond

Skylink a iní provideri.

Vie niekto,aby Panasonic a ďalšie značky sat.prijímačov,ktoré majú problém zo spracovaním signálu zo Skylinku mali podobný problém niekde vo svete,alebo je to špecialita len Skylinku a malého česko-slovenska?

tatar
Registrace: 4/2006

vortimond

Cože? Co to je to "no právě že asi nefunguje". Jsi spadl ze židle na znak ne? To my chceš říct, že si v Evropě ty televize kupujou (kupovali) jen pro hezkej rámeček? Nejsem žádnej odborník, ale tomu nevěřim...

Martincca

Já nechápu co tady pořád řešíte. Modulace 8PSK byla vymyšlena právě proto aby zvládala vyšší datový tok. A najednou se divíte že ho má. Podobně se budete divit až přijde DVB-T2. To že to některé přístroje nezvládají je sice smutné a majitele chápu, ale není to problém Skylinku.

visper
Registrace: 5/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra