Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monobloky Twin a Quad

V současné době vlastním 2x Technisat MF4-S, na parabole (80) mám monoblok Twin. Protože uvažuji (vlastně už jsem rozhodnut) o zakoupení dalšího sat. přijímače Technisat Technibox SIR (mám ještě jednu volnou televizi), budu muset koupit monoblok Quad. A protože nechci mít ten původní Twin bez využití, napadla mě myšlenka nějak to zkombinovat, abych přijímal 13-19.2-23.5-28.2 s tím, že všechny družice budu mít jen na dvou přijímačích a na třetím jen 2 družice.
Chtěl bych dát (při pohledu od paraboly) střed na 23.5 a napravo bude 28.2 (Quad) a pak nalevo od toho nějak připevnit ten Twin a mít tam 19.2 a 13. Pak použít dva přepínače (zřejmě Option), abych to dostal ke dvěma přijímačům, a ke třetímu to dát napřímo z jednoho výstupu Quadu (přijímač pro matku, tam stačí 23.5).
Vím, že to není ideální nápad, ale nechce se mi moc do 4 LNB Quad a 3 přepínačů. Má s takovýmto řešením někdo nějaké zkušenosti? Bude to chodit? Prosím jen seriózní odpovědi, neptám se proto, aby si ze mě někdo utahoval.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Monobloky Twin a Quad

no to ked sa ti podarí,tak si dobrý...ten quad je bez problémov,ale ten čo chceš dať ako píšeš nejak vedla,tak mám pochybnosti,že vôbec niečo na tom pojde a ked už tak slabo a len jedna družica...možno sa mýlim,ale je to zbytočný pokus,ktorý ti nedá signál môjho gusta....

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

Kup 60 cm parabolu na monoblock pro matku, na 80 cm parabolu 4 x LNB TWIN - na Aukru za hubičku a 2 x DisegC 4/1 pro sebe. Funkční a nejlevnější. (očísluj si kabely).

CES
Registrace: 4/2007

Chodit to zřejmě na těch svářečkách i když 6st bude, ale tohle ekonomické uvažování(navíc dopředu s kompromisem signálu) mi do hlavy neleze.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

já v tom nevidím problém,to nějaké uchycení se jmenuje držák druhého konvertoru česky brejle, pokud máš atyp anténu tak si vyrobíš, monobloky těsně na sebe ,
hodně zdaru, počasí na to máš tak napiš aspoň kolik máš na teploměrech
ahoj

tonek
Registrace: 1/2009

Zatím dík všem.
tonek: vím že jsou to brejle, jen jsem to tak neurčitě napsal. Až to "spáchám" tak se ozvu jak to šlape. Ale nebude to tento víkend, chci to objednat až v týdnu, takže asi až pak.

joscer

jsivak: Na tom "nějak vedle" určitě půjde 19.2, dneska mi chodí např. Sport1 (bývalé DSF) na úroveň/kvalita signálu 80/80%, eurosport 72/72%, takže to by mělo zůstat. Zřejmě z 13E bude signál slabší, ale doufám, že to nebude nějaká tragedie.

joscer

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra