, sekce: Skylink |
|
Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku SkylinkMohol by mi prosim niekto znaly potvrdit moju teoriu?Domnievam sa, ze jeden Transponder dodava jeden datovy stream v ktorom je vsetko. Cize obraz, zvuk, EPG, napr. 4-6 HD programov. Frekvenciu, moulaciu a ine parametre zvlada tuner, z ktoreho vystupuju uz len ciste data. Keby to nezvladal, neslo by nic, ani FTA. Ak je poziadavka na kodovany kanal, prezenie sa CELY stream cez CI rozhranie, kde z neho karta vykoduje prislusny kanal a posle na zobrazovac a do zvukoveho D/A prevodnika. Cize pri poziadavke na dekodovanie sa cez CI a kartu zenie cely stream a tu zlyhava interface medzi tunerom a CAM, ktory neprepusti viac ako 58,8 Mbps Je to nejak tak? Ake su limity pre rozsirenie tohto lievika? Uprava SW? Vymena HW? Rozobrat prijimac a vycitat nazov chipu nemam problem, na internete som ho ale nenasiel. |
dunaj
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 321 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...No to to by se člověk po...., co je tu za hlody. Prostě je to průůů**r výrobců a né Skylinku. Skylink se prostě z toho snaží vymáčknout víc než některý slabší kusy zvládnou. Je zajímavý, že to nezvládá od Panasonicu jenom některá řada, takže při vývoji novější řady už museli tušit, že jednoho dne nastane problém. Třeba já mám mimo jiné TV Sony se sat. tunerem model w5800, což je taky už rok stará řada a šlape bez sebemenších problémů, ani nebylo nutné provést nové ladění. Zkoušeno s CI modulem: TechniCrypt CW, Eurocam, Easy-TV od Mascomu, CW Mascom a zelenej CW. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...ty se snažíš najít nějaký řešení? a jak?Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...když to nevyřeší technik z panasonicu, tak počítám, že dunaj to nevyřeší už vůbecVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Těžká situace. Z lidského hlediska je mi těch lidí líto a mělo by se jim to nějak kompenzovat. Z technického hlediska by bylo škoda aby jeden špatný vagon brzdil celý vlak. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...no jedine cakat za novym softom, ine riesenie u tych, co im to nefunguje nevidim...Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...já taky ne, ta teorie dunaje, že se tam nachází jakási docela zbytečná brzda je dost divnáVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Co lidi co nemají panasonik ale Samsung je taky krám ? Musím se smát jak někdo hájí SkylinkDALŠÍ - Stejný problem u Vantage HD 8000 taky krám ?Hergot to je najedou zmetků . Nazdar ludia. Mám Samsung LCD LE40C670 so zabudovaným sat.tunerom. sw verzia: T-VALDEUC-2002.0 dekóder Irdeto SMITH (zelený) CAS Version: CryptoWorksCIM2.00.00.01 SW Version: CW-STD-3.9.12 HW Version: 2.2.1 kartu SKYLINK ICE. No a po zmene parametrov transpondéra nejdú žiadne HD programy z 12109MHz a pri manuálnom vyhľadávaní cez TV sat.tuner je sila signálu z transpondéru 0. Iné programy (CT HD,Discovery HD) idú. Nastavenie FEC ani modulácie na TV nie je možné. Ide to niekomu na SAMSUNG LE40C670? vie niekto v čom može byť problém (TV,CI,karta)? |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Ako sa komusi vratili piratske citacky, tak sa raz mozno niekomu inemu vratia kramy perfektně přizpůsobený na realitu začátku 21 století.Kto sa to odvolava na Stary zakon? Ten komu nic nie je svate, nikto a nic dost dobre? Vazeni, zivot su spojene nadoby, aky pozicaj taky vrat. Kazda podlost sa vam moze vratit. |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Udělal jsem malou statistiku, není úplně přesná, ale pro představu poslouží.Nad Evropou je 71 HD TP QPSK 66 HD TP 8PSK Z toho 19 má vyšší datový tok než Skylink. Cestou přechodu na 8PSK a zvyšováním datového toku půjde většina HD providerů, byli by hloupí kdyby nešli. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Vrátil bych se k analogu, to byl klídek. Eurosport z 19.2 snad jede na stejném tp i doteďZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
standa111Nevím, kterého slovenského zákazníka jste citoval, když jste psal o Samsungu. Tyto televizory jsme testovali a nemáme hlášen žádný problém. Z Vašeho popisu usuzuji, že se tentokrát nejedná o záležitost CI rozhraní, ale spíše naladění či příjmových podmínek. Pokud nám zákazník napsal, dostane se mu rady. Nemohu však vyloučit, že bude třeba odborné pomoci na místě (dosměrování paraboly atp.).Poslal jsem Vám e-mail. Jaromír Glisník |
jglisnik
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 274 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...U televizoru je mozny uplne vsechno, se satelitnim tunerem je to proste bastl, at se jedna o jakoukoliv znacku. Jakykoliv normalni satelitni prijimac je na tom lepe i ta prasiva Ariva. Ten Vantage 8000 v pondeli proverim, ale myslim ze chyba bude mezi zidli a klavesnici. V interni ctecce to musi jet jako z praku, samozrejme s vhodnym FW. Pokud se do toho cpe nejaky modul, tak beton s Technisatem ani SMITem problem nebude.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
|
|
problém dekodováníV úterý jelo, dodnes ne.Už jsem to zde psal.Službu jsem si zaplatil(Nova HD)tak ji chci využívat a ne mít kvůli tomu problémy.Pokud neumíte problém řešit uspokojivě pro všechny, tak vypněte kodování.Je zajímavé, že stejně nastavený dosud nekodovaný kanál Travel mě jede OK(barevné pruhy) a stejně nastavená Nova HD nejede.Tak kde je asi problém?Satelit mám z letošního roku (Topfield 2010)a na nový jako důchodce tak lehce neušetřím. Tak se prosím vzpamatujte. |
Jenulka
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 142 |
|
|
JenulkaSohlasím s Vámi. Také jsem dal nemalý peníz za moji tv Panasonic a nezajímá mě ani fw, ani kódování. Řádně jsem si zaplatil jak za tv, která to má přenášet podle manuálu, tak za služby SKYLINKU a chci se koukat. Jinak ať to vypnou, když to není vyzkoušené. |
Doktor196
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 131 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Oba dva si precete vseobecne podminky provozovatele vysilani! Tam se doctete, pokud umite cist, ze si provozovatel vyhrazuje zmenu ve vysilani. Pokud by se jednalo o pay tv, kterou mate zaplaceno muzete pozadat operatora o vraceni penez. Nova je vsak program ZADARMO, tudiz operatorovi neplatite NIC.Reseni v pripade Topfiledu je jednoduche, pokud dotycny nema zajem do niceho investovat, tak proste mit Novu HD nebude. Je to uplne stejne jako kdyby Nova HD prestala vysilat, nikde nic nemate garantovano, ze to mate naveky. Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Platím SKYLINKU za služby, které mám dostat. A nedostávám. Nova mě nezajímá. Koukám na jiné programy. Respektive jsem koukal |
Doktor196
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 131 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...no ja mam USB DVB-S2 tuner, vcera vecer som skusal ten HD TP, tuner nenaladil nic, dnes som sa trochu pohral s parabolou a uz to ide, ostatne programy isli aj pred dostavenim...parabola bola/je "nastrelena"zapping to 4 Nova HD;Skylink: sat 0, frequency = 12109 MHz H, symbolrate 27500000, vpid = 0x0fa4, apid = 0x1044 sid = 0x0000 using /dev/dvb/adapter0/frontend0 and /dev/dvb/adapter0/demux0 status 00 | signal bb80 | snr ccb0 | ber 00000000 | unc 0000000b | status 1f | signal c350 | snr ccb0 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal c350 | snr ccb0 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK |
RoboSK
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 40 |
|
|
Doktor196Pokud platite za PAY TV je treba kontaktovat zakanicky centrum Skylinku a sdelit jim, ze mate tento problem. Odpoved by mela znit: a) vyckejte nez to Panasonic napravi zmenou FW nebo Vam rovnou vratime penize za obdobi do konce predplatneho. To je seriozni pristup k zakaznikovi.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
|
|
RoboSKTakze tady je zase jeden priklad, ze je to jenom o spravnem nastaveni na strane zakaznika. Skylink nemuze ovlivnit, ktery p r a s e Vam nastavovalo parabolu.Muzu se zeptat jenom na vyrobce te USB karty? Kdyby to byl Technisat, ze bych to uz nemusel testovat. Diky. Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...007 - ved preto som to sem daval - proste po prenastaveni toho TP je to nachylnejsie/citlivejsie na nastavenie...pred doladenim nedokazal TP ani "locknut" - proste TP neexistoval...http://www.tevii.com/Products_S660_1.asp |
RoboSK
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...este ako to bolo pred doladenim - sice STV ale aspon je vidiet ze to nebola az taka tragedia...ale na zrusenie HD TP stacilo...zapping to 1 STV1;Skylink: sat 0, frequency = 12565 MHz H, symbolrate 27500000, vpid = 0x0192, apid = 0x0232 sid = 0x0732 using /dev/dvb/adapter0/frontend0 and /dev/dvb/adapter0/demux0 status 00 | signal bb80 | snr 8f48 | ber 00000000 | unc 0000000b | status 1f | signal b798 | snr 8f48 | ber 00000036 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal b798 | snr 8f48 | ber 000000c9 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal b798 | snr 8f48 | ber 0000006e | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal b798 | snr a3c0 | ber 0000003d | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal b798 | snr 8f48 | ber 00000022 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal b798 | snr a3c0 | ber 000000bd | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK |
RoboSK
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...Změna parametrů transpondéru je určitě krok správným směrem, stejně jako vysílání CS TV v MPEG4. Není možné, aby se tady pořád přešlapovalo na místě a čekalo, až si poslední satelitní divák koupí moderní přijímač... Ve své podstatě se o nic nejedná a určitě jsou diváci, kterým SD přijímač bohatě stačí. Tito ovšem nesmí všude křičet a stěžovat si, že jim to či ono nehraje...2Standa111: HD Vantage 8000S funguje bez problémů i po změně parametrů, všechny změny provedeny automaticky. Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 640 |
|
|
RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...kdo má na předraženýho panáka se zabudovaným sat tunerem, má určitě ještě na druhýho :O |
Bororo
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 342 |
|
|
BororoJe na tom kus pravdy:-) Uz pozeram na 65":-) |
dunaj
|
|
JenulkaUz sa to v diskusiach rysuje:Problem je, ze datovy tok 61Mbps neprelezie cez CI interface Panasonic a CAM moduly SmarDTV. Asi to treba obcas zopakovat, kym sa to vsetci dozvedia. |
dunaj
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|