![]() |
|
prijem satelitovv tychto dnoch si mozte overit prijem satelitov podla slnka, pretoze prave svieti s poza sat na celej obeznej drahe |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
RE: prijem satelitovTrochu pozdě, ne? |
skydedek
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: prijem satelitovs ohledem na pana Fresnella (a jeho zónu)bych řekl akorát |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekNějak nechápu co s tím má společného Fresnellova zóna. Vysvětli prosím. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: prijem satelitovhttp://wiki.pvfree.net/index.php/Fresnelova_zona |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
to visperjak jsem již psal nejsem učitelslapet je rychlejší a chytřejší jinak pokud nejde o život tak o nic nejde to jen jsem zareagoval na skydedka ktery i z dráhy slunce nepetrně nižšší dělá otázku, pro tebe jen že uvedená zóna je ještě kmitočtově závislá, nerad poučuji jen mne trochu štve arogance diskutujících a pokus o znemožnění ostatních všem pěkný den |
tonek
![]() |
|
RE: prijem satelitovKdyž už jste se mne dotkli, tak proč to autor nenapsal už v okamžiku, kdy dráha slunce byla nepatrně vyšší? A mimoto mne opravdu zajímá, jaký je k tomuto fenoménu vztah Fresnelovy zóny. Nějak mi to při mých zbytcích inteligence nedochází. |
skydedek
![]() |
|
RE: prijem satelitovNicméně asi jsem se s první odpovědí - i částečně druhou zmýlil, družice opravdu "nesedí" přesně na světovém rovníku, ale kousek níž, o úhel deklinace. Světový rovník je v nekonečnu, družice visí nad zemským rovníkem. Takže prsty byly rychlejší než hlava, omluva. |
skydedek
![]() |
|
RE: prijem satelitovproč to autor nenapsal právě v okamžiku přechodu slunce nad rovníkem nevím a vůbec mne to netrápí! pro mnoho lidí postačující informace k získání přehledu né.nevím kde bydlíte ale jsou na světě hory domy stromy blízké či vzdálené a tyto mohou býti na obzoru slunce lze vyděti na nich ležeti lěč družici slabou nelze přesto chytati. štouralům zdar |
tonek
![]() |
|
chyťme se za nosono je to všechno složitější, jde jen jak se na to podívámeale že jsem byl v nekonečnu to jsem právě zjistil když ten světový rovník je v nekonečnu. veselý den a všem vzkaz nikdo nejsme neomylní a proto NEMACHRUJME !!! |
tonek
![]() |
|
RE: prijem satelitovAle pořád jste mi nevysvětlili jak souvisí Fresnellova zóna s nebeskou mechanikou? Mimochodem k zákrytu Slunce se satelity teprve dojde a né že už bylo. Slunce bylo nad rovníkem při rovnodennosti, ale z našeho pohledu mělo elevaci 40 st., protože jsme na 50 rovnoběžce (90-50=40). Satelity jsou o deklinaci níže, tedy asi 33 st. ten co je od nás jižně. |
visper
![]() |
|
RE: prijem satelitova kdo Ti tvrdí že to má něco společného s nebeskou mechanikou???pravdu máš ale jen částečnou co se týká zákrytu slunce a geostacionárních družic, pro krajní pozice je vše jinak. a nyní pan Fresnel, nech promine že jsem mu přidal jedno"l" původní příspěvek naznačoval zájemcům o satelitní příjem možnost hrubé orientace možnosti viditelnosti družic z jejich lokaliky pomocí sledování dráhy slunc. Nic víc a nic míň. Jelikož ihned ho někdo musel pohanit že je již pozdě tak jsem naznačil že i když vidíme slunce a bylo by skutečně v zákrytu s družicí tak nemusí být příjem možny s ohledem na onu zónu. napiš co chceš já končím |
tonek
![]() |
|
RE: prijem satelitovDobrý, já jsem se jenom ptal protože mi to nebylo jasný. Do Fresnelovy zóny mohou zasáhnout tělesa které jsou MEZI vysílačem a přijímačem, což Slunce určitě nebude. |
visper
![]() |
|
ten oznam je fajn, dik duzuje to zaujímavá oblasť sat prijmunie ako tie "príspevky" o chýbajúciach či nefunkčných klúčoch |
janoZV
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
RE: prijem satelitovUž mi došlo jak to tonek myslel. Když uvidíme Slunce na hraně překážky (třeba střechy), tak družici ve stejné poloze nemusíme chytit, protože ta střecha zasahuje do Fresnelovy zóny. Tak to souhlasím. |
visper
![]() |
|
RE: prijem satelitovTonek: To jsi to tedy napsal dost blbě, s tou fresnelovou zónou. Měl jsi napsat, že melu nesmysly a neplést do toho překážky v trase příjmu. O tom původní příspěvek nebyl.https://www.parabola.cz/zpravicky/9264/blizi-se-jarni-slunecni-vypadek/ |
skydedek
![]() |
|
RE: prijem satelitovnie ze pozde ,ale este len bude, pri rovnodennosti je slnko nad rovnikom, ale my sme na 45-50 rovnobezke, takze druzica ktora je na poludnie je pod najvacsim uhlom pre BB je to Astra1 na 19.2E pod uhlom 34st a krajne druzice napr 30 st W je pod uhlom 18st to este chytam ale dalej na zapad moze tak WWE byva na Polane |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
![]() |