Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

dnes - Skylink 12109 (po zmene bolo bez problemov)

Dnes som mal ca 10 min na TP 12109 (12110) na vsetkych programoch poruchy. Pozor po zmene parametrov tohto TP mi islo vsetko v poriadku!
Nie su to klasicke vypadky (stvorcekovanie), ale kratke zastavenia vo zvuku, alebo aj chyby v obraze prejavujuce sa akokeby namnozenim istej malej casti obrazu na sirku, ci vysku. Kvalita signalu sa oproti minulemu tyzdnu nezmenila.
Teraz to uz 5 min bez problemu. Co sa to stale deje - vrtaju sa v tom?

losparabo
Registrace: 2/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dnes - Skylink 12109 (po zmene bolo bez pr...

neviem ale umna ide ok,aj po zmene R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

zatial sa ta chyba nevratila, zaujimalo len ci to niekto spozoroval tiez ... pri pozerani WTA Ivanovicova vs Bartoli v native

losparabo

Nastavenie paraboly

Zacina sa zatahovat obloha. Novy TP je citlivejsi na presne nastavenie paraboly. Tento tyzden bude zatazkavaci, kedze ma aj prsat. Hlavne, aby nesnezilo!

dunaj
Registrace: 8/2009

nastavenie je OK, ked to teraz ide a islo aj po zmene parametrov (kvalita signalu sa nepohla)
prave vtedy sice husto prsalo (Blava), ale pri prsani som taketo chyby v obraze nikdy nemal, to skor moze vypadat (stvorcekuje)

losparabo

u těch DVB-S2 transpondérů ukazujou některý ty softwarový měřiče síly signálu úplný blbosti. například vantage. tam to lítá prakticky jedině z nuly na sto a zase zpátky

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

potvrzuji - v sobotu jsem musel zajet k mému zákazníkovi doladit precizně parabolu, protože tr.12.109 změnil parametry a je potřeba precizně vyladit na solidní úroveň kvality signálu, jinak to bude zlobit (výpadky a kostičkování) No, snad se to ustálí. Ale červené CI moduly CryptoWorks Eurocam od firmy Smar Dtv pořád nefungujou - jen v některých mašinkách (v Comagu SL100/90 HD a některých Humaxech a Topfieldech prostě tenhle modul nefunguje) :fuming:

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

Cerveny modul

Pozri si reakcie k blogu Davida Rácze: Pozor na červené moduly.
Mozno sa ti nieco bude hodit.

Kvalita prijmu: Parametrami bude zrejme okrem modulacie a datoveho toku uhol voci pozicii a priemerna velkost paraboly zakaznikov. Takze cez vianoce testujete. Ak bude pekne snezit.

dunaj
Registrace: 8/2009

ale on se bude koukat na svuj vlastni blog :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Tojo, psal jsem to sám :))) Ale právě jsem naskenoval free vysílání Nat.Geogr.Ch.HD z Thoru - tak se kochám žralokama v HD R^ Furt se něco děje......

Dejf

vyřešil jsem to dneska... po tom, co mě skylink neodepsal - na Mascomu MC2100USB HD mě kvalita spadla z 65% na 12% (chápu, mají toho hodně), tak jsem zrušil skylink, předplatil si SPORT na CS link a těším se na eurosport 2 ...

myslím, že celý přechod udělal skylink hodně neprofesionálně

a taky nemusím ještě několik let řešit přechod z cryptoworks ;)

rejča
Registrace: 10/2007

Vůbec se nedivim Skylinku, že ti na argumentování o poklesu kvality signálu/na teploměrech/ neodpovídá. Kdyby měli odpovídat na každou takovouto pitomost, tak nedělají nic jiného. Jestli Tě začal příjem zlobit díky signálu z antény, tak nadávej tomu, dko Ti anténu nastavoval. Konkrétně za toto Skylink vyjímečně nemůže.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

jenže kvalitu SD signálů mám naplno, a ani u HD jsem předtím neměl výpadky (jen u velmi silné bouřky, či při pořádné sněhové vánice), ostatně to měly výpadky všichni (i uživatelé UPC, digi TV...)

rejča

Co to je naplno? Kolik to je dBuV? Kolik máš chybovost na TP 12525 a kolik na 12110?

On Air!

Saxon

Kolik máš MER na TP 12565H?

On Air!

Saxon

neskutečné :-/

milanm
Registrace: 3/2006

sila signalu 99/kvalita 90-95% procent u SD, u HD byla kvalita mensi (kolem 70 procent), ale stale velka rezerva pro prijem. Prijimac zacina ztracet signal a kostickovat az nekde kolem 20 procent kvality. Novy transporder je proste v haji, ani si neskrtne. Ale je to fuk, stejne jsem se k CS linku chystal, jen se to uspisilo (Eurosport 2). dBuV a chybovost u stavajicich TP nevim

rejča

rejča

TP 12110 je co se úrovně a digitálních parametrů týče v normě. Svou kapacitu však využívá na uplné maximum, což v některých případech může přinést komplikace.
Takovýto TP vyžaduje přesné nastavení antény a ne podle oka, či teploměrů.
Ty si prostě sežeň někoho s pořádným měřákem a zkušenostmi a nech si anténu nastavit.
Rozdíly v úrovních jednotlivých TP je běžná věc.

On Air!

Saxon

Nejhorší je, že podobných případů - jako je Rejča bude víc, kteří utečou k CS Linku. Skylink by se měl konečně probudit, protože drtivá většina lidí v této zemi nezná ty souvislosti, které se zde ve fórech probírají, oni jsou laici a budou se chovat jako Rejča..... :-/

Dejf

Tento konkrétní technický případ Skylink řešit nebude a ani nemusí. Proč mi ještě žádný zakazník tento problém nepopisoval? Všichni maji přijímač Vantage a anténu nastavenou na nejvyšší hodnotu MER na TP 12565H/Astra 23,5E/.
Skoro se už nudim. :))

On Air!

Saxon

mne samozřejmně nejdříve napadlo - když fungují všechny TP, co jsem kdy používal - že je problém jinde, v přijímači či v dekódovacím CW modulu - stejně se obávám, že když je příjem nových parametrů HD TP u Skylinku údajně tak citlivý, že to nemůže v horších podmínkách nikdy fungovat...

rejča

Pokud budeš mít dostatečně velkou anténu/min. 80cm/ s vhodným LNB a odborně nastavenou, pak tyhle obavy můžeš pustit z hlavy.

On Air!

Saxon

Ok díky za info..., instaloval jsem parabolu s monoblokem sám "od oka" ;), mám to již 2-3 roky a problém až teď

rejča

No vidíš...

To je stejné, jako když moje babička o víkendu stála na rozbitou pračkou a sténala, že to neni možný "vždyt ta pračka ješte ve středu normálně prala"...

On Air!

Saxon

jenže takových jako já, je 99.9 procent uživatelů satelitu... navíc já jsem aspoň takovej pokročilejší :))) , Skylink by měl na stránkách varovat o hodně citlivém přijmu onoho TP

rejča

99,9 procent jich určitě neni a říci si o sobě že si pokročilejší a psát tu takový bludy, to je hodně husté.

Zdar teploměrum... :8)

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra