Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kde sú prijímače certifikované Skylinkom?

Ahoj,
vyberám si nový sat. prijímač a chcem, aby bol plne kompatibilný s kartami Skylink ICE. Preto som si pozrel popis prijímačov, ktoré sú certifikované Skylinkom. Prekvapuje ma ale, že v tabuľke s týmito prijímačmi na stránke Skylinku je zopár takých, ktoré sa bežne nedajú nájsť v žiadnom obchode a niekedy ani na stránkach výrobcov. Môže mi prosím poradiť niekto múdrejší, kde ich nájsť? Napríklad mám problém s týmito prijímačmi: 
* Kaon KSC-SA276IR - kde je? Nenašiel som ho ani na stránke výrobcu.
* Kaon KSC-SA4001IR - na stránke výrobcu sa síce spomína, ale v žiadnom obchode ho nenájdete. Maximálne tak verziu 4002, ale neviem, či je aj tento typ schválený a odskúšaný Skylinkom. Tipujem, že nie, keďže sa o tom taktne pomlčalo.
* Changhong HD DVB-S2 6100R S/S - ďalší z tých, o ktorých nie je zmienka ani na stránke výrobcu. Vyrába sa vôbec?

Okrem tohto problému som narazil ešte na jednu zaujímavú vec, ktorú by som si chcel overiť. Prijímač Technisat Technibox SIR vraj - podľa certifikátu - vyrába firma Mototech Co.,Ltd. (kórejská firma). Je to naozaj tak? Píše sa o tom niekde na prijímači/krabici? Naozaj by ma to zaujímalo najmä preto, že firma Technisat si donedávna dosť zakladala na tom, že všetky prijímače vyrába v Nemecku. Alebo to už nie je pravda?

Za rady a odpovede vopred ďakujem.

Surfer
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Surfer

Technisat vyrábí v Německu ?
Snad v Polsku od jisté doby ...

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

RE: Kde sú prijímače certifikované Skylinkom?

tyto modely nevyrábí skylink nikde v garáži, jak by se mohlo zdát, ale jedná se skutečně o přijímače vyráběné uváděnou firmou. na stránce výrobce je ale nenajdeš, protože tam se vyskytují pouze základní modely a nikoliv takový, který jsou určený speciálně pro potřeby danýho regionu.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Surfer: Přijímač Technibox SIR mi zrovna dneska přišel a ať prohlížím cokoliv (přijímač, krabici, dokumentaci), tak nikde o firmě Mototech Ltd. ani slovo. Na krabici je pouze jedna adresa a to Technisat Digital Gmbh, Technipark, D54550 Daun/Vulkaneifel.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

jinak sám technisat se na stránce o firmě "přiznává", že produkty se vyrábí i v dalších státech, z těch evropských jmenuje Polsko a Maďarsko.
www.technisat.com/indexabe4.html?nav=Company_Philosophy,en,17

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

@lubos3nec: to by bol isto lepší prípad, ako Kórea. :)

@vortimond: máš pravdu, naozaj sa zdá ten zoznam nelogický, pokiaľ modely v ňom uvedené nie sú aj fyzicky v predaji / resp. sa o nich dajú zohnať informácie. To s tými regionálnymi verziami je možné, ale nemilo ma to prekvapilo - a isto nielen mňa. Vďaka za ten odkaz o výrobných závodoch Technisatu. Chvalabohu to vyzerá aspoň tak, že vývoj je mimo Kórey, dúfam, že aj výroba.

@joscer: dík za kontrolu krabice a prijímača. :) Zostáva teda len dúfať, že Skylink mal zlé informácie. Mimochodom: z odporúčaných prijímačov sa mi tento páči najviac. Ako sa pozdáva tebe? Trochu ma mrzí, že som nikde nezohnal od neho návod, ani ukážku z používateľského prostredia (napr.), ani iné informácie. Nevieš o nejakom tajnom zdroji? Lebo na Slovensku sa podstatná väčšina predajcov zatiaľ tvári, že o tomto prijímači nič nevie, alebo o ňom nechcú ani počuť...

Surfer

co si z toho vybrat těžko říct, ten seznam o kterém se bavíme je tady, kdyby to někdo hledal:
www.skylink.cz/web/structure/62.html
-je to stejný jako u každý jiný platformy. hlavní zájem je aby cena pro zákazníka byla nízká, protože od toho se odvíjí počet prodaných kusů. a tak i německá platforma HD+ doporučuje přijímače nejrůznější a některý i dost podivný. stejně jako např. francouzský platformy fransat nebo TNTsat. HD+ taky dodává jeden model od technisatu

vortimond

prijimace Kaon .

Mam s nimi zle skusenosti je to velmi zla kvalita .

kohutms
Registrace: 8/2008

já nevím, asi nejspíš ten topfield 2050 a technibox od technisatu budou patřit k těm, který by se daly vyzkoušet. je to mizérie, ale kdo ví jak to chodí v celý Evropě, tak se nemůže absolutně ničemu divit. tady např. ta zmiňovaná Francie:
www.fransat.fr/choisir-decodeur-fransat-television-numerique.htm

vortimond

Surfer: I já jsem zkoušel sehnat návod od tohoto přístroje předem, ale bohužel. Informace o něm jsou jen kusé, je to novinka na trhu, nicméně i tyto kusé informace byly kladné. Já jsem se pro něj rozhodnul z důvodu, že mi rukama už pár Technisatů (SD) prošlo (doma mám 2 kousky MF4-S CC) a nikdy nebyl problém. Nejsem sice montážník ani prodejce, ale pro pár známých jsem už instaloval.
Doufám, že bude sloužit ke spokojenosti jako ty, co jsem měl (a mám) doposud. K instalaci se dostanu asi až o víknedu.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Během pár dní bude na Parabole recence na TechniSat SIR - vždy tu byl, když měli novinku. Pravda je, že toto novinka není, protože se prodává rok, ale do ČR se dostal teprve před pár dny :-/ Podle mě to bude patřit mezi nejprodávanější HD boxy vyšší třídy. Ale protože je krize a lidi nechtějí utrácet, nabízím Comag SL90 HD PVR - který je také super a je už za 2800,- (ten SIR je za dvojnásobek, ale má v sobě dekodér Irdeto - to je zas pravda)

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf

Co takhle zkusit satelitní přijímače GoSAT 7020 a 7050. Jsou to taky certifikované přijímače od Skylinku a mám s nimi dobré zkušenosti.

MajaMarti
Registrace: 2/2010

Kohutms, Kaony že jsou velmi zlá kvalita??? Přeháníš, co? Jinou závadu než kondíky ve zdroji neznám. A to jsme jich ve 3 lidech prodali stovky. A ty kondíky sy vyměním sám za chvíli.
Popiš mi prosímtě ty vady-závady. To by mně moc zajímalo.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

nevím sice kde ale kamarád má opticum 4100 tscx a koupil si novou kartu skylink irdeto a bez problému funguje v univerzální čtečce

vendy1968
Registrace: 3/2007

RE: vendy1968

Otázka je, jak dlouho bude fungovat. :) Doporučuji zakoupení přijímače Technisat TechniBox SIR nebo Topfield 2050.

Mazope
Registrace: 4/2010

@joscer: aha - cez víkend - no tak nevadí. Tak ti aspoň prajem, aby tá inštalácia dobre dopadla. Vďaka za opis skúseností s touto značkou. A dobre vedieť, že nie som sám, čo sa pokúšal zohnať informácie. Ale keď sa to nepodarilo ani tebe, tak tie materiály na internete asi naozaj nebudú. :)

@MajaMarti: vďaka za tip. Tejto značke sa však radšej vyhýbam, ak je to možné. So satelitom od Opentech mal jeden môj známy dosť veľké problémy (3x reklamácia), takže som nejak stratil dôveru...

@Mazope: Presne tak, hľadám certifikovaný prijímač práve preto, aby som nemusel používať univerzálnu čítačku a vyhol sa tak prípadným problémom (a možným výhovorkám zo strany operátora) v budúcnosti. Ideálne bude, ak bude mať rovno aj čip Secure Silicon. Toto všetko spĺňa práve ten Technisat, takže myslím, že už je rozhodnuté. :)

Surfer

Já osobně Skylinku nevěřím ani slovo.Včera jsem ladil Topfielda SBI 2050 a HDTV programy na nové a proklínané frekvenci 12 110/H 27500,3/4 DVB-S2 se koušou.A to je přijímač certifikován Skylinkem.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

to baron:
Nedávejte k sobě Travel channel a ostatní HD programy z frekvence 12.109 !!! A bude to OK !Travel dejte třeba mezi FTA Anixe HD a Dance HD! A samozřejmostí je poslední firmware SBI-2050Czech-Topfield-SYS-22052_2010Aug ze 17.8.2010. Brzy už snad bude nový! Jinak zatím s nima spokojenost! :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra