Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Technibox SIR

Prosím o pomoc. Právě "si hraji" s tímto přijímačem, rozbaloval jsem ho pln očekávání. Mám naladěné programy. No a teď jsem si chtěl udělat favoritní skupiny. Podle návodu se má v hlavním menu vstoupit do položky "Systémová nastavení", já tam mám však jen podobnou a to "Nastavení systému". Když tam vstoupím, tak položku (avizovanou v návodu) nazvanou "Upravení kanálů" hledám marně! Ani nikde jinde v menu není. Položku "Aktualizace software" mi to přeskočí.
No a aby to nebylo tak jednoduché, tak po zapnutí přístroje vypínačem vzadu se přijímač zapne do provozního módu, ne do Stanby. Což značí, že když budu v práci a náhodou vypnou a zapnou elektřinu, tak bude přijímač zapnutý než přijdu domů. Položku, která by to řešila jsem v menu nenašel.
Jsem zvědav, čím mě přístroj ještě překvapí. Ještě jsem nezkoušel připojit HDD přes USB. Teď toho radši nechám.
Dík za každou dobrou radu.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

Maxim

Třeba v oblasti PVR. Tam nemá SIR prakticky žádné editační možnosti pro nějaký jednoduchý střih (pro "vyhození" reklam). Myslím, že ani nemá funkci TimeShift (nestudoval jsem ten návod tak detailně, při zběžném přehledu jsem ho neviděl).
Poměrně velký rozdíl je v EPG. U HD8-SX, ač jednodušší je o hodně praktičtější než u SIRa.
SIRa není možné připojit k domácí síti LAN. HD8-SX pobere i paměťové karty SD, MMC a CF.
Stáhni si manuál k HD8-SX a projdi si ho, SIR nemá asi tak třetinu toho, co je tam popisováno. HD8-SX je prostě jiná kategorie. Já po zkušenosti, co jsem teď se SIRem udělal, bych si (zatím) nedovolil ho kamarádovi doporučit. Počkal bych alespoň do prvního nového SW.
Pokud však, jak píšeš, to má stát mezi 4 a 5 tisíci, tak to nevím, to HD8-SX rozhodně není.

joscer

Joscer: aký je to modul?

Ahoj,
vďaka za informáciu o „kvalitách“ tohto prijímača. Dobre, že som počkal na konečné vyriešenie tohto problému. S tým nápadom na kúpu iného prijímača sa úplne stotožňujem (tiež mi už napadlo toto riešenie, lebo ten výber licencovaných prijímačov od Skylinku je fakt obrovský a tuším sú jeden od druhého čoraz lepšie.
Píšeš, že si chceš kúpiť Technisat Digit HD8-SX s příslušným modulem - aký modul ti odporúčajú k tomuto prístroju, ak to nie je tajné? Zeleno-modrý (tuším SMIT), bielo-modrý, alebo originál Irdeto (bielo-červený)? Táto informácia by mi tiež dosť pomohla...

Surfer
Registrace: 11/2007

petr33

No právě, tohle já vím, mám doma 2 kousky MF4-S CC a plná spokojenost. Vše se stahuje v noci. A právě ten SIR to stahování EPG v noci nemá, teda já jsem nikde v menu nenašel, kde by se to nastavovalo. Takže v průběhu "práce" asi. Když byl chvíli puštěn tak na některých progamech EPG šlo a na některých (kde určitě vysíláno je), tak nebylo.
Kdybych tušil, že SIR je klon, ani bych nesedl ke klávesnici, abch ho objednal. Teď jdu (jak sis asi všimnul) do HD8-SX, tak jsem zvědav. Koukám, že máš téměř totéž a zřejmě jsi spokojen.

joscer

Surfer

V Eltasatu, kde objednávám mi technik doporučil tenhle:
http://www.eltasat.cz/ca-moduly/cryptoworks-smit

joscer

Joscer

U Technisatu STR1 nikdy,je tam původní tovární, i když ho sami od T-satu upravili, já i bratr jsme nikdy nové SW nepotvrzovali a stejně tam najeli v TP "odháčky" FAV programů. HD8-SX mám stažen po OTA SW : 2.40. 13.3.(1318f) UL 29.1 BL1 (220), dokud nebudu muset - jiný stahovat nebudu - OK - funkční.Jen pro info - čtí na TVdigitalne.cz. recenze - já četl než koupil. HD8-SX umí i super SD programi po HDMI na plazmě, no se starým filmen nic nenadělá. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

petr33

Jo to máš pravdu o těch časech v noci a je to automatika, ale já píšu o základním - INSTAL !!!! SOFTWARE !!!! POZOR, POZOR.!!!!!! R^

CES
Registrace: 4/2007

joscer

Vďaka za informáciu, to som potreboval vedieť...

Surfer
Registrace: 11/2007

Ces

Vona to není automatika tu musíš naprogramovat protože v základu je "vše" vypnuto.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

joscer

To že někde EPG jde a někde nejde tak musíš to EPG všude zapnout/je to takový oko/je to tuším v v "nastavení tv programů".

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

joscer

Já mám jeden z prvních ale je z řady "S".Ale pozor jednu vadu asi má a to že když nastavíš 1080i u televize HDready tak se někdy zahltí/pravděpodobně/procesor -nestíhá přepočítávat a zamrzne ale!! pouze na HD programech, SD jde.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

petr33

Mám televizi HDready (Panasonic) a ta má povolen vstup 1080i, že takový signál je schopna zpracovat. Tak jsem zvědav.

joscer
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra