Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Optibox Panthera

Ahoj kluci, dlouho jsem tu nebyl, ale včera jsem vyměnil můj starý G. Interstar za Pantheru HD. Bohužel ještě stále šetřím na HD TV, takže jsem to musel připojit ke starému Panasoniku. Mám to připojené stejně jako ten Golden, čili skartem, ale co se týče obrazu, tak hrůza. Je to neuvěřitelné, ale mám tam duchy a obraz i trochu jakoby kolísal. Nechápu jak je to možné. Našel by se tady někdo kdo s tím má nějaké zkušenosti? (používám CS link Kryptoworks, ale ty duchy mám na všech i volných programech)

Honza222
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

re:Honza222

http://www.youtube.com/watch?v=iCHFVTQKqdQ jedno z riešení R^

GM Triplex Hyperion 5.4,Ariva combo 4k ,Sony KDS 55A2000

NB501
Registrace: 8/2007

re:NB501

Hmm, tak to bylo po ránu opravdu vtipné.....nějaké další trochu serioznější řešení?

Honza222

re:Honza222

skús prepnuť RGB na CVBS,poprípade vymeniť scart kábel,skontroluj zapojenie scartu...bude to nejaká prkotina ,mám doma pantheru aj alligátor ale nie som s nimi spokojný,vypadáva zvuk na 2-3 sek.

GM Triplex Hyperion 5.4,Ariva combo 4k ,Sony KDS 55A2000

NB501
Registrace: 8/2007

RE:nb501

Přepnutí RGB a CVBS už jsem zkusil. Ten skart mě taky napadl, to ještě odpoledne vyzkouším, ale moc v to nedoufám. Nepomůže ani když vypnu anténu z TV, to se naopak ještě o něco zhorší obraz. Nevím, když jsem četl diskuzi na AB, tak ho všichni vychvalují, ale přitom tam každý píše, že jim vypadává zvuk. Já jsem ještě neupgradoval, takže tam mám nějaký 15.42, a zvuk zatím drží. Ale odpoledne tam zkusím dát ten nejnovější 20.25, možná se ztratí i duchové.

Honza222

Honza

Ak mas moznost pripoj k inej telke cez scart a porovnaj.Skus kvalitnejsi kabel.Vylucis aspon nieco a prides nato.Mozno mas smolu a chytil si vadny kus.Nahoda je blbec.ale mozno ti pomoze len iny kabel.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

RE: Optibox Panthera

Este doplnim ak by ti to dalej blblo len u teba na tv,vyskusaj este kabel scart-cinch,za pokus to stoji.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Re: Liquere

OK, dík, i když je to s těma kablama pakárna, protože to mám zabudované a ta TV váží tak 100kg, tak to podstoupit musím. Přece se nebudu koukat na novém SAT na horší obraz než jsem měl.

Honza222

Skus ja ked prepojim alligatora cez scart sice na staru otf-ku tak slape v pohode.Mozno si nepadli do oka s tvojou telkou... :-/

liquere

Sw 20.04 novější nedávej/20.15,20.25/,nejstabilnější ,včetně emu,dobrý blocker,vypadává zvuk-vyjímečně,pomalejší přepínání,se scartem není problém,celkově v pohodě./aligátor/

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

RE:skypo

Dík za radu, dnes jsem celé dopoledne proseděl na AB a hledal jsem tam nějaký ten návod na nahrání to FW. Nic pro člověka, který to dělá poprvé jsem tam nenašel. Myslel jsem, že si prostě stáhnu na flashku ten soubor, strčím to do satu a pak v nastavení už to tam nějak lehce dostanu. Nicméně jsem se dočetl, že kromě sw potřebuji nějaký loader. A to je prosím co? Není to náhodou nějaký program, který musím nahrát do noťasu, abych tam teprve ten nový sw upravil?

Honza222

SW stáhni z AB

na fleš,loader je už v něm,v menu -prohližeč souborů-modré tl./fleš pochopitelně zasunutá/-OK,čekej -natahne se sám,tovární nastavení-vše,ale vymaže se ti seting-komplet znovu celé nastavaní !

spyko

http://optibox.cc/download.php?id=94
Tu mas navod v pohode cez usb bez PC.

liquere

RE:skypo

Díky moc, se mi trochu ulevilo, že nemusím nahrávat ještě loader, ale stejně se mi zdá, že si ho tam někteří nějak měnili. Určitě to zkusím, snad to zvládnu. Škoda, že jsem teď zrovna dobojoval s nastavením všech kanálů. Ještě dotaz, v čem bude lepší ten nový SW?

Honza222

RE: liquere

Tak tohle jsem už našel, ale i když se anglicky domluvím, tak tyhle technické věci moc nedávám. Ale každopádně dík, vážím si každé pomoci.

Honza222

re:skypo

Takže jdu do toho. SW 20.04 už mám, dal jsem ho na flash tak jak jsem ho stáhnul v tom zip. A říkáš, že ztratím veškeré nastavení? To myslíš i ty nahrané satelity?

Honza222

No jo no,

v aligátoru mi zmizly i frekvence v dvb-t,ale s vyššími sw už to má být kompatibilní,tzn. nový seting už půjde stáhnout a dohrát při změně sw,20.04 má nejlepší emu/dle AB/,určitě je stabilnější,ikdyž nějaký propastný rozdíl to není,pvr je taky v poho,zatím nepoužívám síť+sdílení...

spyko

Návod na přhrání sw

Tak po 5 dnech užívání tohoto přístroje bych se chtěl ještě podělit o své pojmy a dojmy. Už jsem se s tím docela sžil, duchy jsem odstranil, bylo to propojením antény s videem a SAT. Teď už to mám jen přímo do TV a je to o poznání lepší. Doufám, že až to napojím pomocí HDMI do nové TV, tak to bude úplně super. Docela jsem bojoval s nastavením přístroje a naladěním stanic. Je to úplně jiné než starý G. interstar. Nicměně už jsem si zvyknul. Taky se mi podařilo přehrát sw, po radě kolegy spyka na verzi 20.04. A tady bych chtěl pomoci všem, kteří si tento přístroj teprve pořídí, protože po zhruba 12h strávených na internetu hledáním návodu jak na to, jsem našel pouze velice stručně napsané body, podle kterých to člověk, který to nikdy nedělal nezvládne. Takže je potřeba stáhnout nejlépe z AB fóra ze sekce Optibox Panthera - Downloady, požadovaný soubor. Soubor je v RAR a je třeba jej rozbalit a vnitřní soubor nahrát na flash. Pak je potřeba provést zálohu nastavení přístroje. V menu si najedeme na zálohu a dáme OK, záloha je provedena, datum zálohy se přepíše na aktuální datum, toť vše. Flashku s novým sw šoupneme do stroje-menu-na ovladači tlačítko kni(nevhodné slovo) (v pravo dole)-modré tlačítko-na obrazovce uvidíme soubor z flash-na ten nejedeme-OK-přístroj se aktualizuje, sám se vypne a zase zapne-menu-tovární nastavení-OK-opět menu-najedeme opět do zálohy systému a dáme obnovit zálohu. Tohle je popis podle kterého se to dá zvládnout hned na poprvé. Nyní mi všechno fičí jak má, občas vypadne tak na 2 - 3 sekundy zvuk, ale na to už jsem byl upozorněn. Zkoušel jsem už i nahrávání na flashku, všechno fičí jak má, je to zcela jednoduché. Zatín nepoužívám wifi a emu, takže tady nemohu sloužit. Ještě jsem měl problém s kryptoworksem.....občas se to většinou po několikerém přepnutí žvejklo a napsalo to, že neběží, nebo je zakódované. Musel jsem to vždy vypnout a zapnout. Tak jsem přehodil kartu z modulu do štěrbiny a zatím to neudělalo. A ještě jedna věc, nepodařilo se mi na CS linku najít kanál Nat. geografik, ale našel jsem ho na Sky linku a přestože mám CS link, tak tenhle program mi běží......zvláštní. Tak to je prozatím vše. Pokud bych ještě na něco přišel připíšu.

Honza222

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra