Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblok

Zajímalo by mě, jakou má kdo zkušenost s kvalitou příjmu na 80 cm parabolu + monoblok. Občas se totiž potýkám z častými výpadky signálu (na obrazovce se objeví hlášení "Zakódováno"). Za slunečného počasí mám přitom intenzitu signálu 90% a kvalitu signálu někde mezi 70 a 74%. Lepší hodnoty se mi přitom nastavením antény nedaří dosáhnout. Koaxiál mám dlouhý cca 10 m, tak mě napadá, jestli to nemá na kvalitu signálu vliv. Na druhou stranu je v monobloku přeci předzesilovač, který by měl signál dostatečně zesílit.

Ludas
Registrace: 10/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...

Co se týká měřáků a nastavování, platí velmi jednoduché pravidlo, které si vypůjčím z některých matematických definic: "podmínka nutná, ale ne dostačující..."

To platí bez výhrad o obou nejdůležitějších faktorech instalace: měřáku a montérovi. Měřák v rukách patlala je k ničemu... a stejně tak kvalitní montér/profík bez měřáku nic neudělá. A jeho kvalita a příčetnost se projevuje právě tím, že to ví. Takový člověk ví, co díky použití měřáku zjistí, a že bez toho je napůl slepý.

Toto nikdy nepochopí lidi, co nesplňují obě tyto podmínky, buď nemají na měřák a proto tvrdí že není potřeba, nebo nemají na to (mentálně) rozumět problematice :D Ti co nemají oboje jsou identifikovatelní po první větě :D

davidkriz
Registrace: 8/2009

halo!!

Pánove vy trpíne mmindráky??Ale jen ti co nemáte kvalitní přístoj :)) ..Což dneska je cena 70litrů :)) ..já taky dovedu nastavit parabolu od oka ;) ..ale nestihnu udělat montáž za hodinu i s vysvětlením:
1.PROMAX CCA 70.litrů bez DPH. (měřák)
2:Hilti vrtačka na akumalátory 25 000 ,- Litrů
3.Hilti akum. vrtačka na dotahování šroubů cc 16 000,-Litrů
4. Auto za cca 700 000,- bez DPH dodávka
5:sklad------------
6.HW + SW
7.Zkušenosti
8. Chlapa k sobě co má mini málně 30 litrů měsíčně (zdaněných)+(za 11 hod práce denně)
Tak proč si otírate huby o chlapy co řeknou že měřák pro montéra je nejdůležitější :fuming: DALŠÍ VĚC JE ŽE ČLOVĚK TOMU MĚŘÁKU MUSÍ ROZUMĚT A VĚDĚT CO JE: MER,BER,C/N,V-BER A POVER :8)
Tak prosím pánové nezlobte a živte se ve státní zprávě a lidem co mají měřáky se neposmívejte a taky vybavení!Má cena je: montáž 23,5 + 19 je 3500,- bez dph :)) Někteří pitomci to dělají za 500,-na ruku :laughing:
Jinak beru litr za hodinu na dvě osoby na antény v průměru :8) ..Beru to dle ceníku lehkých děv!!Ty taky učtují litříka na hodinu!!Ale to závisi jak kde :((

exmat
Registrace: 9/2010

Ftipe

hm ještě jsi zapoměl napsat jaký máš Rolexy a barák , to totiž nikoho nezajímá , předvádět se můžeš v hospodě :)
mindráky máš asi Ty

Dukan
Registrace: 11/2009

Tak ideme na to.Dal si továrenské nastavenie po nahratí nového FW?Zasuň do STB- USB, na ktorom je nahratá záloha,to môžeš urobiť aj počas chodu STB a malo by sa zobraziť, že je USB pripojené.Potom dáš Menu-USB-OK-File List-OK-a šipkov do prava prejdeš na-File list/Sofware-OK a tam sa ti zobrazí čo máš na USB nahraté.Tá záloha čo si stiahol na klúč by mala začínať-ABS-Bak,dole v ľavom rohu je puntík zelený,tak ho zmačkni a zobrazí sa ti okienko zo 4 ponukami-Allcode+Bootloader,ten nie,ten sa použije len pri nahratí nového FW do STB,ale dole je 4 položka-Uživateľské DB a na to klikni a počkaj kým sa to nahrá a potom sa samí po úspešnej aplikácii aj reštartuje a nabootuje a je to.Po Anglicky je to Channel list,nič inšie nenahrávaj,lebo si nový FW,prepíšeš.

lerak
Registrace: 1/2007

prosím kohokoliv (007, administrátora ...)
VYMAŽTE MOJI PŘEDCHOZÍ REAKCI-PŘÍSPĚVEK
nebo
PORAĎTE JAK TO UDĚLAT
moc prosím kohokoliv, kdo to dokáže ať vymaže moji předchozí reakci-příspěvek, který je zde naprostým omylem, nedopatřením, napsal jsem v reakci naprosto něco jiného, nešlo mi to odeslat, stále nějakou chybu to vracelo,a pak se objevil v reakci obsah schránky, tam zkopírovaný během dne

lerak
Registrace: 1/2007

Saxon, Tomik535

Hoši, :))) já místo planého plkání makám a montuji, nastavuji a měřím! Ale možná se mýlím, třeba je odborník ten, co sedí u diskusí, jako vy dva a jen plácá blbosti. Zdarec, jdu zase dělat, předvánoční sezona kšeftů je v plném proudu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

My dělat o víkendu nemusíme, my máme vyděláno dost...

Už se těšim, jak nám popíšeš svůj postup měření Astry 23,5E.

Zatim furt jen hážeš machry a prskáš okolo, proč asi...

Dnes jedu na výlet do Rakouska na Moldaublick, zdar.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Dukan

Dukan.. ty jsi dobrý jura :)) ..nesnáším lepiče co všechno znají a po montážích jezdí Škoda 105Ls a mají Narexku :)) ...Vole to není o frajeření ale o solidnosti firmy :)
Myslíš že já si pustím do baráku řemeslníka který příjde ve špinavých hadrech a přijede v popelnici :)))
jinak doporučují makat i vo svátcích :))) K.u.r..v..y jsou drahý a noc v bordelu mne vyjde na osmičku ;) a více :)

exmat
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra