Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Multiswitch (horizontal/vertikal)- Skylink

Zdravím vás,

Koupil jsem multiswitch 2 vstupy a 4 výstupy (příjmače)
Chtěl jsem tím vyřešit problém s přepínáním polarizací H/V u Skylinku. Jenže problém to nevyřešilo. Jakmile mám ná satelitu č.01 - ČT1,ČT2,ČT24,ČT4SPORT,PRIMA TV, tak tyto programy fungují i na satelitu č.02 resp. satelitu č.03. Ovšem když přepnu na programy v horizontální pozici (STV1,STV2 atd.), tak se mi programy ve vertikální pozici seknou. Prostě nefunguje nezávislé přepínání mezi polarizacemi, i když prodávající prezentoval satellite multiswitch opačně. Nemáte s tímto problémem zkušenosti??

Děkuji za radu

Scrufa
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

IN1/H a IN2/V

Tak mi to připadá, že do jednoho vstupu jeden kabel pro (V) a do druhého vstupu kabel pro (H)
Já jsem si myslel, že v jednom budu mít satelit z Astry 3A a ve druhém vstupu třeba HOTBIRD, ale takhle to asi podle všeho nefunguje.
Jenže to je právě problém. Družici máme v paneláku hromadnou, takže nemám TWIN LNB jen jeden kabel doma.
Chtěl jsem se zeptat existuje nějaký přepínač horizontálních a vertikálních pozic, kde mám jeden konvertor (není TWIN), jeden kabel?

Scrufa

RE: Multiswitch (horizontal/vertikal)- Skylink

Ne, neexistuje. Je to technický nesmysl, prostě to tak fungovat nemůže. Ten switch co máš je pěkná vykopávka asi z doby, kdy se nevysílalo v highbandu a tudiž stačil jen V/H in.

Pokud chces neco na to, aby jsi v jednom kabelu mel A3 a ve druhem HB, tak na to slouží Diseqc přepínač.

J a
Registrace: 7/2005

NENE

ale já chtěl rozběhat Skylink na 4. přístrojích, ten HotBird je jako přídavek. Jenže když zapnu ČT1 a na druhém STV 1, tak se všechny přístroje zasekají. Souběžně mohou hrát jenom ČT1 a na dalším třeba ČT2. Prostě je to na jiných polarizacích. Nevím jestli to je vykopávka, ale v mnoha e-shopech to prodávají normálně i popisy na netu nejsou z roku 1982, takže jsme se asi nepochopili

Scrufa

Scrufa

Varianta přepínače 1 kabelu z jednoho konvertoru a 1 kabelu z druhého konvertoru je možná pouze pro jeden přijímač. Jakmile je více výstupů na přijímače, je nutné mít na každou satelitní pozici konvertor quattro který má 4 různé výstupy podle polarizace a pásma, a multipřepínač, který má na každou satelitní pozici 4 různé vstupy. Na 2 družice tedy 2 konvertory quattro, multipřepínač se 2x4 vstupy na ně a pak můžeš mít přijímačů kolik chceš (podle typu přepínače).

Není možné provozovat přes přepínač více přijímačů na konvertoru singl, který je určen pro jeden přijímač.

Ještě je varianta konvertorů quad a 4 nezávislých přepínačů pro každý přijímač, tj. čtyřikrát 2 družice-jeden přijímač. Pak je to jen o tom spočítat si co vyjde levněj. Jestli multipřepínač 2 družice(8vstupů)-4 výstupy a 2 quattro konvertory, nebo 2 quad konvertory a 4 přepínače "2 na 1". Kabeláž vyjde nastejno.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Multiswitch - typ?

A co je teda na tom switchi napsáno? Nedává to smysl, nekoupils to náhodou v takové té odborné prodejně kde se normálně prodává materiál a náředí pro kutily? Ale ať je to jak chce, tvůj problém vyřeší jedině a pouze přitažení dalších 3 kabelů z rozvaděče a to nejlépe firmou, co ten společný SAT u vás instalovala.

dvb.cz
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra