![]() |
|
pomoc s TV CRTMám 72 cm SONY, poslední dobou mi dělá to, že mi při sledování TV začne vyskakovat úvodní menu a bliká kontrolka na TV. Nevíte jak toto řešit? |
miks
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 426 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTServis. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTSběrný dvůr ;-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
miksnapis si svoj dotaz na tomto fore urcite ti niekto poradi http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=43Parabola gosat 80fe lnb Golden interstar, primac Golden 7800, Dmsis320, Opensat9500, motor sg2100, karta Skylink a Gital.
|
milan007
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTS velkou pravděpodobností je to hw vada, kterou doma neodstraníš. Například prasklý spoj, řada Sony K29xxx tu vlastnost zjevně má.Viděl jsem osobně dvě a při hledání vad na webu četl o dalších mnoha. Jestli mám v odhadu pravdu, (na dálku těžko říct, po pravdě ani nevím, co myslíš slovem úvodní menu, třeba si s tebou jenom hraje sousedův kluk a oknem ti nějakým inframodulátorem přepíná z kompu tlačítka dálkového ovládání - kdybych si myslel, že kotrolka je ta LEDka co bliká i při běžném ovládání přes DO, nebo kdovíco jiného ještě to může být. Souseda celkem jednoduše zrušíš tím, když kusem černé neprůhledné látky přelepíš infra čidlo na televizi, aby to nešlo ovládat přes DO a budeš to odkrývat jenom pro sebe manuálně, jestli to přestane dělat, tak se koukni kolem sebe, existuej infra hraček celá řada). Opravovat se to asi už dnes fakt nevyplatí, i když to vůbec nebyly ve své třídě špatné televize, i ani na blbou plazmu za 12000 Kč už nemají. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTdík za info, asi jí vyhodím... To s tím přelepením jsem taky zkoušel ale nic. ˇuvodní menu mi vyskakuje: výběr jazyka a je tam nabídka pěti jazyků... |
miks
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTTak to vypadá, že blbne procesor v té TV...to může mít dost příčin i poměrně nepřímých a vzdálených.Dělá to nějak pravidelně? Třeba v určité době po zapnutí? Nebo mění se ta doba výskytu, když televizi úplně vypneš za necháš vychladnout zcela (tedy aspoň 30 min.). Ono by to mohlo vyvolávat třeba přílišné zvlnění v napájení procesoru stejně dobře jako nějaký prasklý spoj. Jednou jsem podobnou věc v takové Sonce hledal dva měsíce. Měl jsem k ní dobrý vztah...a bylo mi jí líto vyhodit. Sice našel a dodnes hraje, ale vzhledem k tomu, že je na půdě pod dekou, je to celkem jedno... Ta televize je opravdu už mimo dnešní realitu. Velikostí, obrazem, hloubkou, DVB-T, prostě to je takový parní stroj. Jestli nemáš moc na rozhazování, nebo tě televize zase tak moc netankuje, kup si nějakou 42" plazmu Panasonic, stačí ti i jednodušší typy HDready a máš to vyřízené. jestli tě to jen trochu zajímá---jak se dá soudit z té SOny, nešetřil tehdy, kup si televizi pořádnou (nebo aspoň lepší). Okolo 30000 kč už jsou docela slušné plazmy. Dobré LCD je ještě o malý kousek dražší. (Pokud nepaříš hry hodiny denně, tak se levným LCD radši vyhni.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTMůže být i vadná filtrace ze zdroje.Zkus se zeptat na Nuke-elektro bastlírna,tam jsou profici-možná někdo poradí. |
hobza
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 755 |
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTdík moc, zkusím tu bastlírnu a případně jí vyhodím.. |
miks
![]() |
|
RE: pomoc s TV CRTPodobnou závadu jsem řešil u několika těchto TV před pěti lety, je to studeňák u filtračních kondenzátorů zdroje. Ani není třeba nic rozebírat, stačí je proletovat ze spodu...Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
![]() |