Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Digi TV velikost paraboly

Zdravím, má někdo zkušenosti s příjmem Digi TV v jižních Čechách na parabolu 60 cm od UPC?
Díky za rady, Luboš.

Lubiii
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Digi TV velikost paraboly

já si myslím, že by to šlo v pohodě. při precizním nastavení a s nějakým slušným LNB, já si myslím že to musí chodit

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Takže to vylaď za nejhoršího počasí na nejlepší signál....zkus to v sobotu nebo radši neděli....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Co tě nutí použít 60-tku...??? Asi to bude makat, ale nebude tam žádná rezerva pro případ blokace signálu mraky za deštivého počasí. Dej mi pak vědět, jak to dopadlo (anteny-kladno@t-email.cz). Já jsem teď laboroval se starým LNB se šumovým číslem 0,7 dB v kombinaci s právě tebou zmíněnou 60-tkou od UPC na 19.2 a 23.5. Při otimálním nastavení s měřákem (ne ručkový, či diodami blikající sat-finder) to docela šlapalo. :sly:

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Digi TV jsem používal s 60kou parabolou, není tam samozřejmě rezerva při zhoršeném počasí a tak. Co je důležité , musíš použít pokud možno velmi kvalitní konvertor, kde i mezi kvalitníma nemusí být ten pravý. Nejlepší je když máš možnost vyzkoušet několik kusů a máš k tomu i kvalitní měřící přístroj. V mém případě se mi povedlo nakoupit za bybku velké množství konvertorů v Lídlu. Je mezi nimi i takový, kde digi celkem dobře chodí s cestovní parabolou prům. 30.

Modřina
Registrace: 1/2006

Nenutí mě nic, jenom se mi u originál paraboly začíná narovnávat držák LNB a vytahovat ho z ohniska někam úplně do pryč... A na půdě se mi válí dvě paraboly od upc a monoblok Inverto Black ultra. Tak chci zkusit, jestli koupím parabolu novou a nebo využiju jednu z těch, co už mám a jednu část monobloku... Půjdu na to v pátek, tak ještě uvidím... Pořád si myslím, že by to asi bylo lepší řešení než přidávat další LNB a druhou parabolu 105, kde mám multifocus 28-23,5-19-13...
Každopádně díky

Lubiii

Přesně tuhle anténu s LNB Inverto jsem nějaký čas zkoušel.
Jak se zhoršilo počasí některé kmitočty už kostičkovaly nebo nešly vůbec. Na Digi je třeba anténu spíš větší než menší.
A nepoužívat konvertory z Lidlu a spol.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

U DIGI nesmíte pozapomenout na pootočení konvertoru v obímce.Pokud by to bylo jen na DIGI a za pěkného počasí?Při těžkých mracích a za deště,bude mít půst od TV. :laughing:

zzaner
Registrace: 9/2006

Hmm, tak to je přesně to, co jsem nechtěl slyšet :-( U nás na Šumavě na pěkný počasí moc spoléhat nemůžu a jestli to vypadávalo pravidelně, tak radši kouknu po nějaký 80, at je větší jistota. Digi mám sice jenom v ložnici a u dcery v pokoji, ale když mi vypadně signál v půlce něčeho rozkoukanýho, tak budu zbytečně naštvanej...
Díky za rady a přeju krásný den. Luboš

Lubiii

na 60 parabolu to jde líp jak na některý origoš 80 šmejdy co dodávala digi, takže bych se toho zase tolik nebál a normální déšť a sněžení tomu při správným vyladění taky nevadí :8)

trouba
Registrace: 3/2007

Je to jako vždy,kus od kusu.Přezkoušet tu 60cm a když to bude zlobit tak kvalitní metrovku.Já mám (manželka),DIGI na 120cm,jen proto,že jsem to nechcel přehodit.Patabola od DIGI odpočívá v garáži.Kdyby se nemusela vracet,tak bych ji už dávno někomu daroval.Konvertory ale k tomu dávali dobré,ten jsem použil,k mé spokojenosti. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra