Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Dálkový přístup - TechniSat HD8

Ahoj všem,

prosím o radu. Mám TechniSat HD8 zapojený v ethernet síti prostřednictvím Zyxel P660HW a rád bych se k němu dálkově připojil přes internet. K tomu je však třeba zjistit IP adresu TechniSatu udělenou DHCP servrem. Bohužel nevím jak. Pomůže mi někdo jak postupovat?
Díky - R.

Roman1707
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dálkový přístup - TechniSat HD8

Asi to nepůjde.Zvolil sis přijímač dobrý,ale ne na toto užívání.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Čus, nainstaluj si Mediaport od technisatu ;)
položka Extras - Connections... / Automatic Search a po nalezeni se ti IP objeví v políčku found (u mě je to 192.168.1.147)

IPTV-vlastní seznam + yello TV, simpli TV, Zattoo de+ch, Sweet(+Sweet Ukr,hu,SK,ro,bg,pl) sledování TV,NordicTV, LepšíTV, o2TV, Vodafon, Genius, poda, orange, tv+, magio, kartina, bgtime, elemental, antik, Skylink SK, youtv, Orion (cca 23000 tv stanic)

MirHo
Registrace: 1/2006

IP adresu si mozes nastavit aj napevno, ja ju mam napevno a vzdy viem, ktora patri technisatu. Na pridelovanie s DHCP to nema vplyv, pravdepodobnost, ze sa ti to pobije je minimalna, daj si nieco nad 100, ak mas len par pocitacov v sieti.

Walter
Registrace: 1/2008

Díky kluci. Na Technisatu mám nastaveného klienta DHCP, nainstaloval jsem Mediaport, ten ale "nevidí" TechniSat (není připojen). Co s tím?

Roman1707

A co to třeba nastavit podle návodu k obsluze? Vždyť je to tam popsané celkem zřetelně a jasně.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

No to jsem udělal. Už si připadám jak idiot. V IP modu vidím přidělené údaje od DHCP,vidím IP adresu, Podsíť, Bránu. V Mediacoderu TechniSat nepřipojen. Můžete mi prosím někdo napsat konkrétní postup? Asi jsem

Roman1707

A co přikaz ping? Když z PC napíšeš "ping xxx.xxx.xxx.xxx" kde ta x-ka jsou ip adresa TechniSatu, co se ti ukáže?
Ten Zyxel, to je ADSL router? Není nějaká chyba v jeho nastavení? Můžeš do něj zapojit další zařízení bez nějakého přenastavení od poskytovatele internetu? Zkus ho vypmout a zapnout po připojení toho Technisatu.

joscer

Ahoj joscere,

díky za info. Částečný problém je i mně. Nevím jak zjistit IP adresu Technisatu Zyxel je ADSL modem od O2. Má 4 porty. Po připojení kabelu probíhá komumikace mezi modemem a Technisatem, SW Mediaport se snaží vybrat nabízené IP adresy, ale k připojení nedojde. Tuším zradu v nastavení modemu. Zkoušel jsem TechniSat připojit na jiný port, ale tváří se to stejně. Už si nevím rady. Prosím o pomoc. Díky

Roman1707

Nevím co ti dál poradit. Já HD-8 SX mám teprve jen objednanou, ale návod k obsluze už jsem si dopředu prostudoval. Na Technisatu nedávej "Klient DHCP" ale vyber prostě "Statická adresa" nebo jak to tam je. A zadáš takovou, jakou si budš přát. Třeba 192.168.1.200. A pokud z PC na tuhle adresu dáš tzv. ping (popisuji v přechozím příspěvku) a nebude odezva, tak je problém v nastavení toho modemu, že ti nepustí další připojené zařízení do sítě.
Koukni sem http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/technisat-hd8-s-export-dat-z-externiho-disku/ a to do části 1) Export dat pomocí propojení přes LAN. Nastavení PC si nevšímej, věnuj se jen statickému nastavení adresy v HD-8.
Může být i problém v datovém kabelu. I když kontrolky blikají, ještě to neznamená, že je vše určitě OK. Zkus, jestli ti bude fungovat mezi zyxelem a PC.

joscer

Nevhodné slovo je (nevhodné slovo). (ale bez těch teček samozřejmě).

joscer

Hm, tak konkureční web sem zadat nejde. Zkusím to ještě takhle "(nevhodné slovo)e".

joscer

A co takhle? Pozpátku "enozigid".

joscer

Díky joscere,
je mi to jasné. Vyzkouším to, ale nejdříve po neděli a pak dám vědět, jak jsem pořídil. V každém případě díky moc!!
Hezký víkend

Roman1707

Ahoj joscere,

tak zrada byla v kabelu. PC už "vidí" na TechniSat (při nastavené statické adrese). Vzdálený přístup k přijímači na místní síti je plně funkční. Potřebuju to rozchodit i přes internet. Na to je dle návodu potřeba zřídit uživatelský účet DNS. Snažil jsem se, ale nedaří se. Poraď prosím. Díky

Roman1707

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra