Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Změna DVB-T příjmu zima/léto ???

Mám takovej zajímavej problém. Bydlíme na horách a přijímám DVB-T signál z Krašova a to ze vzdálenosti cca. 70km. Příjem je v létě i v zimě v pořádku jen s tím rozdílem,že v zimě musí být směrová anténa nasměrovaná tak pod úhlem 45°směrem k zemi v létě zase naopak tak jak má být a to je rovnoběžně se zemí.

Toto se projevuje zejména u 48kanálu u 36 nebo 52 tento problém není tak markantní.

Pokud provedu na podzim naklopení dolů je celou zimu až do oteplení klid na jaře zase naopak...

Je možné že problém dělá inverze?
Anténu mám rok starou Colorku

Tomáš
Registrace: 9/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Změna DVB-T příjmu zima/léto ???

Jo to já mám problém, že ať hýbu anténou jak chci, nejde to vůbec naladit. Ty ale aspoň víš, jaké úhly nastavit.

Semtele
Registrace: 10/2010

2Tomáš:
Dělat to může ledacos.
Ale není to normální a rozhodně to ukazuje na to, že něco máš s anténou chybně.
Skoro bych třeba řekl, že nějaký vakl, který se projevuje jenom když je chladněji, než něco. Nebo že se někde "odlistí" nějaký svah a ty pak v zimě chytáš odraz od něj. A dovedl bych si vymyslet i další věci.
V úhlu 45 stupňů u Colorky už to může být příjem jenom na nějaký postranní lalok.
Prostě to tak být nemůže a už vůbec to nemůže být inverze - ta přece netrvá celou zimu den za dnem. To je jedna věc. A druhé věc je, že by se nemohla neprojevit stejně u z hlediska šíření pole na velmi blízkých kmitočtech 52. kanálu.
Vysvětlení se dá nají skutečně celá řada.
Ale řešení to má jenom jedno: někdo s měřícím přístrojem.

Antonín
Registrace: 8/2005

Krašov nevysílá na K36, ale na K34. Na K36 vysílá Klínovec a Zelená Hora.

petr71
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra