Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

TF 6000cr - způsob vypínání

Má vliv na uložení nastavení příjmače způsob jakým je vypínán, myslím na ovládači červený - stand by nebo úplné odpojení od sítě /vzadu na pavelu/

Ivo SS2
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TF 6000cr - způsob vypínání

V zadu jen za bouřky a o dovolené mimo, to není analog, digitálním přístrojům to neprospívá. Jen černeným na DO.

CES

Už více jak 3 roky vypínám všechny přístroje (včetně TF 6000cr) na noc a po dobu co jsem v rachotě a zatím v pohodě. Mimochodem díky tomu přijde ČEZ o 1200-1600 Kč ročně. Šťouralům mohu doložit.

kehaj
Registrace: 2/2009

Pro CES můžeš mi přiblížit co neprospívá digitálním přijímačům když se úplně odpojují od sítě? díky.

jarik
Registrace: 2/2007

bylo mi řečeno, že když na příjmači něco naladím a potom to vypnu "vytržením ze zdi" tak příjdu o pracně navolené nastavení,naladění zkrátka to příjmač zapomene....

Ivo SS2

Některé sat přístroje v noci natahují servisní SW, TP, ... . Bez proudu nelze. :ogre:

CES

Ano plně souhlas. Kehaj to píše dobře.Já TF 7700 a LCD Philips kde soudruzi z holanska mají v pohotovostním režimu 20w vše centrálně vypinám a je to bez problémů- zatím. ahoj

jarik

Stalo se mi u jednoho zákazníka, který vypínal TF6000 od napájení, že se vymazalo kompletní nastavení.
Ještě jsem to viděl u jednoho staršího Technisatu. Typ už nevím.
A včera jsem znovu ladil nějakého Stronga na DVB-T

Dolinak
Registrace: 8/2007

ano TECHNISATy (CCI, MF4F, apod ) mají krátkou paměť po pár dnech je vše ztraceno

tonek
Registrace: 1/2009

Ano souhlasím že se to může stát.Rádio po zapnutí najede do továrního nastavení a vše přidané a změněné je pryč a čumí to většinou v an jazyku ale já všechny změny potvrzuji pin 2606 u TF7700 a již jsem to využil i když pravda možná to není pro každého uživatele-toho zajímá ON aOF

jarik

minimalne do standby ("do hodin") a potom teprve ze zasuvky. pak by to melo byt u vseho OK.

milanm
Registrace: 3/2006

RE: TF 6000cr - spôob vypínania

milanm to popísal absolútne presne. Osobne takto vypínam prijímac možno niekedy aj päťkrát za deň - jednoducho keď ho nepozerám. Určite mu to nepriťaží, skôr pomôže. Má čas vychladnúť a ako vieme, teplota je veľký nepriateľ spoľahlivosti takýchto a podobných zariadení.

emo53
Registrace: 3/2009

to je nějaká novinka?,posledních 500ks nemá vzadu síťový vypínač

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

co beru, tak maji uz delsi dobu vsechny, ... to je veta oznamovaci nebo to mas skladem jeste nejake starsi bez vypinace?

milanm
Registrace: 3/2006

sat mascom

přesně tak vypínat ve stand-by to bere okolo 20w což je katastrofa,takže vypínám to taky dva roky a vše co mám v nastavení uloženo tak je tam i po zapnutí bez problému on totiž néni sat jako sat :)))

bojda
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra