Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

rušenie 12110 zo Skylinku

Zdar borci. Včera som sa stretol s problémom pri príjme HD programov Skylink.No problém je výhradne na transpordéry 12 110. Po zmene jeho parametrov zákaznikovy programy vypadli.Pritom Opticum 9500 si sám upraví správne hodnoty. Má starú 100 parabolu, a 1,5 roku som mu robil z nej fokus na Astra 1 v ohnisku a HotBird a Astra3 z fokusu.Všetko šlapalo O.K. A terazky by to bol až na ten jeden tiež O.K.
Predpokladám, po tích všetkých laboráciach, že problém je zarušenie transponderu z vedľajšej družice 26°.Tam je zhodný transpondér. Budem to musieť preskúšať prestaviť.

antenkar
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: rušenie 12110 zo Skylinku

trochu upilovat LNB pro A3 aby se víc tulil se sestrou

tonek
Registrace: 1/2009

a uz jsi zjistil ten TP z druzice 26°E ktery to rusi :laughing: :laughing: :laughing:

maly mike
Registrace: 5/2006

vzhľadom k parametrom,si myslím, že to je jasné.

antenkar

a co je jasne ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Je to blbost. Ten signál z Badru je natolik slabý, že nemůže při správném doladění paraboly rušit A3. Druhá blbost je dávát svářečku Hotbird napřímo a na A3 šilhat.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

wolf: to je jidte blbost, ale dotycny ma 19,2 ve stredu a silha na 13 a 23,5, coz je bezne. jestli jsem to dobre pochopil.

milanm
Registrace: 3/2006

Není blbost mít v ohnisku 19,2°E a současně šilhat na 13 a 23,5 ... Záleží na multifokálních vlastnostech paraboly v daném okamžiku jejího ,,života,, , zvoleném LNB a nastavení...
Začal bych ale nasazením jiného přijímače, pak dosměrováním paraboly a multifokusu to vše bez relé a nakonec, nebo možná nanekonec výměnou LNB....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Sry, blbě jsem to přečetl, A19 jsem přehlídl. Blbost č.2 beru zpět a omlouvám se.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

s timhle transponderem mam take problem, parabola 80, 23.5 je uprostred, a presto nejsem schopen dosahnout optimalni kvality signalu, resp. i pri chybovosti 1x10-7 se mi obraz rozpada. Tuner mam v telce panasonic (letosni model). Pro upresneni CTHD ze stejenho satelitu ma kvalitu signalu mnohem vetsi a je bez chyb, stejne jsou na tom ZDF HD ze silhajici 19.2. Telka si poradi i s mnohem vice zachybovanym signalem (luxe HD na 28.5), kde je chybovost cca 10-5 a zadne vypadky signalu nejsou. Rekl bych, ze ty parametry prekombinovali :-(

jpl

už to O.K.

Dnes som prestavil parabolu na Astra 3, zákazník oželel HotBird, Zamenili sme ho za Astra 2. Takže v ohnisku A3, a na fokus A2 a A1. A HDčka šlapú ako lusk. R^

antenkar

tak to si mam poridit 100 parabolu , abych to HD chytal bez problemu? to je dost drsne kdy z ofico by to melo jet na 60

jpl

Neboj, tento tp jede v pohodě i na kvalitní 60ku.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

tak ja mam problem i na 80 :-(

jpl

Mám tuto kombinaci (60/HD) pouze u kamaráda, který si novou parabolu kupovat nechtěl, protože mu zůstala ta od UPC. Lnb nejlevnější Inverto. Potkáváme se často, v deštích výpadky neměl, v zimě teprve uvidíme.
Pokud je ta 80ka křivá nebo nastřelená, je to marný..ale pomoc je snadná.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

paraboly jsem zkousel 2, konvertor je taky novej, signal relativne slusne, ale obcas bitove chyby E-7. to je sice hodne malo ala e zpusobuji rozpadani obrazu. Je mozne ze to nezvlada interni tuner v TV Panasonic. Snazim se to resit se skylinkk, tak uvidime.

jpl

já to ladím na 12109, jak má Skylink v infu

Já mám tentýž problém u tuneru v TV Sony. Ta má zoufale málo možností něco nastavit, takže jsem odkázaný na nápravu situace ze strany Skylinku nebo přejít na CSLink.

jindra7
Registrace: 12/2007

tak jim to taky posli, cim vic nas bude tim driv s tim snad neco udelaji

jpl

pro Panasonic už mají na webu novej firmware

a pro Sony dost pochybuju, zvlášť, když to nedělá všem, ale jen někomu.

jindra7

ten FW je jen pro lonske modely, ty letosni by to mely zvladat v pohode, ale...

jpl

reakce Skylinku

Dnes jsem si vyměnil s podporou Skylinku několik mailů a vytrvale prohlašují, že je vše v pořádku, parametry vysílání jsou standardní, nikdo si na nic nestěžuje a mám vyměnit kartu, modul, přístroj nebo dál kroutit parabolou. Když mám všechny stanice na MAX a problém je jen s Novou HD! Vyhodil jsem už 1400 kč za pokus o zlepšení signálu a výsledek nikde, tak jsem objednal CSLink kartu.

jindra7

CSlink

Tak už jedu na CSLinku a Skylink, kterej kašle na podporu bude u ledu, za rok zkusím, jestli se něco nezměnilo. Potěšil kanál AXN sci-fi, to jsem dosud neměl možnost. Jediný mínus je, že stanice Nova HD je technicky kvalitnější na Skylinku, pokud teda funguje. V CSLinku má buď menší datovej tok nebo větší kompresi, prostě je to míň precizní.

jindra7

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra