Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Dálkový přístup na TechniSat HD-8 ještě jednou

Podařilo se mi (problém byl ve vadném kabelu) rozchodit přes statickou adresu vzdálený přístup k přijímači z místní sítě. Rád bych přístupoval k přijímači prostřednictvím internetu. K tomu je dle návodu potřeba zřídit uživatelský účet u služby DNS + vložení parametrů dynamické služby. Může mě prosím někdo navést jak zprovoznit vzdálený přístup na přijímač prostřednictvím internetu? Díky moc

Roman1707
Registrace: 1/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dálkový přístup na TechniSat HD-8 ještě je...

Včera mi přístroj přišel, měl jsem málo času, takže jsem jen provedl základní naladění. Dneska se mu chci věnovat víc a především vyzkoušet spolupráci s LAN, včetně toho, co popisuješ. Když do té doby nedá nikdo nějakou radu, ozvu se jak jsem dopadl.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Až teď jsem se zpožděním pochopil, co cheš dělat. Ty chceš k HD-8 mít přístup z libovolného místa připojeného k internetu, tedy třeba z práce. To ale budeš muset nějak spolupracovat s poskytovatelem internetu. Je to totiž stejný princip, jako by jsi chtěl mít přístup k PC, které máš doma. To sám nenastavíš. Už jen proto, že poskytovatel asi bude muset přidělit tvé vnitřní síti nějakou veřejnou IP adresu.
Ale klidně mě někdo opravte, jestli se mýlím.

joscer

jestli jsem to pochopil dobre, tak mas na sve siti za routerem HD-8?? ...pak tedy po zrizeni uctu u dynamickeho DNS je potreba nasmerovat provoz na HD-8 na routeru, ale to zalezi co to je za zarizeni a jake ma moznosti.

baronb
Registrace: 7/2007

Ano, je to tak, za ADSL routrem Zyxel P600 series mám HD-8. Není mi jasné, jak zřídit účet dynamického DNS a jak nasměrovat provoz na HD-8 na routeru

Roman1707

ten zyxel by mel umet DDNS, takze se do nej nebude muset nic instalovat, pak tedy staci jen registrace nekde na free ddns, treba tady http://www.dyndns.com/ a presmerovat komunikaci na HD-8... tedy presmerovani portu, dat jiny port nez na kterem posloucha zyxel (napr. 1080 - proste nejaky volny) a pak jen za vytvorenou adresu z ddns zadat ten port... napr. http://neco.no-ip.org:1080 ...snad jsem to napsal spravne

baronb

Tak snad jsem registraci úspěšně zvládl. Host name je: roman1707.dyndns-web.com
Jak a kde nastavím přesměrování portu? Bude to takto dobře:
http://roman1707.dyndns-web.com.no-ip.org:1080

Roman1707

Znamená to, že takhle lze zprovoznit odkudkoliv přístup na zařízení na vnitřní (domácí) síti za routerem? Třeba i na Zyxel NSA210? Je to storage server. Když jsem se dotazoval svého providera WiFi sítě jak to udělat, bylo mi sděleno, že přístup lze jen při přidělení veřejné IP adresy (a ta je zpoplatněná), protože porty se dynamicky mění.

joscer

zyxel je potreba nakonfigurovat v menu konfigurace dynamickeho dns, aby komunikoval s webem dyndns-web.com... pak bude administrace routeru mozna prave pod adresou roman1707.dyndns-web.com, aby doslo k presmerovani portu na HD-8 je nutne v menu Port Forwarding nastavit port na kterem bude HD-8 poslouchat, tedy treba ten 1080 a ten presmerovat na ip adresu HD-8 a port na kterem bezi HD-8... potom bude koncova adresa HD-8 - http://roman1707.dyndns-web.com:1080

baronb

...

to joscer: ano, lze se tak dostat na cokoliv, jen musi tvuj router podporovat ddns, nebo mit moznost instalace utility, ktera komunikuje s ddns sluzbou, prave pro pripad zmeny ip

baronb

Můj problém asi bude v tom, že k routeru vůbec nemám přístup ke konfiguraci. Je to zařízení, které dodal provider a nakonfiguroval, protože je v ceně služby.

joscer

Jen by mne zajimalo k cemu ti bude dalkovy pristup, kdyz ten prijimac celkem nic neumi

PowerPC
Registrace: 9/2007

Třeba v práci zjistí, že zapomněl naprogramovat nahrávání a z práce so to zařídí. Otázka je, jestli lze HD-8ku probudit přes web ze standby režimu.

joscer

to joscer: ddns muze bezet na cemkoliv za routerem, klidne i na samotnem file serveru

baronb

pochybuji ze technisat ma webove rozhrani

PowerPC
Registrace: 9/2007

@Roman1707

Používam obdobný aDSL router ZyXEL P-661HW-D3, mám u providera zaplatenú pevnú IP adresu. Na routeri treba v sekcii Security-Firewall-Rules-Packet Direction WAN to LAN nastaviť smerovanie na IP adresu daného zariadenia. Vzdialený prístup do tvojej siete je potom cez tvoju pevnú IP a daný port, napr. http://213.160.xxx/xxx:5901 ;
Takto je možné nastaviť prístup na akékoľvek zariadenie v sieti LAN z vonku (WAN), správa sa to rovnako ako keď na dané zariadenie pristupuješ z lokálnej siete LAN. Osobne mám takto nastavený prístup k Routeru, Vantage HD, sieť. tlačiarni, sieť. disku NAS, PC pomocou VNC,.... Funguje to bez problémov. Viacej detailných podrobností dám príp. na mail.

Kvinto
Registrace: 6/2009

PowerPC

Koukni se alespoň zběžně do manuálu na stránkách výrobce a pak tady mudruj.

joscer

Kvinto

Takhle asi ano, ale pochybuji, že bude chtít platit měsíčně další korunky za přidělení veřejné IP adresy (kolik to bývá? kolem 50 Kč měsíčně?) jen aby jednou za čas mohl nastavit odněkud mimo domov nahrávání, protože na to zapomněl nebo se někde zdrží déle než předpokládal.
Já chtěl takhle přistupovat k síť.disku NAS a taky jen občas. Třeba když jsem na dovolené. Ale podmínkou u providera bylo placení veřejné adresy. Tak jsem od toho upustil.

joscer

@joscer

To áno, za pevnú IP adresu sa vačšinou u providera platí, treba preveriť. Písal som to hneď na začiatku prvého príspevku. Ja ale tie pevné IP-čky musím mať aj z iných dôvodov a mám ich vo všetkých sietiach, tak preto to riešim takto.

Kvinto
Registrace: 6/2009

baronb

Takže když síťové úložiště Zyxel NSA210, které mám připojené do vnitřní sítě, podporuje DyDNS, lze to všechno nakonfigurovat tak, že když NSA "poběží", tak mám přístup k ostatním zařízením v síti a potažmo by byl i k Technisat HD8-SX. A bez přidělené veřejné adresy. Chápu to správně?

joscer

joscer

Četl jsi ode mě ten vzkaz ohledně toho Technisatu?

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

RE: baronb

ja Zyxel NSA210 neznam, musel bych se mrknout co to umi...ale obecne, pokud podporuje dynamicke DNS, lze se prostrednictvim teto sluzby na nej dostat z netu... co se tyce ostatnich zarizeni na siti, tak by Zyxel musel umet presmerovavat porty a pak pro kazdou sluzbu bezici na koncovem zarizeni na ktere chces pristupovat nastavit pravidlo pro presmerovani.

baronb

petr33

Snažím se vždy dočíst vlákno dokonce i když už někam "uteklo". Jestli máš na mysli to info o zahlcování přijímače při HD a 1080 řádků, tak ano. Pokud něco jiného, tak prosím připomeň.
Včera mi přístroj HD-8 SX přišel, ale udělal jsem jen základní nastavení, ještě nemám ani naladěné všechny programy. Snad dnes budu mít více času. Zatím ho mám jen u starší CRT televize v pracovně, kde ho chci odzkoušet, mám totiž hned vedle PC, tak aby to bylo jednodušší. Až ho "zvládnu" tak ho dám k LCD-čku na koncové místo do obýváku.

joscer

baronb

Dík za rady a za čas, který jsi diskuzi věnoval.

joscer

vzdaleny pristup se da zprovoznit na libovolne zarizeni za nasledujicich podminek: - router ci jine zarizeni ma verejnou IP adresu (muze se klidne menit i pri kazdem novem pripojeni)
- router podporuje nastaveni port forwardingu (a je tedy k nemu pristup s moznosti tento port forwarding nastavit.

Pokud tedy nastavime napriklad port forwarding na routeru z portu 8080 na zarizeni ve vnitrni siti (technisat vetsinou 192.168.1.11) na portu 80, pak se necha pri znalosti verejne IP adresy pripojit na webove nastaveni takto:
http://VEREJNA_IP_ADRESA:8080/

Pokud se ta verejna IP adresa meni pri kazdem pripojeni, je vhodne provest registraci na prislusenm DDNS serveru, aby zvolene jmeno automaticky dostalo prirazenou novou zmenenou IP adresu.
POZOR: zmenu DDNS zaznamu musi provadet zarizeni, ktere ma tu verejnou IP adresu, tedy v tomto pripade ten router. Technisat je mozne pouzit pro zmenu DDNS zaznamu jen v pripade, ze sam ma verejnou IP adresu.

Technisat se neumi sam probudit, tedy pri standartnim stand-by rezimu se na stranky pripojit neda. Dale na mem Technisat Digicoder HD S2 nefunguje zpracovani formularu a nastavovani casovacu v pripade, ze je system prepnut do cestiny. Pokud je menu v anglictine tento problem nenastava.

izidor
Registrace: 3/2008

Joscer

Je to vlákno na konkurenčním webu avma.a.cz-diskusní forum-digitální vysílání a HD ready -zamrzávání HD programů-od "šamša".Toto jsem myslel ale třeba už jsi to četl jaké jsou taky s tímto přijímačem patálie. :)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra