Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

...a teraz budte mudri

Na satelitnom prijimaci mi nechcu ist v skylink a cslink (astra 23.5) programi s horizontalnou polarizaciou idu len kanaly s vertikalnou polarizaciou. Ktosi mi tu poradil, ze treba vyskusat aj ine s horizontalnou a ak nepojdu tak je chybne LNB. Avsak na inych druziciach ide bezproblemovo vsetko aj H aj V. Zaniesol som prijimac ku znamim napojil na ich parabolu a u nich vsetko ide aj s mojim prijimacom, co znamena,ze moj prijimac nema ziadnu chybu a zle je nieco u mna doma. Aby som sa v tom uistil, napojil som ich prijimac na moju zostavu ale vsetko ide aj H aj V, cize ani u mna doma nie je nic zle. Napojil som opat moj a ide len Vertikal. Ma niekto logicke vysvetlenie?
Uz vopred dakujem za odborne rady profesionalov, nie za uvahy a silacke reci podobnych amaterov ako som ja. P.M.

petemarco
Registrace: 8/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ...a teraz budte mudri

Předpokládám, že máš motor, tedy na ty "jiné" družice máš stejné lnb?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

aký je prijímač, je tam monoblok ?

alebo diseq, motor ??
Ako je nastavené LNB v prijímači - univerzal alebo na určitú frekvenciu ?

janoZV
Registrace: 8/2007

No pokud neví ani tohle, tak pak těžko radit. Vybleju problém a jdu na pivo. Napište mi všechny možnosti, já si pak večer laskavě vyberu.

Tomik535

Tomik535

Ano, umyselne som to neuvadzal aby mi tu nepisali amateri ktori sa len nudia. Cize mas nejake logicke vysvetlenie preco mi motor funguje a nataca na pozadovane druzice a vsetko funguje na vsetkych ostatnych druziciach len na astra 23.5 mi nechcu ist H ale len V? Myslel som na odpojenie motora ale aby som vylucil/potvrdil aj tuto moznost ale momentalne som na antibiotikach cize nepojdem na rebrik. Vdaka! P.S.: Niekedy mi ide aj H ale potom musim ostat na tom danom transponderyku akonahle prepnem na kanal z ineho transponderu tak mi vypise: "Ziaden signal". Neviem ci Ti tato indicia pomohla alebo viac zamotala.

petemarco

Tomik535

Viděl bych to taky tak. ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Tak to dopadá když se do oboru kterému nerozumí ani za mák vrtá rádoby odborník. :laughing:

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Kabel(kolaxial)-už jsem řešil tento připad-myslim že V-H polarizace ma odlišné napajeni (snad 12V-16V) možna střilim od boku ale tehdy to pomohlo

radakrtek
Registrace: 12/2006

Může zkusit změřit napětí při Hpol na vstupu lnb přijímače a několikrát popřepínat mezi H/V. Pokud by tohle fungovalo bez problému, udělal bych to samé ještě na vstupu motoru.
A předem zkontroloval všechny spoje u motoru.

Tomik535

skontrolovať vstupy koaxu do LNB a motora

obyčajne sa pohnú po pár natočeniach
ak nie sú poriadne uchytené.
a možno v pozícii 23E je koax volnejší ako pri iných
polohách.

janoZV
Registrace: 8/2007

ja som mal tento problem ale pri diseqc prepinaci, nakoniec to bol zaoxydovny kabel, orezal som oxydaciu a bolo po probleme

tomko
Registrace: 1/2006

oxydacia bola na konci pri efku, samozrejme pri vonkasom

tomko

janoZV

Nemam monoblok, mam motor. LNB v prijimaci nastavene ako jednoduche LNB, prednastavene hodnoty v prijimaci sa zhoduju z hodnotami LNB, cize to by malo byt OK. Prijimac TechniSat HD8-SX, dekodovaci modul TechniSat, LNB Inverto Black Ultra, a motor.

petemarco

len tak pre zaujimavost vsetkym prispievajucim

Precitajte si este raz, moj 1.prispevok (to je ten na uplnom zaciatku). Tam pisem,ze iny prijimac mi u mna ide bez problemov. Je mozne,ze inemu prijimacu uvolnene a zaoxidovane kable nevadia? A prosim pred tym nez nieco napisete porozmyslajte. Kable su aj tak podotahovane a poorezavane aj ked neboli zaoxidovane. To som samozrejme robil ako prve ked sa mi vyskytol ten problem. Vdaka!

petemarco

len tak pre zaujimavost vsetkym prispievajucim

Je to asi rok se tento problém vyskytl u kolegy který si montoval sám motor a LNB.
mohou to být dvě možnosti:
1./ co říká Tomík a ostatní špatný kontakt Fa konektoru a kabelu,to bych zkontroloval jako první
2./ nám pomohlo pootočit LNB cca 1 -2 mm do leva a tím tam ten horizontál na slovenské stanice naběhl a bylo hotovo!!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Síce nepatrím medzi tých vyvolených,ktorí ti môžu odpovedať,no predsa...Zmeraj na výstupe napätie na tej družici, na ktorej ti dobre prepína polarizáciu,potom na Astre 23,5 a porovnaj to. ;)

Openbox S2 HD, SS2,

jank
Registrace: 4/2007

@hery, píše ale, že mu nejde žádný H, nejen 12565. Jinak máš samozřejmě pravdu a několikrát to již zde bylo. Proto jsem se nedávno musel pousmát když tu někdo napsal, že u této pozice skew pro ČR neřeší..hoj

Tomik535

Od včerajšku mám podobný problem ako Petemarco ale na Arive 100...Z celej Astry 3A mi ide naladit asi len 10 tp..Ostatne píšu žiadny signál...Ak miesto arivy pripojím showbox700 všetko ide ako má, takže chybu vidím v Arive apropo neviem posudit na inych družicach pretože točenie motora cez DO nejde aj napriek tomu že dioda na motory sviety a napetie do neho ide lebo manualne točenie OK...ešte počkam na vaše rady a ak sa nenajde rada zajtra idem reklamovat, pretože to tipujem na vadný tuner...dakujem

Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.

johndoug

Ja som mal raz podobný problem a zistil som že v editacii transporderov boli zapísané len vertikálne .Tak som ručne každú horizontalnu zadal a potvrdil.

Ruuni
Registrace: 3/2009

Ak máš takú možnosť,skús zvýšiť napájacie napätie v menu prijímača.Tipoval by som na slabší kontakt niekde v motore,najskôr od konvertora. Je možné,keď pohneš motorom inam ako 23,5E,že sa ti mierne pootočí aj koax od konvertora a zlepší kontakt.
Raz som mal problém na motore,koax v poriadku,ale F-konektor v motore v (nevhodné slovo)i,po výmene OK.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Njn, s takovými základy už nepočítáme ;)

Navíc by se mu musely samy smazat či změnit, protože mu to předtím šlo..

Tomik535

Tiež som si najprv myslel že mi ide iba 1 pol...bud V alebo H..ale idu mi aj V aj H a frekvencie su správne..bude to asi len na reklamaciu a zobral by som niečo iné..napr.Amiko SHD-8000 ;)

johndoug

Jde o kombinaci

jistého LNB a Technisatu. Technisat neposílá 13V ale 14V na vertikální polarizaci. LNB je postaven ostře na 13V a už to je, LNB je trvale přehozen na H polaritu. Doporučuji na zkoušku přehodit konvertory v případě, že je jich více na multifokusu. Pokud jde o motor a máš pouze 1 konvertor, pak moje teorie padá.Pro Technisat přijímač je vhodný konvertor Technisat.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

uživatel johndoug

Na jednej Arive 100E som to riešil,FW vložený cez USB nefungoval správne po vložení cez rs232 fungoval tak ako sa patrí :))) .

TOMAšKO
Registrace: 6/2008

TOMAšKO

Dakujem za tip...vyskúšam R^

johndoug

@johndoug, tomu neuvěřím ani kdyby mě mučili. Koukni raději na nastavení frekvence LO. U Ariv např. po přehrání sw běžný problém.

Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra