, sekce: Technika |
|
Táhlové motory - montáž a používáníMám parabolu 180cm a pro dolaďování pozice by mi pomohla nějaká ta motorizace. Pochopil jsem, že u takové paraboly je třeba použít táhlové motory, a to dva (elevace a horizontální posun).Co mi už není tak jasné je to, jak bude táhlový motor např. rotovat s parabolou do boku, když samotná parabola je připevněná ke sloupu. Resp. jak se toto řeší. A také jak se řeší samotné upevnění táhlových motorů k parabole. Druhá věc je, zda jde s táhlovými motory nějak komunikovat přes DiSEqC, nebo jestli je to obvykle předmětem speciálního zařízení. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
|
|
To:Marval450Zatial nie nakolko ju pouzivam na prijem Hispansatu v tejto polohe sa prakticky parabola pozera do zeme cize nepada do nej sneh.Tie stare veci s tesnenim O-kruzkom mam kdesi na "povale" v supliku "historia" dokonca s doma robenym polarizatorom a konvertorom Fuba so sumovym cislom 1.4 co stal takmer majetok na dnesne ceny cca 400.-Euro |
jozvlk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 144 |
|
|
To:Marian21Prepacte ja som to odhadoval podla tej paraboly a toho Ivancoma aj podla polarneho zavesu Femr.Jedna sa mi o ten Ivancom on ma v ozarovaci taku priesvitnu zltu foliu a ta sa mi rozpadla.Ja uz som taktiez presiel na novsie veci pouzivamDM 800 HD s 320Gb HDD a otocnu parabolu Gilbertini ale stare dobre veci sa snazim opravit.Pre Marvala450 tu staru 170 parabolu pouzivam v Multifede na Hispasat vypada to smiesne skoro hladi do zeme je to doma robena parabola z roku 1989 ale je 100% funkcna. |
jozvlk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 144 |
|
|
RE: Táhlové motory - montáž a používáníPodle té žluté folie máš asi konvertor pro ofset parabolu.Pokud ti jak píšeš stačí příjem Hispasatu, je to asi jedno. Měl by sis pořídit přírubový konvertor a ozařovač. Ozařovač bývá uzavřen proti vlhkosti a mezi ozařovač a konvertor se dává o-kroužek. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
|
|
RE: Táhlové motory - montáž a používáníOpravit ten invacom se dá. Seženeš si folii, doporučuji silnější, než byl originál a přilepíš nějakým vhodným tmelem. před tím ověříš, že folie propouští signál v celém požadovaném spektru. |
Hujer
|
|
@HujerVo fotografii je beznu jav taketo skreslenie(rovinnost),ma to aj presne pomenovanie(teraz si nespomeniem) a da sa "opravit" cez niektore programy,takze,ak vidis na fotke nieco krivo,neznamena to,ze to aj krivo je.Az na pripojenie trubky k plotu to môze byt ok. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
RE: Táhlové motory - montáž a používáníAno, ten jev znám. Ale týká se rovnoběžných hran, které jsou ve větší vzdálenosti od sebe a při nakloněné ose snímacího objektivu (respektive nakloněné roviny promítaného obrazu). Čím jsou od sebe dál a čím větší naklonění, tím větší zkreslení. Ale to není tento případ. Snímací objektiv mi také nepřijde příliš širokoúhlý. Tady jsou ty hrany od sebe vzdáleny tak metr a navíc jsou téměř v zákrytu. Ale jak už jsem psal, nebylo mým záměrem kritizovat, ale poradit. |
Hujer
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|