![]() |
|
Silný brumNedávno tady běžela diskuze o brumu v STA, tak jsem se tam pokusil vpašovat svůj problém, ale jelikož nikdo nezareagoval, zkouším znovu: mám propojený PC s audiosoustavou a ať použiju do zesilovače kterýkoliv vstup mám tam silný brum. Galvanický oddělovač používám, nepomůže ani odpojení pozemní antény od TV. Už jsem vyzkoušel všechny možné kombinace propojení, ale nic nepomáhá. Reprobedny u PC, které jsou ze stejného výstupu ale nebrumí. Rovněž tak nebrumí ostatní zdroje signálu do zesilovače (2x SAT, CD, MAG).Tak kde je chyba, dříve byl zvuk z PC čistý bez brumu, nyní asi tři týdny mám tento problém. Předem díky za jakoukoli radu. |
simon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: Silný brumMáš to blízko televízora, kde je vysoké napätie. |
color21
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
@ color21Vzdálenost 5m, navíc to dříve nebrumilo, umístění komponentů stále stejné. Proto mi to nejde na rozum. |
simon
![]() |
|
RE: Silný brumZkus odpojit v zásuvce u počítače zemnící kolík. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Silný brumAlebo zahnať medveda do hôr! |
sused
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
@ suseda kde su pri Lučenci najblišie Hory ??? |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Silný brumpradepodobne mas dvojitu zem , treba postupne odpajat zariadenia a tym by si mal zistit , ze odkial to ideVU+ UNO 4K SE
|
gama07
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
simonečemu říkáš galvanický oddělovač a kde ho máš zapojený??zkus dát computer a audio do stejné zásuvky! pak dej echo |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
@tonekGalvanický oddělovač mám koupený v Eltasatu právě kvůli odstranění brumu z PC a má hodnotu 5-1000MHz. Je v provedení IEC a zapojený je na vstupu do TV. Několik let to fungovalo bez problémů, tehdy okamžitě po zapojení brum zmizel. Zapojení zesilovače do stejné zásuvky s PC nepomohlo, zkoušel jsem to ještě než jsem založil tohle vlákno. |
simon
![]() |
|
RE: Silný brumskus otočit vidlici u zesilovače,nebo použít galvanický oddělovač pro audio vstupy |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Silný brumV první řadě zační u toho, de se brum bere.Vytváří ho vyrovnávací proud, který teče stíněním kablíku. Teče tm proto, že není zem jako zem. Kdyby oba přístroje byly na stejném zem ním potenciálu, tak by to nebrumělo. Brum je tím větší, čím větší je odpor toho stínění a čím větší je vyrovnávací proud. Další fakt: Spínané zdroje vytváří svoje virtuální země, které jsou většinou propojeny s jendou fází ochranným odporem řádku desítky kiloohmů - na brumění to docela stačí. No a teď už bys měl vědět sám. Může to být hodně věcí: třeba i upadné stínění na tom audio kablíku. Nebo někdo otočil při vysávání vidlici v zásuvce atd atd. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Silný brumtrošku to máš popletený, ten Tvůj galvanický oddělovač je na prd (v tvojem případě!)a trochu nás houpeš.Pokud neodhalíš příčinu( a podstatu problému)zkus oddělovaci trafíčka, na zkoušku stačí jedno (jeden kanál) cístý zvuk |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Silný brumOdhaduji, že to Antonín s tím upadlým stíněním toho kablíku trefil. Předpokládám kabel jack 3,5stereo - 2xcinchNapovídá tomu skutečnost, že se brum nevyskytuje i když s propojeným, ale nenavoleným PC vstupem zesilovače(ostatní zdroje hrají v pořádku a i jiný zesilovač v reprobednách u PC/propojených jiným kabelem/taky). Znova osmnáctku v osmiválci
Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 26.10.2010, 08:37.18
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Silný brum@tonek: nerozumím narážce, že někoho houpu. Jsem laik a pouhý uživatel PC. Galvanický oddělovač jsem si koupil asi před třemi roky právě kvůli brumu z PC a celé tři roky žádný brum nebyl. Proto si myslím, že tento oddělovač na prd nebyl. I kdyby byl nyní nefunkční, pomohlo by odpojení TV antény od tuneru televizoru, což před zakoupením oddělovače vždy pomohlo. Pro ostatní: audiokablík z PC k zesilovači jsem proměřil ohmmetrem a stínění přerušené není. Jinak všem díky za snahu pomoci, Antonínovi a Tomikovi za objasnění příčiny vzniku brumu. Snad se jednou dopátrám příčiny. |
simon
![]() |
|
![]() |