Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Diseqc pro Dreambox 500S

Uz jsem se tady ptal na problem prepinani mezi dvema druzicemi na Dreamboxu 500S.Poradili mi koupit EMP centari, tak jsem to zkusil a uz mam doma 3 prepinace navic.Muze mit vliv na prepinani i delka kabelu, protoze u mne doma (5m)to funguje (s Gold Interstar),ale na jinem miste kde je koax asi 30-40m mam problem.S diseqc GoldInterstar to nekdy (vyjimecne) prepne a vetsinou ne.S EMP centauri vubec.Ten jsem zkousel i u sebe doma a neslo to taky vubec.Uz jsem z toho zoufaly :( Nerad bych zase kupoval zbytecne nejake prepinace :-) Moc diky za rady

rakov
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Diseqc pro Dreambox 500S

EMP mi chodí s DM 500HD.DM 800HD,Vu+,DM 7000
Ale s DM 500 so ani neškrtne ale je to kus od kusu taková loterie.S DM 500 mi chodí spolehlivě nějaký starší diseq od Telesystem.
Každopádně DM 500 to je problém sám o sobě.
Máš to správně nastaveno v menu Dreamboxu ?

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Zkoušl jsi jiný typ přijímače?

Zkoušel jsi natáhnout zkušebně nový koaxiál?

Stačí jen na zkoušku, třeba zkrz okno a pod.

Já to šacuju na problém ve vedení signálu a nikoliv v relátku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

dreambox ma problem s 1.1 prepinacema EMP kdy to spatne prepina pri prechodu s nejakou kombinaci polarizace. netusim jestli to je chyba jen na EMP , ale tohle tam je. obycejnej 1.0 EMP prepinac to prepina bez problemu na 40metrech shitkabelu, dvakrat Fspojka, TV/SAT slucovac/rozbocovac. mluvim o DM500S original

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

shitkabelu :))) dobrá značka. Kolik asi stojí v Retě na splátky..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

u mna dm500s, kabel Nordix 65 metrov, protokol diseqc 1.1, prepinac emp 168w v2, relativne bez problemov,
chyba moze byt v nastaveni diseqc-ku v prepinaci
kedze tri prepinace sa spravaju rovnako tak v prepinaci chyba asi nebude
chyba moze byt v kably,

ten dm500 ti na 5m kabli prepina alebo nie

ja by som skusil laborovat medzi protokolmi diseqc 1.0 a 1.1

bleskone
Registrace: 12/2009

Tak na 5 m to funguje, ale je divne ze ten 30-40m kabel pouzivam uz dlouho a bez problemu,dokonce tam predtim nez jsem dal dve paraboly byl motor diseqc a ten fungoval vpohode, prijde mi divne zeby motor sel a prepinac ne kvuli kabelu !

rakov

Je to v tom kabelu, většinou jsou takoveto problemu kvuli vedení. Lide kupuji sráce v Baumaxech a pod. a pak koukaji, jak pero z gauče.
A nedají si říct a nedají...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jdu zkusit druhy kabel,ale zadnou sumku jsem tam nemel,ale je pravda ze je historicky a uz nejaky patek ten kabel ma, ikdyz je to to ten poctivy silny (cirka 1cm)zeleny :-)Skocim koupit novy a uvidim.

rakov

Tak kabel jsem zkusil jiny a je to stale stejne, nedalo mi to sel jsem to jeste vyzkouset znovu u mne doma kde to pretim chodilo,ale asi to byla nahoda ted uz to nejde a navic muj prijimac kdyz donesu do toho druheho mista tak funguje.Predtim mi tu nesel protoze jsem tam mel prepinace EMP Ceantauri a s temi to proste nejde ani u mne doma a to mi je zde nekdo doporucoval ze jsou bezproblemove.Nakonec to vypada ze je chyba v prijimaci,je tam nejaky divny ten diseqc, zepry je to celkem bezny problem techto prijimacu a lehce opravitelny.Kdybych vedel co to je aj bych si to opravil sam.Takze vsem diky za ochotu a rady a zkusim ho nechat opravit.

rakov

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra