Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2007, 09:06.27

laděni

Když chci naladit víc družic, stačí natočit parabolu,nebo musím otáčet i LNB nebo je dát vedle sebe a měnit frekvenci, mám na držáku 3 Astra1,HOT BIRD a chci k tomu Astro2 nebo nějakou jinou? Děkuji zn. Začátečnik
uživatel
Kapka6
19.08.2007, 09:34.38

RE: laděni

Nejprve jeden dotaz: to že jsi začátečník tě má omlouvat?

A teď k tomu co chceš udělat: S LNB otáčet nemusíš - toto se dělá na okrajových družicích a až v okamžiku kdy je slabý signál (může to pomoci získat lepší signál).
Pokud máš teď parabolu nastavenou na dvě družice a pohneš s ní, tak ani jedne z těch družic nepojede.
Abys zachoval současné družice a přidal ještě jednu, musíš doplnit jeden konvertor (třetí) a vyměnit DiseqC přepínač za čtyřvstupový. Jenom doufám že nemáš monoblok - pak je to zapojení složitější.

A taky si musíš vybrat, kterou družici přesně chceš přidat. A napiš i její pozici na orbitu - ať je to jednoznačné.
uživatel
colombo
19.08.2007, 09:51.58

Požádej nějakého kamaráda který se v tom vyzná,aby tě to naučil,sám na to nešahej nebo ti pak už nepujde nic!
uživatel
zzaner
19.08.2007, 11:18.35

DiseqC přepínač za čtyřvstupový. už mám chytám Astru 1 a HOT BIRD.
uživatel
Kapka6
19.08.2007, 12:11.31

"DiseqC přepínač za čtyřvstupový. už mám chytám Astru 1 a HOT BIRD"

I když si budu cucat všechny prsty na ruce, tak nezjistím že už máš DiseqC se čtyřmi vstupy. Nenapsals o tom nic.
Takže buď sežeň toho, kdo ti to dával dohromady a nebo používej hlavu a tady ti poradíme s tím, s čím si nebudeš vědět rady (konkrétní problém).

Už sis vybral, kterou družici chceš chytat?
uživatel
colombo