Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Různé druhy T90

Rozhodl jsem se pořídit si T90-ku. Zde na stránkách jsem se dočetl, že se doporučuje od výrobce MAXIMUM, ale nikde na e-shopu ji nemohu sehnat. Buď ji nikdo nemá. A nebo mají na fotce zcela jinou parabolu a i váha v popisu se liší. A já bych ji chtěl namontovat ještě letos, než napadne sníh. A to může být každou chvíli. Budu muset ji dát nad hřeben střechy (mám kousek od domu vysoké stromy) takže si musím pospíšit.
Nevíte, kde ji teď sehnat (E-shop, nebo střední Morava)? A dá se instalovat na 57-ku trubku (vypodložit třeba silnější gumou)? Nebo, dá se sehnat někde 60-ka stožár s držákama?

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

K parabole T90

„Saxon má pravdu“, T 90 spĺňa veľmi dobre požiadavky väčšiny jej užívateľov a len odborník s kuracím rozumom ako - nemenovaný - môže o nej hovoriť ohováračské reči. Výrobcovia sú rôzny a záleží na tebe čo s ňou pred montážou urobíš. Ja som kúpil v Nitre ( www.tvsatnitra.sk) T 90 Opticum + 8 ks Smart Titanium Univerzal Single LNBF na 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W, 4°W, + prepínač DiSEqC P.168 V2 + EDISION argus piccollo. Vysúkal som rukávy, pripevnil kolmo na balkón, nastavil uhly a sklony podľa výpočtu satlex, zakábloval, a div sa svete, bez namysleného montéra, - ktorý tvrdil že to je práca len pre odborníka s drahým prístrojom po boku- namontoval a nainštaloval, len pomocou starého televízora Grundig a malého pípatka. Staníc mám od začiatku októbra až až a môžem si vyberať od výmyslu sveta. Žiadne kocky ani štvorčeky, či iné geometrické obrázky sa na mojom TV neukazujú. Po zime ešte doladím a skúsim doložiť Badr. (Poloha: Šaľa nad Váhom, Slovensko)

olav
Registrace: 5/2010

fuxjosef

cozpak Kaja, to je odbornik. Ale na Openboxu si umi sam vytvorit novy transponder a nechat ho proskenovat. To je dnes temer vzacnost mezi zakazniky. Zaby resp. Zabovresky jsou 2km od me domoviny. Ahoj.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE: Různé druhy T90

tu mas original http://www.tvsatnitra.sk/online-satelitna-technika/satelitne-paraboly/wavefrontier-toroidal-t-90

pavelb1
Registrace: 5/2010

nakupujte u overenych prodejcu, Saxon Vam radil dobre, abcom je jeden z tech, kde se to kopiemi,klony a ukradenymi originaly jenom hemzi

rj45
Registrace: 6/2007

Asi počkám až to budou mít v tom olmi.cz a namontuji to až na jaře. Zatím díky.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

Asi 2-3 roky mam z ABCOM-u T90ku od toho thaiwanskeho vyrobcu. Na krabici sice bol napis wavefrontier, ale samotna parabola je biela bez loga. Sluzi k maximalnej spokojnosti, bez hrdze... Vcera som na nej nastavil novy rozsah 1W-45E. Vrelo doporucujem na vacsi rozsah, nic lepsie nepoznam...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Montoval jsem obě provedení, jak Maximum, tak Opticum a mohu potrvrdit, že mechanické zpracování dílů tenkrát bylo u Maximum lepší. I povrchová úprava vypadala lépe.
U Maximum byla v příbalu trojnožka pro upnutí na vodorovnou plochu, u Optica trojnožka chyběla.
Maximum mám i doma a po cca 3 letech neni po korozi ani náznak.

Pro účely multifeedu nic lepšího neexistuje. Možná CES má jiný názor, ale lidé, kteří T90 znají toto musejí potvrdit.

Při troše řemeslné zručnosti neni problém realizovat příjem družic s dvoustupňovým vzájemným odstupem od sebe.

Např 9E-7E-5E, nebo 23,5E-21,6E-19,2E.

S tímto například u E85 z pochopitelných důvodů neuspějete.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra