Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2007, 12:29.23

DVB-T zvuk.

U všech programů ČT a českého rozhlasu mi jede trhane zvuk, i když mám plný signál a obraz je pěkný.Jediná NOVA jede uplně s čistým zvukem a obrazem, prosím poraďte čím by to mohlo být dík za rady.
uživatel
paolov
19.08.2007, 12:40.25

Ano - to se výborně radí,

když ani nenapíšeš čím to přijímáš :-/
uživatel
technikTKR
19.08.2007, 12:48.33

DVB-T

Pardon, LEADTEK DVT Dongle do PC přes USB port, vysílač směr Brno Hády 626Mhz, sítová anténa se zesilovačem(zkoušel jsem to předtím ladit na síto co máme nastaveno na Praděd a na tom to jelo vše v pohodě-až ted kdyz jsem prikoupil síto nové je ten zvuk na pikaču).
uživatel
paolov
19.08.2007, 12:49.18

RE: DVB-T zvuk.

A nezapomeň napsat co přijímáš nebo kde jsi.
Praha? Brno? Ostrava? Domažlicko?
uživatel
monterjirk
19.08.2007, 12:53.19

Byl jsi rychlejší.
Většinou to bývá trochu jinak, když je problém se signálem nebo "nestíhá" PC, pozná se to na TV, ale rádia to nějak zpracuje.
Nemáš tam v anténě zesilovač? ŠP zesilovač s velkým ziskem dává sice pořádní signál, ale pro DVB-T může být signál degradovám křížovou modulací, křížovou modulací, intermodulací,... to v analogu nemusí být vidět a digitálu to vadí!
uživatel
monterjirk
19.08.2007, 12:56.55

paolov:

Ideálně to zkusit na nějaký jiný receiver (nejlíp stolní), protože zrovna ty "PC přijímače" můžou mít problém někde v softu (třeba špatně identifikované PIDy apod.).
uživatel
technikTKR
19.08.2007, 12:57.50

Patřilo tam PC přijímače a ne ten jazyk
uživatel
technikTKR
19.08.2007, 22:55.13

aLE JE ZAJIMAVE , ZE JSEM TO PReDTIM ZKOUSEL NALADIT NA antenu co mame jinym smerem a tam to slo bez problemu, aji s tou antenou co je momentalne na strese me to jelo ciste, kdyz jsem mel antenu jen tak vysunutou z okna.
uživatel
paolov
20.08.2007, 11:37.54

Tak uz jsem na to prisel cim to bylo, nejak blbla zvukova karta v PC asi ovladace , jinak dikza rady.
uživatel
paolov