Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma alebo LED

co odporucate kupit plazmu alebo LEDku?samsung alebo Sharp?ktora ma najlepsi obraz?

slniecko3
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89
Odpověď v diskusním vlákně

Přidám se také do flame :-)

Jako je nad slunce jasné, co bude mít lepší obraz.
Bude to technologie, kde podle potřeby rozsvítím tři základní barvy? Nebo technologie, kde nedokonale zastíním bílou barvu třemi základními barvami?
:laughing:

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

RE: Plazma alebo LED

jj, pomôžeme vám ušetriť 350€ na elektrine, ale musíte nám za to zaplatiť 500€ :))) -presne takto funguje marketing
A ten čo za 10mes. ušetril prechodm na LCD 4500 korún, tak to jedine tak, že to LCD ani nezpína, lebo sa na to nedá pozerať :)))

name
Registrace: 5/2006

Objektívne rozlíšiť a posúdiť obe technológie sa dá len tak, ak si ich postavíte vedľa seba v reálnom čase s rovnakým signálom. Bol som dlhoročným zástancom PDP, na LCD som sa pozeral ako na niečo podradné až dovtedy, kým mi okolnosti nepriniesli domov LCD. Konkrétne som porovnával NeoPDP Pan.50G20 a LCD LEDTV Sam.55C6000 a svoj názor na LCD som úplne zmenil. Pri sledovaní športu v HD, tenis, futbal som nezistil žiadne rozmazávanie v pohybe ani hráčov ani loptičky oproti Neo PDP. LCD má na SD obraz dokonca ostrejší a menej rozmazaný.Zdroj signálu je Vantage HD a Skylink.

jupol
Registrace: 11/2009

Objektívne rozlíšiť a posúdiť obe technológie sa dá len tak, ak si ich postavíte vedľa seba v reálnom čase s rovnakým signálom. Bol som dlhoročným zástancom PDP, na LCD som sa pozeral ako na niečo podradné až dovtedy, kým mi okolnosti nepriniesli domov LCD. Konkrétne som porovnával NeoPDP Pan.50G20 a LCD LEDTV Sam.55C6000 a svoj názor na LCD som úplne zmenil. Pri sledovaní športu v HD, tenis, futbal som nezistil žiadne rozmazávanie v pohybe ani hráčov ani loptičky oproti Neo PDP. LCD má na SD obraz dokonca ostrejší a menej rozmazaný.Zdroj signálu je Vantage HD a Skylink.

jupol

jupol
Plno lidem to tady nevysvětlíš bud doma nemají jednu , nebo druhou TV na jednom signálu a plácají tady nesmysly . ANO kdo má Plazmu bude ji vychvalovat a opačně . Já jim to neberu , ale měli by se přesvědčit o skutečnosti doma ne někde v krámu na smyčce , na jednom signále HD, SD atd.mít plazmu i LCD vedle sebe. TV si někdo kupuje kvůli pěknému obrazu a vybírá , někdo že mu stará TV odešla a je mu jednou co koupí , někdo aby tolik nežrala proudu atd.to vidím často .Lidi berou nejvíce do 9-12000 kč TV jakoukoliv .Na proud se nedá koukat to by jsme třeba museli jezdit malým autem který bere 4.5 -5 l všichni. Chci jezdit pěkným autem pak mi to musí být jedno , chci vidět pěkný obraz zaplat ve všem. R^

standa111

Mám oboje, Tv pan 107 a LCD Samsung. To LCD je koukatelný pouze zepředu, jak lehnu na gauč tak je to v háji, je po koukání. A to nebyla levná LCD. A obraz na té LCD je jak dětská omalovánka, "krásně" barevnej. Ale chápu, že se to může některým jedincům zamlouvat. Jedinná LCD kterou bych zkousl je Sony Bravia ale to je o jinejch penězích. Ten panak problém nemá žádnej, obraz super a o blikání čtu pouze zde od těch co ji ani neviděli.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Ono jde taky o rozměr panelu : 24, 32, 37, 42, 50 ". Podle toho se odvíjí kvalita obrazu v návaznosti na používaný SAT-recevier : Ariva, Elove,Vantage, Technisat.

CES
Registrace: 4/2007

nevyhodynevyhody plazmy podla mna: obraz blika, leskla obrazovka - vidim vsetko co je za mnou
ak LCD tak by som bral s matnou obrazovkou - cize nie LED, Mam Sony Bravia Engine 3,
cca mesiac som si na nu zvykal, ale teraz by som ju nedal za nic

bleskone
Registrace: 12/2009

jedině plazma

Sem tam jedu montovat TV + sat. Je fakt,že lidi dnes koukají hlavně na spotřebu.Když slyší plazma tak vidí hlavně větší spotřebu a proto jdou do LCD. Většina do toho nechce vráže moc peněz,takže jdou samozřejmě do těch levnějších. Když to při instalaci vidím co z toho leze za obraz,tak můžu říct ...nechtěl bych to ani náhodou. Sám vlastním dva roky plasmu LG 107cm a když to srovnávám s těma levnějšíma LCD co se tak masově prodávají v obchodech,tak je to fakt nebe a dudy. Pokud LCD,tak je třeba šáhnout mnohem hlouběji do kapsy a pak se samozřejmě mnohem více vyplatí levnější plasma.Protože to co sežere navíc v elektrice to je oproti částce za kvalitní LCD zanedbatelné.A hlavně je to obrazově někde jinde.
A Standovi už jsem hodně krát psal ať si zajde k očnímu.Standa má nejspíš nemocné oči s DIGI. ;) Pokud má oči v pořádku,tak nebude v pořádku jeho Panasonic PDP...blikat by rozhodně neměl. ;)

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

to je zajímavé

No zajímavé je, že ač jak tchán tak já máme oba plazmy (on low-cost LG, já NeoPDP) a o blikání plazem jsem se dočetl až zde v diskusi. :-)

kubisek

Plazmu nikdy, nemá bílou, nemá kontrast a sledovatelná je pouze v absolutní tmě (jinak nemá ani černou), protože funguje jako zrcadlo... Navíc po každám měsíci provozu má tendenci ukazovat nejčastěji zpbrazované logo TV stanice...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

wladys R^ mohu podepsat.

PetrT: Rv jseš si jistý, o čem je tu diskuse? Píšeš absolutně nesmyslný blábol. ( méně čti internet)

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Mam Samsung LED. Som spokojny,odporucam. Mam ju v kombinacii Ariva 200+ Skylink.

pizzman

PetrT: Kdo chce kam ...
LCD Nikdy, nemá černou, kontrast ještě mizernější jak plazma, jas veškerý žádný, sledovatelný není LCD panel vůbec, protože za tmy je černá šedá a za světla tam není skoro vůbec nic vidět.

:laughing: :laughing:

kubisek

pro petr t
zajdi k očnímu vdruhém případě dej krám do opravny

Cvik dělá mistra.

ladinek
Registrace: 8/2007

@kubisek

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: ty si spadl z kama?? Čověče prober se a nepiš tu nějaké Sci-fi,co si kde přečetl v roku 2000 a žij realitou.Plasmy jsou prostě přežité a není o ně již skoro žádný zájem a proč? To ti snad dojde..Při srovnání s normální LED Lcd neuvidíš žádný větší rozdíl,až nato,že u plasmy není přirozený. Já mám Sharp Xs-1 52palců a i analog je super obraz.Tak tu netlač lidem nějaké tabulkové nesmysly...Budˇtak hodný... :8)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Asi 2 roky mam plazmu Philips 42 palcu a jsem s ni maximalne spokojenej - super HD obraz, i kdyz TV ma rozliseni jen 1024x768. Nikdy jsem v obchode nevidel LCD, co by melo lepsi obraz. Doba je uz ale jina a moje pristi TV uz bude urcite LED LCD.

jan11
Registrace: 11/2007

Hadejte kolik je na světě výrobců co dokáží vyrobit svou technologii kvalitní plasmový panel.Tipněte si,jelikož je výroba lcd panelu levnější tak to dokážeto dnes vyrobit každý.

Fanyn

pro name

na tu led se dívám stejně časově cca 8 ho denně jak na tu plazmu a to ledka ma větší uhlopříčku.a obraz je lepší než byla panasonic viera.ja měl už 3 plazmy od panasonicu i lcd lg ale nejvic jsem spokojený s led samsung 4500kč za elektřinu zA 10 MĚSÍCU JE DOST!!!! :))) :)))

belfegor
Registrace: 8/2006

to si ale tu televizi ani nevypinal ne ??

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

asi to zjistil tak,že měl měřič spotřeby zapojený přímo na vstup 230v do samsungu.

Fanyn

@jamess96:

zdravím tě.To chce klid.Tu tvojí TV totiž tady diskutující s největší pravděpodobností neviděli vubec hrát.A už vubec by za TV nedali tuto cenu.Já jsem ji hrát viděl a nějak mne nenapadá s kterou TV se dá ten obraz srovnat.Snad Kuro,ale jiná ani náhodou.Pokud chci obraz aspon trochu koukatelný nemá cenu se bavit o plazmě za 22000.To samé samozřejmě v případě LCD třeba za 25000.

hobo
Registrace: 1/2007

pro belfegor

Koľko pre boha u vás stojí 1kWh? Ja som myslel, že tak 4,50. Tak to by si musel mať mesačne úsporu 100kWh !!! A to pri 8h denne by musela mať plazma tých 400W a LCD 0W. Takže som dobre napísal, že ju nezapínaš :)))
Pozn. a to tých 400W u tej plazmy je ešte k tomu hovadina. Priemerne bude mať tak 250W. Tzn., že to tvoje LCD vyrába elektrinu?

Každopádne zastávam názor nech si každý kúpi čo chce a čo mu peňaženka dovolí. Keď som kupoval svoj prvý far.TV, tak som musel spať v spacáku pred elektrom. A nebola naň ani žiadna recenzia ;) Tak budme radi, že je to tak ako to je.

name
Registrace: 5/2006

Plazma nebo LED? Moje odpověď: LCD!!! Ledka je to samé jako LCD, jenom o polovinu drahží. Ledky dovozci masírují a propagují, protože díky své malé tloušťce mají i ouzkou krabici a do kontejneru na zaoceánskou loď nebo do kamionuse jich vejde víc - a ušetří na dopravě - toto je pravá příčina vzniku ledek ;) Osobně prodávám a nabízím televize tři roky a stále platí, že nejvíce se prodávají televizory s úhlopříčkou 32" a LCD. Dnes taková stojí kolem deseti, nedávno max.do patnácti tisíc - víc lidi dávat za telky nechtějí. Stejně chlapi,ruku na srdce - ani tak přeci nazáleží o jakou televizi a o jaký typ či model jde, ten krásný HD obraz dělá sat.HD receiver a hlavně musí být program s HD nativním obsahem - a to se naštěstí stále zlepšuje. Hezkou neděli,jdu se rozčílit k Václ.Moravcovi, jako každou neděli v poledne :8) R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf

Kup Philips LCD TV 40PFL8605H 40 a mas klud, spotreba cca 80W a ma aj 3D (cena okolo 1300€) - ma neskutocne kvalitny obraz a SD (o hd ani nehovorim - proste spicka): http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/televizor-philips-40pfl8605h-perla-sve-kategorie/

johnysk
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra