![]() |
|
Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Používám u TechniSatu HD8-SX externí HDD Samsung Portable S2 o kapacitě 250GB. Protože disk potřebuji občas odpojit z důvodu zazálohování na ZyXEL NSA-210 (je možnost P2P připojení přes USB a zálohování bez použití počítače), mám ho do zadního USB konektoru na satu připojen přes 1 m dlouhý prodlužovací USB kabel (nemám moc místa to stále ze zadního konektoru odpojovat). Stalo se mi, že po zapnutí satu HDD nenaskočil a nebyl k dispozici. V pravidelných intervalech (asi 10 sekund) v něm dvakrát lehce cvaklo, pořád dokola. Když jsem ho pak připojil do předního USB portu přímo (tedy bez prodlužky), tak to bylo OK. Připojil jsem ho zpět k prodlužce a už to bylo také OK. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?Pozn.: nedělal jsem žádné sáhodlouhé výzkumy, dotaz píši na základě toho, že se mi to stalo dvakrát, tak mě prosím šetřte. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Pri externych diskoch plati, ze cim dlhsi kabel, tym horsie moznosti napajania cez USB. Skus pouzit pripadne externe napajanie.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Tenhle Samsung možnost externího napájení nemá. To by muselo být řešeno nějak s nějakou rozbočkou, aby to tam šlo po tom USB kabelu.A že by i ten jeden metr mohl mít takový vliv? No možná ano, zkušenosti nemám. A navíc, já nepsal, že se nerozběhne vůbec. Při dotyku je cítit lehké vibrace od otáček. Tím ovšem nemyslím, že nemůžeš mít pravdu. Možná by to chtělo vyzkoušet i připojení k PC přes tu prodlužku nebo přes tu prodlužku připojit k satu jen flešku (mám 16GB), ta takové napájení nepotřebuje. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Problém s délkou USB kabelu mám standardně. Záleží na typu rámečku atd... Doporučuji krátký USB kabel a silný (nepoužívat "šňůrku na prádlo") ;-) |
maxipes99
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Meter urcite moze mat vplyv. Skusal som svojho casu jeden ramcek a isiel len na kablik cca 10 cm. Vacsi nic. Ale zavisi to, ako pise maxipes99, od typu ramceku a od zakladnej dosky, ktora napaja USB.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.U některých satelitních přijímačů (Topfield SBI, ...) je nutno před odpojením externího hardisku z USB provést programové odpojení z menu přijímače a pak fyzicky odpojit disk. Při nedodržení tohoto postupu je možnost poškození disku, popřípadě může dojít ke ztrátě dat. |
SiVa
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Pokud externí USB disk po zapnutí cvaká a odmítá se roztočit, je obvyklý znak nedostatečného napájení - typickou příčinou dlouhý propojovací kabel, či slabě napájený USB port.Řešení: 1. použít kratší kabel 2. použít typ kabelu, který se připojuje do dvou portů právě kvůli posílení napájení (nelze pokud přijímač nemá volné dva USB porty) 3. použít externě napájený USB hub (nutno ověřit zda konkrétní přijímač nebude mít s tímto problém) |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
RE: Ext. HDD a prodlužovací USB kabel.Nakonec jsem dal USB disk jen na ten krátký kabel, co j v dodávce s diskem a vypadá to OK. Jen to pro mě bude méně pohodlné při občasném odpojování. Možná ještě vyzkouším půlmetrový prodlužovák místo metrového.Zajímavé je, že jsem dvakrát v noci nahrával film, a to ten metrový prodlužovací kablík nevadil (ale možná to byla náhoda nebo vyjímka potvrzující pravidlo). Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
![]() |