Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mereni S2-je to nezbytne a cim merit?

Ve firme mame par meraku, zadny ale nemeri S2.Co si myslite, nakolik je toto mereni dnes nutne?My jsme zatím vse zvladli, ale to je taky asi o stesti.Je mi jasne, ze pro 100% pripravenost je nezbytne, ale cca 40-60tis je mozne utratit i jinak.Do budoucna jiste ano, jen to spravne nacasovat, ceny pujdou dolu.Jsme firma regionalni, par stovek montazi sat rocne...Jak to resite vy, pripadne jake jsou vase tipy? Stavajici technikou jsme schopni mimo S2 merit vse.

Bloud
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mereni S2-je to nezbytne a cim merit?

Hele, Saxone, mozna, ze jsem precitlively, ale zda se mi, ze te prisivani do fora ponekud unavilo:-) Tak to zkusim jeste rozebrat. Celkem by me zajimalo, kolik profesionalu je S2 schopno merit - ma na to techniku. Vim o 5 firmach z blizkeho okoli a neni to ani jedna (firma = ICO). S2 je aktualni cca rok, kdy jde o nejake masivnejsi rozsireni. Behem toho roku jsme pracovali cca na 400 parabolach a snad nam vsechno funguje - ale jak jsem psal, je to spis o stesti. Na trhu je aktualne nekolik desitek pristroju, se kterymi se da S2 merit. Nevim, kolik jsi jich zkusil Ty, ja jsem si myslel, ze tu treba misto poucovani dostanu nejaky zajimavy tip, proto jsem se snazil popsat situaci, jo? :-)

Bloud

Já nemám nic proti měření S2 a kdybych se tím zabýval, tak bych takový měřák určitě měl. Ale nikde není dáno, že nastavení paraboly podle TP S2 bude přesnější. Záleží velmi na vlastnostech přijímače. Když zkouším u svého Azboxu odjíždět motorem z 23,5, tak první vypadnou běžné TP a 12109 8PSK se drží nejdéle. U jiných přijímačů je to opačně.

visper
Registrace: 5/2008

Mimo jiné to závisí na tvaru mf filtru v tuneru. Úzký filtr bude vyhrávat při pomalém datovém toku QPSK, ale bude mizerný při rychlém 8PSK a opačně. Kvalitní tuner by měl přepínat šířky pro různé druhy provozu (nevím jestli se to dělá).

visper
Registrace: 5/2008

@davidkriz, smazal jsem příspěvky satmama, které byly mimo téma spíše z nepochopení otázky(+ tvou reakci na něho, ať má téma správnou posloupnost pro další čtenáře). Zzaner sice neřeší otázku pouze z její technické stránky, ale podle mého názoru úplně OT není a neporušuje zdejší pravidla. Nic proti tvé (mě osobně velmi sympatické) snaze o maximálně odborné téma, ale toto fórum je veřejné se svým přednostmi i nedostatky. Proto musí tazatel s občasnými podobnými reakcemi počítat.
Víš jak to je s tím zavděčit se všem.. :((

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

bloud

Myslim, že mě jen tak něco neunaví... ;)

Potom, co jsem psal reakci na tebe, tak jsem zaměřoval Fubu na 23,5E a vzpoměl jsem si na Tebe. použil jsem obvyklý postup s finálním nastavením polarizační roviny LNB podle TP 12565H a dosáhl jsem MER 15,8dB, když jsem na měřáku nastavil pro kontrolu S2 TP 12109, tak by to vyhodilo MER 13,7dB, tak jsem to ještě trochu porovnal a dostal jsem se na hodnotu 14,6dB, víc jsem z toho nedostal. Chybovost pře korekcí na TP 12109 jsem dosáhl 1.0x-3, zato na TP 12565H neni problem docílit i řád na x-5. Takže podpora pro S2 normu je v dnešní době pro pořádného živnostníka v oboru nezbytností.
To je muj názor a kolega mirasat mi byl svědkem. Nic si z prstu necucam, jen měřim a pamatuji si...

Měj se.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

oprava

...., tak my to vyhodilo MER.....

On Air!

Saxon

Je to přesně tak, jak píše Saxon.Pokud chceš(firma)odvádět kvalitní práci,tak to musíš něčím změřit!A hlavně TP 12109.Ani nemluvím o hledání závad v rozvodech!

Promax
Registrace: 12/2005

Podotýkam, že to jsou údaje na LNB Quattro od Inverta z měřáku DIGICUBE. Je nad slunce jasné, že přijímače jsou daleko ciltivější na zvýšenou chybovost obsahu z napráskaného S2 transponderu, než standartně obsazeného transponderu DVB-S. Tohle jsou skutečnosti, které majitelé profi měřáků dobře znají...

On Air!

Saxon

ke zmíněnému upgradu Satlooka micro
satlook micro lze upgradovat na satlook micro G2 ,
ale ten ještě neumí měřit S2 má navíc spectrum
S2 umí satlook micro HD což je jiná mašina

ready
Registrace: 3/2009

Hele, o smyslu mereni neni pochyb, kdybych pochyboval, tak se neptam na tipy. Snazim se jen zvazit, co by bylo nejlepsi - nejvhodnejsi pro nas. Koukal jsem do ucetnictvi, v obdobi 2005-2008 jsme nakoupili meraky za 145tis bez dane, jejich dnesni hodnota bude v souctu 15-20?. Neni to stiznost, je to vyrobni prostredek a tak to beru, jen zvazuji, zda je v nasi situasi rozumne skocit do neceho velkeho - cca za 70, nebo, zda svou praci neodvede nejaky maly zmetek za 20 s tim, ze vyuzijeme i stavajici techniku...

Bloud

běžná parabola má vyzařovací úhel 1°,pokud to nastavíš na běžné TP přesně o co lépe to nastavíš s měřákem S2 ?,o kolik stupňů se klepe parabola ve větru?,přeci i ve větru koukáme,pokud to nastavíš přesněji s S2,asi to máš nepřesně na běžném TP,jo utrácejte,pomůžete hospodářství,zvýšíte ceny a budete nekonkurence schopní,kolik lidí za rok chtělo protokol o měření?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ono nejde jen o S2, jsou tu další věci jako třeba impulsní odezva. Dnes je trend, že nové měřáky už tohle v sobě maji.
A například Rover má velmi šikovně postavenou novou kolekci měřáků.
Vybere si tam každý montážník, začínající i pokročilý.
Neni to o vyhazování peněz a očekávání, že to měřák za mě všechno nastaví a utáhne.

Jestli mam být konkurenceschopný za cenu měřáku Dreamsky a přijímačů Ferguson a dělat montáž za pětikilo, tak to díky nechci.

On Air!

Saxon

měřící protokol je asi jedinná obhajoba pro nás pokud jedeš k zákazníkovi řešit problém s instalací v záruce
a chyba není na instalovaných zařízeních
ale změnou ve vysílání ...

ready

to pierepetr

kolik má běžná parabola vyzařovací úhel???a to jaka prosím??pokud Vím tak šířka hlavního vyzařovacího laloku antény se měří při poklesu 3dB...

kolop
Registrace: 1/2006

@ready

I Satlook Micro+G2 se dá upgradovat na G2HD fw smG2HD-114-EU z 07.07.2010!

PIXEL
Registrace: 1/2010

To máš pravdu ,firmware je k dispozici - nemám odzkoušeno
ale otázka je jetli sm g2 HD zvládá to co sm HD
do sm+ se také nechal nahrát fw pro g2 staženy
ze stránek výrobce ale spectrum v něm stejně nefunguje
až když si zaplatíš upgrade kit

ready

kolop

běžná je pro mě obyč. 60tka-80tka nejprodávanější nejlevnější,ale to v mém příspěvku nešlo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@ready

Sm+ po upgrade je totožnej s HD,dá se dát i spectrum-dodatečně-viď výrobce.

PIXEL
Registrace: 1/2010

Teď Vám řeknu,proč jsem se pletl do vaši odborné diskuze.Řekneme,Vaši diskusi si přečte nějaký poslanec a nabídne Vaším velkým firmám,že protlačí zákon o povinném protokolu.Co to v důsledku může být?Nevydání protokolu i trestný čin.Máte málo příkladů(zelené blbosti-řepka,fotovoltaika.Pro nás všechny,ve svých důsledcích,čistění peněženek-nedostatek potravin,zase zdražování.Dej "blbci moc".Není už toho u nás dost,když pár lidí nás pěkně ždíme.Pokud,obyvatelstvo nebude mít peníze,první kdo nepřežije jsou drobní řemeslníci,kteří jsou na nich existenčně závislí.Velké firmy vyhodí akorát pár řemeslníků,co pro ně dělají.Slyším trávu růst,při takýchto diskuzích,ale vše je jen o penězích,bohužel. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

zzaner: uplne mimo misu.
all: Uroven diskuze je v prime umere k urovni prispevku diskutujicich. 44 reakci (po filtrci adminem, ktery cca 10prispevku opravnene odstranil) od cca 15 lidi. Jen jeden se zminil o technice, kterou pouziva a zminil firmu, kde by hledal reseni (btw,od nich mame vsechny meraky). A ostatni...? Mel jsem jinou predstavu, ale to uz tak byva. Proc? Blebe tema? Spatne zadani? Nebo je to tady samy tluchuba? odpoved neznam...

Bloud

@Bloud

ozvi se mi prosim na david(tecka)kriz a za zavinacem centrum.cz
dik

davidkriz
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra