Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jakou mate zkušenost s SD obrazem na LCD a PLASMA

Ahoj ,chci se zeptat jakou máte zkušenost s obrazem na LCD TV a na PLASMA TV , příjem ze satelitu SD vysílání - na kterém tv je hezčí obraz ? Jasně že HD vysílání je na obou OK .Mám FERGUSON HD 8800 a dřív jsem měl plasmu a ted mám lcd obě 117 cm a na té plasmě mi to SD vysílání přišlo o něco hezčí . Díky za zkušenosti.

jirka6090
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jakou mate zkušenost s SD obrazem na LCD a...

Tot otázka :) jasně že na té moji je pěknější :)))

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

I když mám plazmu, tak SD SAT Topfield 6000 CR , /vlast. montáž k CRT/ potom k tomu připojili po RGB LCD Philips 42" cca 17.000,- kč., a docela mě to obrazově příjemě překapilo. OK pro menáročné. Jo povedlo se jim to dobrě v MODECH nastavit a to je důježité.

CES
Registrace: 4/2007

Osobně zastávám názor, že nezáleží zas až tak na technologii Tv, jako na kvalitě upscalingu. Někde na netu jsem, asi před dvěmi měsíci, četl nějaký odborný článek, že třeba plazmám Panasonic byl vyčítán špatný upscaling. A že u posledních modelů je to už o cosi lepší.
Já na své LCD mám kvalitní upscaling. Mnohdy mám Primu se Skylinku podstatně ostřejší než Novu HD. Ale je fakt, že mám Tv vyšší řady. Takže tohle také může hrát jistou roli.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

LG 200 Hz LCD

a s tímto televizorem spojený SD přijímač Mascom pomocí RGB scartu...výsledek.....nemám výrazných připomínek....takové dokumenty na německých stanicích arte nebo phoenix.....prostě mňamka.....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

SD kanali z opika9900hd cez hdmi pekny obraz ako aj sd,jasne hd krajsie ale vcelkom obraz pekny aj na crt

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Alion

Mnohdy mám Primu se Skylinku podstatně ostřejší než Novu HD-

ale to nie je sposobene zazracnym upscalom Vasej zacracnej LCD ale tou zvlastnou kvalitou ako Nova HD obcas - stale vysiela.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

kupodivu na LCD televizi Sony 32T3000 HD Ready je subjektivně nejkvalitnější přímý SD signál přes DVB-T, upscale z Mascomu 2100USB je méně ostrý.

Ale koukatelný to je v pohodě. Asi výhoda menší uhlopříčky ;)

rejča
Registrace: 10/2007

Pioneer Kuro 50" plazma. Ešte aj na "digi" bol super obraz. Určite je všeobecne na plazme lepší obraz.

dobe
Registrace: 5/2006

Všeobecně

zcela určitě ne.Ale na plazmě Kuro ano. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Ani na Kuro už ne.
Je to přece jenom o pár let starý model, a od té doby byl učiněn všeobecně dost velký pokrok.
Největší barevný gamut mají teď LCD s LED podsvícením s local dimming.
Ale jsou o hodně dražší (násobky) vůči plazmám, a je pravda, že obraz není násobně lepší, ale jen o kousek lepší. (Nejsou to LCD z prodejny, kde mají kafemlejnky, žehličky a televize, v té úrovni mají skutečně plazmy všeobecně lepší obraz).

Antonín
Registrace: 8/2005

Souhlas

mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.Philips PFL 9704-nevím co by se dalo obrazu vytknout.

hobo
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra