![]() |
|
Legalita DM klonůAHOJMáte někdo zkušenosti s nákupem DM klonů v číně a případně s následným prodejem? Zajímalo by mě jak je to s proclením (poku je to třeba) a taky jestli se po tom nějak "jde" u nás jako například v polsku? Díky! |
Nick1612
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůTak dlouho se chodí s džbánem pro Vodku dokud se ucho neutrhne ...Zrovna v Polsku dopadlo hodně takových "importérů" tak ,že že jim nezbylo na suchý chleba . Prostuduj si tematiku SISVEL a licence na všechny typy Mpeg které Sisvel vlastní a hlídá si je ... |
showboy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 286 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůDovozce zboží, u kterého nejsou zaplacené všechny licence je pláce těchto licencí pro SISVEL x-let zpět. Dovozci vybraných čínských výrobcu na vstupu do EU jsou na vstupu postupně dokumentováni. Doplatek 10-20 EU za licence za přijímač a počet dovezených kusu a x let zpět je pro tuto společnost velmi zajímavá položka :))) Rv |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RAFI007No tak toho jsme se teda dozvěděli ale co to znamená pro odběratele v konečném efektu to hlavně zajímá Nick 1612Nechce se mě věřit že by se dala neautorizovaná firma jen tak vykoupit celkem banální zmíněnou částkou 10-20 Euro a tím by byla věc vyřízená přece by z toho požkozená firma Dream Multimedia nic neměla pouze by se na tom pásl Sisveltakže tomu se moc nedá rozumět. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůKlon je prostě plagiát.Obchodování s tím je stejně postavené jako třeba plagiáty oděvů a bot v asijských tržnicích. Dělat to jde, ale jednou nohou v problémech. Čím větší kšeft, tím bližší ty problémy budou. Asi těžko bude někdo honit takové ty překupníčky, co jich prodají pár desítek po webové inzerci a vydělají na tom 1000 euro celkem - navíc se domnívám, že tito lidé mnohdy i na černo podnikají a ani neplatí daň z příjmu...a stejně je nejspíše nikdo honit nebude. (I když ono stačí jeden nespokojený zákazník s reklamací - a ty klony jsou poruchové docela fest a tipuji že třetina bude mít záruční problém, a možná se spustí hromada věcí.) Ale kdyby to někdo chtěl udělat ve větším, ten skoro určitě narazí. Těch věcí, nač může narazit je celá řada. Včetně doměření licenčních poplatků zpětně, zabavení všeho zboží, trestního stíhání. Pro konečného spotřebitele to neznamená jiné riziko, než riziko praktické nemožnosti skutečně uplatnit záruku. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůA když ti ještě odborník v Číně do papírů napíše že se jedná o Dreambox, tak to se pak nebudeš stačit divit. Budeš muset do Prahy a Celní správa to ještě předá právníkovi od Dreamboxu. |
Eskamoter
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůDiky za reakce panove!Mi jen nejde do hlavy, jak to teda vse funguje kdyz to prodavaji firmy jako napr. O... z Brna a ruzne jine. Ano, nema tam primo klon DM800, ale treba Ine.Box (DM500). Takze kdyz se to nebude jmenovat primo DM800, DM500 a zaplatim nekomu za licenci, tak pak je to OK??? Ja jsem si chtel poridit nejaky kousek pro sebe, ale taky me samozrejme napadlo koupit toho rovnou vic za lepsi peniz a dat to dal... Urcite by ale neslo o vic nez 10ks.. No jeste to zvazim, kazdopadne je to takova zajimava problematika ;-) |
Nick1612
![]() |
|
RE:No nevím co se těch klonů týče četl jsem v jednom německém foru kde jsem registrovaný že zkušenost jistého soukromého prodejce sat techniky tvrdil že mu naopak přišlo více origoš dreamů ma reklamaci než klonů takže těžko posuzovat může to být kus od kusu různé,a ani z dosclechu od hochů co si klony u nás koupily nemám nějaké negativní reakce´a jsou spokojeni a když se prý pokazí tak ti ho prodejce vymění za jiný,samozřejmě pokud je v záruce a po záruce uý je to najedno musíš si opravu takjakotak uý zaplatit ze svéhoDM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůTaky jsem slyšel, že to s poruchovostí klinů není o nic horší než originál,,,Otázka jen je, jak to z tama bez problémů dovézt... |
Nick1612
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůvem si batoh spekulante a tahni do ciny ,tam si to kup a po hedvabne stezce domu. |
maly mike
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 309 |
![]() |
|
RE: Legalita DM klonůKlon je klon. To není podobný přijímač. To je stejné až po logo.Přijímač, který je kompatibilní - tedy konstrukčně velmi podobný, prodávat můžeš. Ale to není klon. Vypadá to jinak, má to jinou značku. Klon je plagiát. Kompatibilní přijímač je jenom napodobenina. To se smí. Vyrábět i prodávat. Možná se dostaneš na hranu práva, když napíšeš do závorky Dreambox500, ale když napíšeš, že je to softwarově komaptibilní s DM500, tak je to čisté jako lilium. Ad. poruchovost: Je to nejslůíše otázka DM800. Konstrukčně chybné řešení. Vady mají i klony i origo. Origo možná skutečně ještě více, protože nemají ani pasivní chladič na chipu...u klonů zase začteji zasmradí zdroj - ale ten se da za 500 Kč nahradit jiným. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |