![]() |
|
HDMI-CECMáte někdo vyzkoušeno zda funguje na HD přijímačích HDMI-CEC ? a konkrétně na jakých?, s televizory Samsung,LG atd. |
satman10
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECTO: satman10, měl jsem s tím patálie - domácí kino philips-TV philips a nechodilo ani mezi stejnou značkou..kabely s protokolem pro tento účel..ne obyčejné a stejnak nechodilo...každý výrobce (značka)tomu systému říká jinak, ale zatím neznám nikoho komu to chodí O.K... Mám Arivu200 +TV philips s tím philips kinem a pořešil jsem to koupí univerzálního programovatelného ovladače, který mi všechno zapne jedním tlačítkem najednou a bylo po pr.. ;P |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECCEC povely nemají standard.Chodí to jenom se stejnou značkou, a i to ne vždy - musí být jakoby stejná "revize". Je to divné ale je to tak. Přístroje mají milion funkcí, ale abys mohl někde definovat CEC user příkaz, to ne. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECMám Samsung LE40A856 a Samsung BD P4600 propojené HDMI kabelem spolupráce "Anynet+" probíhá perfektně, Tv si sama zapíše BD k příslušnému vstupu HDMI. Ve vypnutém stavu zasunu disk BD, to probudí BD přehrávač, ten přez HDMI zapne Tv a propojí s BD a začne přehrávat, vše je OK. Jakmile jsem, ale připojil Arivu přez další vstup HDMI Tv nejen, že ji nezapsala, ale hned vymazala i BD přehrávač, (ručně zapsat nejde) a fukce "Anynet+" (HDMI-CEC ) přestala existovat! Protože přepínání vstupů probíhá přez menu je to dost otravné a je to ztráta komfortu ovládání.Problém se mi podařilo celkem jakž takž obejít pomocí připojení Arivy přez komponentní vstup (v praxi nevidím rozdíl i když teoreticky se mi to taky ekluje). Funkce "Anynet+" je fukční BD je v Tv zapsán a při zapnutí má přednost a sepne si svůj vstup. Pokud sleduji sat, tak po vypnutí zůstává navolen komponentní vstup. Takže zapnu Tv a sat a nemusím nic přepínat. Je to pro mě přijatelné řešení. Obecně lze říct, že HDMI-CEC je fukční pouze mezi přístroji téže značky, ale jestli je normální, že po připojení "vetřelce" - výrobku jiné značky je majitel potrestán tím, že je nefunkční, nebo je to specialita Arivy, nebo Samsungu, nevím. |
stamp
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 21 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECTO: stamp, u Samsungu teda asi funguje, ale jak u jiných značek , :-) ..no a Arivu přes komponent?...není to škoda nevyužít hdmi? |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECaby to pohodlne fungovalo by bylo potreba, aby dalkove ovladani od techto pristroju disponovalo 2 tlacitkama - zapni jen pristroj a zapni pristroj spolu s telkou (pripadne telkou a receiverem), to same pro vypnuti. Neni nic horsiho, nez kdyz clovek prepne na druhe zarizeni, to prvni vypne a ona se mu s tim vypne i ta telka.Muj ovladac od receiveru ma separatni tlacitka na prepinani vstupu, takze zadne nepohodlne menu a ma i oddelena tlacitka na zapnuti receiveru a zapnuti receiveru vcetne telky, bohuzel moje telka si s timto povelem receiveru nerozumi a nezapne se. |
izidor
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 147 |
![]() |
|
RE:HDMI-CECLCD Samsung LE 650-Dom.kino Samsung-bez problémů.Sat.Technisat HD 8 SX ta samá TV bez problémů.Kabel HDMI-Mascom. |
jarosmida
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: HDMI-CECIzodore a není nutné něco přenastavit na televizi? Třeba jí přepnout do tzv. hotelového módu nebo tak něco?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
Také něco o kabelechKdyž už tady diskutujete o kabelech, potřeboval bych poradit. Na dom.kinu Panasonic jsou dva optické audio vstupy. Na sat. přijímači Showbox mám optický audio výstup SPDIF. Existuje nějaký optický audio kabel s těmito koncovkami? Nikde jsem nenašel. |
ZDK93
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
ZDK93http://www.alza.cz/kabely-a-konektory/sweex/18842906-v1463.htmDreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE:Děkuji za odkaz, ale tohle znám, je to SPDIF/SPDIF. Potřeboval bych jeden konec optický audio(takový hranatý konektor) a druhý konec tento SPDIF. Dík. |
ZDK93
![]() |
|
ZDK93no ved opticky kabel je SPDIF a ma hranate koncovky (vstupy na receiveroch svietia na cerveno)Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
Re:Tak to asi bude ono, koupím a vyzkouším. Díky |
ZDK93
![]() |
|
![]() |