Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

parabola offset 1.8m

Chci si pořídit parabolu offset cca 1.8m na příjem freesat. Jsem z Plzně, tak by to snad mělo stačit. četl jsem, že se nevyplatí kupovat staré antény, protože se vlivem větru trvale deformují a ztrácí na zisku. Výjimkou jsou asi laminátové. Má někdo se ztrátou zisku velkých antén nějaké zkušenosti?

bloke100
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: parabola offset 1.8m

já myslím, že v Plzni by ti mohla stačit v pohodě i Gibertini 150-tka. teda čistě podle polohy, zkušenosti mám tady od nás z Kladenska

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

parabola offset cca 1.8m

taky jsem uvažoval o 150cm ale od FTE, je ocelová a má údajně lepší zisk - podle výrobce a je levnější o 3k. Tady na plzensku Astru 2d asi nikdo nechytá , protože nikde jsem na forech nenašel žádný odkaz.

bloke100

Nejlepší je nejdřív umět Anglicky.Jinak jenom koukat a koukat. :)

koax
Registrace: 2/2008

na ten papírovej zisk bych moc nekoukal. gibertini/emme-esse jsou docela dobrý paraboly. o žádný šmejdy se nejedná. nevím, někdo píše že nejsou vhodný do míst, kde se vyskytujou neustálý vichry. tady u nás to není většinou tak hrozný, takže nemůžu posoudit

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

to bloke 100

T-Mobile a O2 používá andrew antény už hodně dlouho a nikde jsem zatím neviděl nějakou zdeformovanou.Myslím si, že je to o výrobci a kvalitě provedení dané paraboly.Jinak pokud chceš napiš vanspeedovi, ten Ti nějkou prodelinku (laminatku)určitě sežene.A ještě jedna rada,pokud budeš kupovat nějakou anténu,snaž se ji koupit i s originálním ozařovačem.

kolop
Registrace: 1/2006

vanspeed je jistota mrkni tady do inzerce nabízí je tam i ted.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

a tip

doporučuji Jumbo 1400 od Swedish Microwave.

kolop

PRODÁM...
Prodam profi ofset parabolu Prodelin /USA/rozmer 180x190cm. Zadni drzak fix. Vcetne ozarovace. Minimalne pouzivane. Ve stavu skoro noveho zbozi. material -- Glas Fiber Reinforced Polyester SMC --vhodne na 28.5 /Teplice-Praha-Ceske Budejovice /. Cena dohodou .Jirka Jablonec
Stáří prodávaného výrobku (v měsících): 3

Kontaktní údaje:
vanspeed(zavináč)seznam(tečka)cz
602454999
Podáno: 26.10.2010, 18:16.44

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

kup si gibertini, dej tam absolutně obyčejný LNB a budeš spokojen.

vortimond

to kolop

tomu věřím, že Andrew nejsou zdeformované, protože co jsem koukal, tak jsou laminátové.

bloke100

proč ne, to už jsou takový polo-profi paraboly (andrew, prodelin...) ale v tý Plzni není příjem Astry 2D vůbec žádnej DX příjem. tam vystačíš v pohodě se znalostma diváka skylinku

vortimond

@kolop
to nejde srovnávat, Andrew je profi, ne pro domácí účely :)

@bloke100
Andrew laminát? Na to došels kde? :-) To je poctivý kov! Profi použití, profi materiál a technologie... profi ceny :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE:parabola offset 1.8m

http://www.prijimacitechnika.com/183-rx-tx-off-parabola-andrew.p.aspx tady je jeden mazel :)

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

to vortimond

tak to jsi mi povzbudil,... ale rozdíl mezi Kladnem a Plzní není az tak velký

bloke100

no právě. ta Plzeň na tom bude spíš o něco líp! takže vůbec bych se nebál koupit nějakou 150-tku (jakou to už je jedno. nějakou která vypadá stabilně :))) )

vortimond

aha tak satelitní Andrew je plast... hmm... no kolop psal o spojích mobilních operátorů, tam je to jednoznačně celokov.

davidkriz

@ davidkriz

Nejsem sice expert na antény ale číst umím.Dobře, není to laminát, ale termoset
"One-piece precision offset thermoset-molded reflector."

bloke100

RE:

Hm no nevím já si dovezl kdysi dávno z německa 120 od Prodelinu /je umělohmotná se zdánlivě dostačujícím zadním vyztužrním proti deformaci a dnes má tato anténa zisk tak max.80 ,tu deformaci okem nerozeznáš když bude mít /už jen mírnou vrtuli/a zisk je v pr...takže přemýšlím o nějaké jiné ale nic mě nenapadá,chtěl jsem kdysi koupit Gregorry system s další /malou/ parabbolkou v místě kde se jinak umistuje LNB ale ty se nedají v této velikosti už nové sehnat /výroba skončila asi pro malý zájem/je fakt že takových labužníků požadujících velké antény je moc málo na to aby se výrobci s tím uživili.Kromě toho byly velmi drahé a starší kupovat nemám důvěru.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

to vortimond

A myslíš , že to bude stabilní celý den s tou 150cm?
nechci vyhodit peníze za parabolu , která nebude dávat celodenní příjem.

bloke100

to david

je pár typů, které se vyráběly z plastu. Samozřejmě velké uplinkové antény nejsou z plastu.Andrew se zbavilo právě divize, která vyráběla tyto velké antény pro satelitní komunikaci a zůatala jim pouze divize na mikrovlné antény, kabely,vlnovody,atd. No špatné nejsou ani Kathrein antény s typovým ozančením CAS a Německu na ruzných webech se dají sehnat.Pak je tady Hirschmann a atd. Variant je spousta..

kolop

@bloke100

je to celý den i u nás na Kladně (s tou 160 offset). akorát ty nejslabší TP jsou naprosto na hraně a občas dokonce pod hranicí sledovatelnosti. ale jinak pohoda, když neprší

vortimond

@ vortimond

OK, Jaký používáš LBN? Invacom?

bloke100

to all

http://laserelektronik.org/

kolop

Inverto Black Ultra Twin (přestože mám jenom jeden tuner). tohle LNB je ďábel na A2D frekvence

vortimond

kolop

CAS znám od Kathreinu.
Jak jsem psal, reagoval jsem na to cos zmínil, paraboly pro RR spoje. Tam snad nebyly lamináty, kdyby na to dali límec, tak se to zbortí. Je rozdíl mít středové těžiště na anténě která je šikmo a víceméně na svojí výztuze částešně "sedí" a je rozdíl anténa co je kolmo a doslova visí a spoje pro její výztuhu jsou namánáhy střihem. Laminát by se dle mne pod tou vahou při těch rozměrech, zdeformoval.
No co jsem já viděl antény na RR spoje tak jen plech.
Satelitní Andrew pro příjem vidim plast, to jsem sice neznal, ale neudivuje mne to, nen íto tak náročné na pevnost pod vlastní vahou. Uplink samozřejmě celokov a pořádně vyztužený :)

davidkriz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra