![]() |
|
Kvalita pozemního příjmuZprovoznil jsem novou LED TV Toshiba FullHD 102cm, MPEG 2,4+ sat HD přijímač Technisat SIR a porovnával kvalitu DVB-T a DVB-S. Vyhrává jednoznačně satelitní příjem v SD. Pozemní vysílání je rozmazané a ošklivé. Tentýž signál DVB-T však zpracovává CRT Samsung u mé matky v témže domě uplně perfektně. Tato zkušenost zde byla několikrát diskutována. Také bych si rád raději pořídil CRT většího rozměru obrazovky ale tato možnost jaksi vymizela. Vzhledem k tomu, že se od počátku dig.vysílání situace nezměnila a asi nezmění, vypadá to, že jsme se stali hříčkou jakéhosi komplotu, který nás nutí se dívat na deformované a rozmazané obrázky bez možnosti výběru (snad kupovat co nejmenší obrazovky)-týká se DVB-T. To vše v 21.století.Chtěl bych se zeptat zasvěcených, zda se v budoucnu kvalita pozemního příjmu zlepší (navýšení datového toku či jiných parametrů). Za případnou neznalost se omlouvám. |
francjin
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 155 |
![]() |
|
Re:Kvalita pozemního příjmuPozemní DVB-T je vysílání šířené ze zákona. Nikdy se nepředpokládalo, že by pozemní digitální vysílání bylo kvalitnější než programy šířené přes satelit. Ani to nejde - pozemní vysílače berou signál ze satelitu....Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...
|
wolf
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 441 |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuAni to nejde - pozemní vysílače berou signál ze satelitu....To fakt ale ne. Je to tím že DVB-T muxy (jeden mux) v ČR mají celkem k dispozici jen celkem dat. tok cca do 20MBs |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
wolf"pozemní vysílače berou signál ze satelitu"nepiš nesmysly... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
francjina ten pozemní signál byl laděn na tom Technisatu nebo na TV ? |
davidkriz
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuPokud máš opravdu kvalitní TV, tak Nova v SD z TP 12070/satelit Astra 23,5E/ má horší obraz, než tatáž Nova z MUXu2 Českých Radiokomunikací.Žádný český ani moravský terestrický vysílač CRA nevysílá DVB-T ze satelitního zdroje. Pouze regionální multiplex TV GIMI v Českých Budějovicích používá pro hlavní stanici Promax tři analogové AV signály z SD DVB-S přijímačů/Prima,Očko,TV Noe/. A to je opravdu pastvička pro oči.... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuNenaříkej hned na začátku. Nejdřív tu LEDKU se nauč seřizovat v MODECH k jednotliv signálům. Nejkvalitnější máš SAT po HDMI. Bomba by byl signál z Blue-ray přehrávače. Kdo Ti poradil koupit LED ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
wolf:"Pozemní DVB-T je vysílání šířené ze zákona."To platí jenom pro ČT. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuMěl jsi koupit televizi a né monitor pro děti na herní konzole,rychle vrátit(pokud to jde) a koupit plazmu,jinak máš před sebou mnoho let hnusu DVB-T,já mám plazmu a DVB-T je někdy i lepší než DVB-S na koukání. R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 389 |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuTak díky všem. Moje LEDka patří k těm nejlepším, které jsem mohl v dané cenové relaci koupit /40SL 733 Toshiba/. Signál byl laděn na TV, sat receiver nezpracovává DVB-T, propojeno HDMI. Po chvilce srovnávání opouštím pozemní příjem, protože na ten hnus nebudu koukat a nechám si ho jen v záloze. Všm přeji hezký den.JF |
francjin
![]() |
|
Kvalita DVB-T..jo ještě bych dodal: Když jsem po dlouhých hodinách na netu a srovnávacích testech chodil po schopech s tím, aby mi pustili do vystavených TV běžný pozemní či satelitní signál, tak to NIKDE neudělali s tím, že nemají zástrčku (!!) a v jednom obchodu mi dokonce sdělili, že to mají ZAKÁZANÉ. To jsme to v tom kapitalizmu dopracovali.. |
francjin
![]() |
|
Pierepetrti radil dobře,s prodejci to lepší nebude,neb marže je marže,i levná plazma od panáka ti udělá lepší službu,na tom nic nezmění ani halekání zdejších dílerů !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuMimo CRT,je skutečně jen plazma kvalitní zobrazovač na běžný TV program.Kdo to nevidí bude asi prodejce s nabitým skladem LCD. :laughing: |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
RE: Kvalita pozemního příjmuno jo člověk chodí po obchodech, všude do toho pouští FullHD promo z BlueRay a pak dojde domů a čučí jakou má mazaninu :) |
davidkriz
![]() |
|
NeníLCD jako LCD že ano?Ale to samé platí u plazmy.Panasonic za 20000Kč není moc dobrá volba. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
![]() |