Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kvalita pozemního příjmu

Zprovoznil jsem novou LED TV Toshiba FullHD 102cm, MPEG 2,4+ sat HD přijímač Technisat SIR a porovnával kvalitu DVB-T a DVB-S. Vyhrává jednoznačně satelitní příjem v SD. Pozemní vysílání je rozmazané a ošklivé. Tentýž signál DVB-T však zpracovává CRT Samsung u mé matky v témže domě uplně perfektně. Tato zkušenost zde byla několikrát diskutována. Také bych si rád raději pořídil CRT většího rozměru obrazovky ale tato možnost jaksi vymizela. Vzhledem k tomu, že se od počátku dig.vysílání situace nezměnila a asi nezmění, vypadá to, že jsme se stali hříčkou jakéhosi komplotu, který nás nutí se dívat na deformované a rozmazané obrázky bez možnosti výběru (snad kupovat co nejmenší obrazovky)-týká se DVB-T. To vše v 21.století.Chtěl bych se zeptat zasvěcených, zda se v budoucnu kvalita pozemního příjmu zlepší (navýšení datového toku či jiných parametrů). Za případnou neznalost se omlouvám.

francjin
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Re:Kvalita pozemního příjmu

Pozemní DVB-T je vysílání šířené ze zákona. Nikdy se nepředpokládalo, že by pozemní digitální vysílání bylo kvalitnější než programy šířené přes satelit. Ani to nejde - pozemní vysílače berou signál ze satelitu....

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

RE: Kvalita pozemního příjmu

Ani to nejde - pozemní vysílače berou signál ze satelitu....

To fakt ale ne.
Je to tím že DVB-T muxy (jeden mux) v ČR mají celkem k dispozici jen celkem dat. tok cca do 20MBs

Standa2
Registrace: 5/2005

wolf

"pozemní vysílače berou signál ze satelitu"

nepiš nesmysly...

davidkriz
Registrace: 8/2009

francjin

a ten pozemní signál byl laděn na tom Technisatu nebo na TV ?

davidkriz

Pokud máš opravdu kvalitní TV, tak Nova v SD z TP 12070/satelit Astra 23,5E/ má horší obraz, než tatáž Nova z MUXu2 Českých Radiokomunikací.

Žádný český ani moravský terestrický vysílač CRA nevysílá DVB-T ze satelitního zdroje. Pouze regionální multiplex TV GIMI v Českých Budějovicích používá pro hlavní stanici Promax tři analogové AV signály z SD DVB-S přijímačů/Prima,Očko,TV Noe/. A to je opravdu pastvička pro oči....

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nenaříkej hned na začátku. Nejdřív tu LEDKU se nauč seřizovat v MODECH k jednotliv signálům. Nejkvalitnější máš SAT po HDMI. Bomba by byl signál z Blue-ray přehrávače. Kdo Ti poradil koupit LED ?

CES
Registrace: 4/2007

wolf:

"Pozemní DVB-T je vysílání šířené ze zákona."

To platí jenom pro ČT.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Měl jsi koupit televizi a né monitor pro děti na herní konzole,rychle vrátit(pokud to jde) a koupit plazmu,jinak máš před sebou mnoho let hnusu DVB-T,já mám plazmu a DVB-T je někdy i lepší než DVB-S na koukání. R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak díky všem. Moje LEDka patří k těm nejlepším, které jsem mohl v dané cenové relaci koupit /40SL 733 Toshiba/. Signál byl laděn na TV, sat receiver nezpracovává DVB-T, propojeno HDMI. Po chvilce srovnávání opouštím pozemní příjem, protože na ten hnus nebudu koukat a nechám si ho jen v záloze. Všm přeji hezký den.
JF

francjin

Kvalita DVB-T

..jo ještě bych dodal: Když jsem po dlouhých hodinách na netu a srovnávacích testech chodil po schopech s tím, aby mi pustili do vystavených TV běžný pozemní či satelitní signál, tak to NIKDE neudělali s tím, že nemají zástrčku (!!) a v jednom obchodu mi dokonce sdělili, že to mají ZAKÁZANÉ. To jsme to v tom kapitalizmu dopracovali..

francjin

Pierepetr

ti radil dobře,s prodejci to lepší nebude,neb marže je marže,i levná plazma od panáka ti udělá lepší službu,na tom nic nezmění ani halekání zdejších dílerů !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Mimo CRT,je skutečně jen plazma kvalitní zobrazovač na běžný TV program.Kdo to nevidí bude asi prodejce s nabitým skladem LCD. :laughing:

zzaner
Registrace: 9/2006

no jo člověk chodí po obchodech, všude do toho pouští FullHD promo z BlueRay a pak dojde domů a čučí jakou má mazaninu :)

davidkriz

Není

LCD jako LCD že ano?Ale to samé platí u plazmy.Panasonic za 20000Kč není moc dobrá volba.

hobo
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra