![]() |
|
Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Upload.První pokus příjmu Astry2D v centru Č.Budějovic.Stará 190cm ofsetka s upraveným držákem LNB. Vyzkoušený LNB Inverto BU a starý Technisat 0,6dB. Horizontální TP byli o cca 4dB slabší než vertikální a k detekci tak nedošlo. Povedly se akorát tři vertikály na snímcích. TV s BBC/10788 a 10818/ byli zarušeny nějakým signálem, opět na snímku v Uploadu. Testováno v tento pátek kolem 18-té hodiny. Digitální parametry byli o něco lepší na Technisatovi. MER bylo u Technisata o cca 0,8dB vyšší. Jediné v čem IBU dominoval, byla úroveň VF signálu dBuV. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Tak, teĎ jsi nasral všechny milovníky IBU :)Na 190cm parabolu je to ve tve lokalite uspech. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Ten technisat je vynikající.@Ja, IBU je už legendou.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@JaS Mírou mu říkáme Ibuprofen...Bylo strašně málo času, čekal jsem až vypadnou papaláši z práce do hajzlu a zase mě tlačil čas, jelikož jsem šel od osmi do kina. Signál jsem poslal přes 4in relátko po cca 25metrů kabelu do Vantage 221 a příjem v pohodě. Volal jsem tam dnes ráno a po obědě a jely všechny TP. V týdnu při chvílích budu pokračovat... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...to je pro mě destrukce. dost jsem na tenhle LNB (IBU Twin) sázel, protože byl většinou velmi dobře hodnocen na mém oblíbeném fóru dx-tv. ale vidím, že to není pravda. je načase, abych se z tohodle fóra zdekoval, než mi někdo začne vyčítat, že vyhodil docela zbytečně 500.-Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...@Saxon, poslal bych ti na test profi LNB od Kathreinu ale nekde jsem zabordelil kryt a uz ho hledam asi mesic. Zkusim zitra konecne uklidit dilnu, jsem tu v nehoraznym bordelu a nemuzu najit uz vubec nic. Tento tyden jsem mel tolik kramu na servis ze se divim ze jeste ziju. Ty dva dny co jsem byl na monatazi me neskutecne chybi, v planu byl uklid tento vikend. Pokud se zadari, tak ho zkompletuju a poslu, muzes to zkusit s nim.Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 07.11.2010, 22:14.28
|
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Je to tahle anténa a LNB při měření nebyl v ohnisku, byl na feedu Vantage hned vedle osy. Na druhé straně chci našilhat ještě Badr. Bude to kompromis, Badr4 tam hrál bez problému, co Badr6, to se uvidí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@JaOK, pošli to, budu rád.Ještě bych vzal dva kusy FM antény od Alcadu. Jde mi o ten kombinovanej H/V dipol model. Zítra jedu dělat Javořici z půdy pod střechou. Hájovna na svahu pod Kletí.... Beru tam BU-453 a 16dB preamp od IVA. Nechám to napájet samotného DI-BOXE. Mělo by to být uplně v pohodě, dokonce tam pujdou z boku i Votice, tak tam máznu i CT1 v české mutaci. Už se těšim. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Je to tahle anténa:https://www.parabola.cz/clanky/3304/ofsetova-parabola-195-cm-a-multifokus-23-5e-a-1w/ ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Ale, ale, pánové....Co hned zavrhujete IBU, to máte krátkou paměť nebo co? Už se to zde dříve několikrát řešilo. K různým anténám ,,sednou´´ různé konvertory. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
mimo téma - Šumava - UploadJen tak pro zajímavost:Včera jsem byl na Plešném jezeře na Šumavě. Podívejte se, jak se daří Kůrovci a jak si představují lesní hospodářství na Šumavě naši politici. Nejde mi vytvořit samostatné téma, tak to dávám sem. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Čekal bych, že to v ČB bude lepší. Koneckonců, vanspeed u své paraboly v bazaru uvádí linii Teplice-Kladno-ČB jako dobrou. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
saxonAhoj. Že by se s tebe stal ekologickej aktivista?!?! |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
rudolfTo nehrozi, ale mam to tam hodne rad.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Tak zrovna ladím pro zákazníka Icorda, mimo jiné i na 28,2. Obě polarity chodí naprosto OK. Bohužel oba měřáky mají kluci na montáži, tak jenom v procentech. Horizontál Q-65proc, Vertikál Q-70proc. Parabola Gibertiny OP 125 na poláru, konvertor INVERTO 0,2dB, reciver HUMAX I cord, místo Mariánské Lázně. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...tobe jde Astra2D na 125cm antenu? tak to ti zavidim...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Ano, chodí to, ale je pravda, že odpoledne, za horších podmínek bývají problémy s H pol.Mám zákazníka, angličana a tomu jsem dal na barák také Gibertinu, ale 140 cm fix a tam to chodí prakticky stoprocentně. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...tady jdou nad ranem horizontaly lepe, ale postupem dne odejdou a zustanou jen vertikaly. Ty jsou naopak nad ranem nejhorsi. Vy na zapade jste na tom holt lepe. Dik za reakci.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonAhoj, mám tu něco pro tebe. Nevyměnil bys ho za dvě ARIVY?..http://elektronika.avizo.cz/zesilovac-technics-su-7300-3211836.html Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Hezký kousek, to je tvuj, nebo Tobě známý stroj?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Ne, narazil jsemna něho náhodou, protože kámoš chce nějaký zesák do hospody..Je nádherný. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Toho je do hospody škoda, měl bych pro tyto účely jednoho MOSFETA od Sony TA-FE600R. Kdybych ho prodal, tak bych do toho Technicse šel.Domluvíme to nějak? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem Astry2D v Č.Budějovicích - viz Uplo...Jenže on někde splašil 500l bedny, cca 300W(dnes jsem je viděl) a teď chce k tomu něco za 15 stovek..Nevymluvíš, kadím mu na to. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |