![]() |
|
Dreambox 800HDs ICE kartou....chodí i jiný cam nežli Scam(Oscam)??Na cccam chodí crw,ale ice nikoli(cccam2.1.4)Jinak se zeptám...na server newCS1.65?...se dá použít jako klient co?díky za stručnou odpovědps: pouze na testy a funkčnost této linux mašinky...hu..huuu:-)))) R^ Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDbohužial,ICE kartu vedia spracovať iba spomínaný OSCAM a SCAM....newcs môžeš použiť napr. v konbinácii s mgcamd alebo cccam clientom Satmaster-RM
Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC,
Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II
Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300
|
Satmaster
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 571 |
![]() |
|
satmasterděkuji bohu paraboly,že zde jsou i suprový čtenáři jako Satmaster....ps: toto je vzorový a referenční vlákno,jak má vypadat odpověd!:) Satmaster: děkuji R^ Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
@cb21Jestli je to vzorové a referenční vlákno si nejsem 2x jist, protože Satmasterova rada není zcela přesná.Je třeba totiž vzpomenout, že newcs jako server ICE kartu vůbec nenačte, a to z důvodu, že newcs defaultně vyčítá adresář 2F01 pomocí ins A4 B0 00 00 XX. Tato ins je ale bohužel u ICE karet nepovolená, tudíž se nevykoná a newcs není ani tímto způsobem schopen z karty dostat důležité údaje typu CaID a UA. Je proto třeba patchnout newcs tak, aby pro výčet adresáře 2F01 používal namísto ins A4 B0 00 00 XX ins A4 B2 00 00 XX ve spolupráci s ins A4 A2 00 00 01, která poslouží jako seek ins na bajty D1 resp. 80. Z patřičných nanoins si pak newcs už vyčte CaID a UA karty. Jednou mě asi za mé aktivity v CRW zavřou....už mám pro jistotu sbalený kartáček. :razz: Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 966 |
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDAleši díky moc!! vlastně opravdu jsi to celé upřesnil a to doslova :))) ...jako tyto info opravdu na plakátu na Václaváku u koně nenajdeš,že? :))) jsi jednička díky,něco s tím zkusím,když už mám ted ty možnosti vyššššššíííí:-)))čauky ;) Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDnež nás opustíš milý Aleši klidně se múžeš podělit se znalostmi tady na parabole. Nemusíš se bát, že by to chtěl někdo zneužít :))) :))) :)))nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDTo je ale rychlost, v 16.10 se zde objeví informace jak upravit newcs pro čtení ICE karet a před chvílí jsem na jednom nejmenovaném československém fóru o AZboxu HD viděl již upravený newcs pro ICE karty. Mám Cslink kartu, tak funkčnost nemohu ověřit. |
bobík
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
Oscam jde použít jako cardserverUmí ICE a pracovat i s protokolem newcamd. Jako klient proti němu se dá použít i mgcamd nebo CCcam a další.Je to jen otázka konfigurace, která je napoprvé relativně složitá. Když rozchodíš samostatně Oscam complet s kartou, vypneš v configu dvbapi: [dvbapi] enabled = 0 a nakonfiguruješ v oscam.user klienty, pro které bude oscam pracovat, včetně vnitřního klienta, třeba mgcamd s protokolem newcamd... Možné příklady jsou na ab-forum.info Chce to prohlédnout si použité soubory. Pozor, soubor oscam.server slouží pro konfiguraci Oscamu jako klienta čteček - sci0, sci1... a také vzdálených serverů na které se má připojovat sám jako client. Osobně jsem testoval a mám v provozu OSCAM 3710 jako cardserver newcamd a mgcamd jako klienta v AB IP boxu 9900 HD.(Chodí i novější verze Oscamů.) Zkusil jsem rozchodit OSCAM i v DM7020 - jde to. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDKdyž už se tady oběvily opravdu fundovaní odborníci tak zkusím dotaz neporadily by jste mi jak mám v Oscamu rozchodit Phoenix přes seriák mám nastaveno Device = /dev/ttyS0 je to tak správně nějak se mi nedaří ji zprovoznit dík ;)Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
aldototo jsem řešil taky,ale ....prý to umí jen verze cccam 2.0.11...ale ověřené to nemám....ve 2.1.4řce se mi na DM500 taky s řádkem Device = /dev/ttyS0(sc0 a sc1)čítačka horní a dolní...a zkoušel jsem i ruzné fekvence taktu 357 a pod. ICE karty prý běží na f=3.57Mhzno nevim... bob.r: jojo ted jsem byl studovat v ABforu a zdá se,že info od D2mac se ujalo:-))))))))))) žeby Antonín provedl path newCS?:-))))))))))))) jinak Oscam1.00 bulin 3351 je uni a chodí krom N2 a N3 všechny karty zkoušel to někto?:) bobik: okamžitě zjistit,vykoušet...myslim,že by to byla bombička sifónova :))) Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
D2MACR^Seš bourák,všechna čest R^ díky Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!
|
binladin2
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
Tak Ti nevím v jakém přijímačis jakým firmwarem...Obvykle v Enigma1 to bývá /dev/tts/0 V DM800 s E2 se používá Smargo: /dev/usb/ttyUSB0 Když Phoenix připojíš na port RS232, zatížíš jej. Při zapnutí Dream nenabootuje ani nerozsvítí display. V lepším případě se rozsvítí a zastaví na loaderu. Kdybys měl připojenou i Lan síť se serverem DHCP, na displeji by se zobrazila přidělená IP adresa. Stejně se chová i DM7020. Tam jde Phoenix na RS232 připojit až po bootu a pracuje s kartou po restartu cardserveru i ve standby - až do vypnutí napájení. Po zapnutí napájení Dream nenabootuje, až když Phoenix na rs232 odpojíš, znovu zapneš, nabootuje. |
bob.r
![]() |
|
A ještě pro =alda=Na DM500 a RS232 mi jde Skylink CW s Phoenixem přepnutým na "Phoenix" a "6MHz". Na 3,5MHz ani ťuk...Ovladač /dev/tts/0 |
bob.r
![]() |
|
bob.rJo dík za info skusím si s tím ještě pohrát.V interní mi jede ICE v Phoenixu se pokouším rozjet 0D0F a ta by měla jet na 3,5MHz.(Ale zkusím teda těch 6MHz)v tomto tvaru už to vypadá lepe /dev/tts/0Ještě dotaz když si chci změnit binárku kam ji nakopírovat u E1 DM500 do /usr/local/bin/?nebo kam? Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
@ cb21Tak dle vyjádření uživatelů fóra upravená verze newcs + mgcamd s ICE kartou na AZBOX HD je opravdu FUNKČNÍ. R^ :O :))) |
bobík
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Dreambox 800HDZeptám se, funguje na Linuxu ICE karta v režimu dešifrování přes Irdeto2? CRW funguje v pohodě, ale chci zkusit Irdeto2 dřív, než to CRW za nějaký ten rok vypnou. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
![]() |