Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat HD8-SX

Aky soft. pouzivate na prevod SD a HD nahravok z tohto prijimaca ?

bobanski
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD8-SX

pokud má nahrávka příponu TS tak je toho softu na netu spousta

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007

prevod na co

ja Nero-m Vision napalujem ako TS aj TS4,
na DVD ci aj BD som skusal...
ale ako Dan spomina som nasiel a potahal kopu toolov z jungle webu,
musel by som ich popustat znova aby som si spomenul ktory na co bol... ;-)
Lahko vygooglis. Na kuknutie mi vyhovuje TS, to je komprimovany format, kvalitu degradovat nechcem, na co by som potom nahraval nieco v HD a pod. a na archivaciu na DVD...
K

krikri
Registrace: 3/2010

Takze s nahravanim a naslednou upravou v PC nie su ziadne problemy ? Chcem vyhodit Topfield 2050 a kupit si Technisat. A este dotaz - funguju v nom bezproblemovo dekodovacie moduly - alebo musim kupit modul Technisat Crw ?

bobanski

ma to svoje muchy

je dobry ale nie najlepsi, podla mna za tu cenu sa da kupit aj lepsi.
Ja mam SCM a easy.tv Twin moduly, takze ani 1 Technisat a vsecko ide. Ked som mal 2x SCM pre SkyLink a CS-Link a prepinal medzi nimi, tak to nieco vypisovalo, potom som to vymenil za easy a OK aj s dalsimi 2 Conax smart-kartami.
Ale ma to svoje muchy. Mne najviac vadia len 3 zoznamy programov, ktore nemozes ani len premenovat. Potom nahravanie je svojske, vlastne podla mna nemecke vsetko ma svojske chovanie... ;-) Keby mam viac penazi a volim TS tak DigiCorder pre 2 tunery...
Ale na druhej strane je to taka zarucena stabilna kvalita sice za adekvatnu cenu...
K

krikri

A co sa neda premenovat - programy alebo zoznamy programov ? Mne ide hlavne o nahravanie - dufam, ze cez EPG to ide v pohode. Nahravku si potom chcem upravit v PC a ulozit na DVD... Topfield to bohuzial nedokaze.

bobanski

Skusenost

Mam prijimac viac ako rok, funguje dobre, v podstate od neho nic zasadne nechcem, upozornujem, ze ak chces pouzivat PVR, treba nahravat na flashku, alebo kupit ext. disk ale s EXTERNYM napajanim, pri pouziti diskov, aj ked su odporucane na stranke omko to obcas robi chyby. Takze toto je paseka. Ja mam osobne dva moduly, jeden twin card a v nom mam cs link a original technisat a v snom skylink. Este z dob, ked na SK a CZ programy bolo treba dve karty. Vsetko funguje dobre a z tohto ohladu odporucam. Pre aktivne vyuzivanie nahravania radsej odporucam kupit model so zabudovanym HDD.
Prenos nahratych programov robim cez mediaport, SD nahravky konvertuje automaticky a na HD pouzivam soty z netu.
Praca v sieti je fajn. Hlavnym oitivom je krasny obraz aj pri SD programoch.
Tolko moje skusenosti.

Walter
Registrace: 1/2008

Mediaport

Mediaport sd nahravky automaticky upravi aj ako DVD format, uz len napalit a ist.

Walter
Registrace: 1/2008

Hlavně do něj nehulte jiné SW než příjde po OTA, ty FAV skupiny OK postačí, u STR 1 jen 1 skupina na uložení programů a žiju. Modul SCM EUROCAM IRDETO chodí OK, hlášky dává jen, když Sky-link se o něco pokouší - zrušíš inicializací modulu. Obrazově lepší než Vantage.

CES
Registrace: 4/2007

ja suhlasim, len to chce viac

som asi ten vecne nespokojny tip, ale chcelo by to podporu Disecq 8 pozicii alebo relatka ci nieco viac ako 4, tie zoznamy ale vsak preco nemoze mat clovek zoznam "SkyLink" ci "Slovenske" a/aj plus "HD" len List1, List2, List3... ako to mam podelit ked mam prijem z 4+2 druzic?? ;-)
K

krikri

k nahravaniu

najdi si starsie prispevky-reakcie co sa tyka nahravania - ako na Flash, ja som menil na 48GB 233x speed
a ako aj Walter spomenul ani s Ext. HDD to neni 100 pero (len 85 ;-) )
K

krikri

Používám k HD8-SX externí HDD Samsung Portable S2 o kapacitě 250GB. Zatím bez problémů, i když musím přiznat, že to mám doma zatím asi tak měsíc. Pro větší pohodlí při odpojování disku (třeba z důvodu archivace na jiném zařízení) ho mám připojen přes metrový USB kabel Digitus USB 2.0 (kabel zůstává stále připojen k zadnímu USB portu HD8-SX). Původně jsem používal jen prodlužovací USB kabel, ale to zlobilo.
Nejsem příznivcem jakékoliv degradace pořízených záznamů, proto jen záznam očistím na začátku a na konci a o případné reklamy a nechávám na disku. Žádné vypalování. K archivaci používám ZyXEL NSA-210, síťové datové zařízení (s diskem 1TB). Umožňuje zálohování 1:1 přes USB konektor bez nutnosti mít zapnuté PC. Zálohování probíhá poměrně rychle (daleko rychleji než po síti), naposled jsem zálohoval asi 20GB, proběhlo za cca 25 minut.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Technisat Digicorder HDS2 500GB

Jaky externí HDD na případné zálohování nahraných filmů.Zkoušel jsem některé a nekomunikují.Četl jsem že by disk měl mít samostatné napájení.Poradí prosím někdo z vlastní zkušenosti?

jerr
Registrace: 9/2010

hlavne až ten externý disk je naformátovaný systémom FAT32, ináč ti nebude komunikovať žiaden...Externé disky sú formátované NTFS a tie zo satelitom nekomunikujú. Musíš si ho naformatovať.

Paterliny
Registrace: 1/2006

Na DVD napalovanie by som sa vykašlal. Záloha na HDD resp. USB HDD je pohodlnejšia a zaberie menej miesta v poličke. V PC môžeš nahrávky SD aj HD prehrávať priamo cez GOMplayer.

Na spracovanie je dosť možností priamo aj v prijímači - strih, jog funkcia na posuv po obrázkoch a pod.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra