Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem sat signálu

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit ohledně satelitního příjmu. Chtěl bych umístit parabolu na bytovou lodžii. Bohužel bytový dům je tak zvláště natočen, že mi technik tvrdil, že není v této pozici možné signál přijímat. Byt je umístěn v přízemí, nicméně v 7 a posledním patře má majitel nainstalovanou parabolu a bez problémů chytá.

Poradíte mi jak ověřit, zda tedy můžu nebo nemůžu instalovat parabolu?

díky

Sportway
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem sat signálu

kup sousedovy ze 7patra LNB pro víc účastníku a je to , pokud by to šlo

Dukan
Registrace: 11/2009

Pozri sem: http://www.dishpointer.com/
zadaj svoju polohu, požadovanú družicu a ľahko zistíš, či ti niečo zavadzia.

Kvinto
Registrace: 6/2009

Postup

1. Uvědomím si, že satelitní signál se šíří pouze přímočaře (až na výjimky).
2. Na této webové stránce si najdu ABC - základní poučení a přečtu si, co je azimut a elevace.
3. Naučím se pracovat s mapami a vyhledat svou adresu, například www.mapy.cz nebo mapy google.
4. Naučím se vyhledat souřadnice GPS svého bytu a odhadnout azimut na jednotlivé družice (jako rozdíl mezi zeměpisnou délkou družice a zeměpisnou délkou svého bytu)
5. Najdu si stránku www.dishpointer.com a vyhledám svou adresu. V této stránce mám možnost zadávat různé družice a vyhledávat směry na družice ze svého bytu. Rovněž se dají odhadnout překážky v cestě signálu. Lze vybrat i fotomapu.
6. Pokud je výška překážky ve směru na družici 2x menší než vzdálenost k ní, je to u hlavních družic v pohodě, u východních a západních družic je nutno znát goniometrické funkce.

Jsou dvě možnosti. Výše uvedené body nejsou pro Vás problémem a získáte odpověď pro svou otázku. Nebo jsou problémem, v tom případě si pozvěte odborníka a na tomto fóru se již neptejte.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Jistě. Registrace 02/2006 a takové triviální dotazy ??

polulin
Registrace: 10/2007

Dishpointer umí spočítat i výšku překážky

skydedek
Registrace: 8/2010

@polulin

Údaj o datu registrace je nejzbytečnější informace na tomto webu. Je zavádějící.
;-)

Martin79
Registrace: 7/2008

všem..

... za konstruktivní odpověďi mnohokrát děkuji.

V předchozích bydlištích jsem umístil parabolu a přijímal signál bez sebemenších potíží, jenom stačilo doladit. Nicméně nynější pozice bytu je jiná než jindy, proto tento dotaz.

Pokud někomu můj dotaz vadil, nikdo ho nenutí jej číst ani nijak reagovat. Trochu moudra na konec:

"Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. "

Sportway
Registrace: 2/2006

jednoduché,sun calculátor,zjisti v kolik hodin bude slunce ve směru tvého příjmu družice,v tuto dobu jdi do místa montáže a vezmi si sebou trojúhelník 30-60-90,ostrý úhel vraz do oka a dívej se po přeponě ve směru slunce nebo stínu překážky,pokud po přeponě neuvidíš překážku,montuj parabolu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zeptat

se může kdokoliv na cokoliv. Pochopit odpověď však vyžaduje jisté předpoklady, nemusí být každému dány. Vůbec to není o posměchu nebo aroganci.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra