![]() |
|
Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo LEDNeviem či sa to tu niekde preberalo, ale mal by som jednu otázku.Doteraz mám stále príjem televízie po kábli cez UPC(SK). Do budúcna plánujem nejaký satelitný komplet najlepšie HD, ale nový televízor bude ešte predtým. Asi by som najradšej plazmu od Panasonic nejakú G-čkovú radu. Pokiaľ budem využívať služby UPC(SK), aký systém si najlepšie poradí zo signálom (nie moc dobrým) od UPC(SK)? Plazma, LED, alebo LCD. Spotrebu neriešim, ale ide mi hlavne o čo najlepší obraz teraz a aj neskôr cez satelit. Moja investícia za televízor by bola +/- 1000 eur. Ďakujem za odpovede. :(( |
jolefoto
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 70 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Ked Tá kablovka od UPC je analogová tak Panasonic Plazma a čo najrychlejšie satelit, potom Tá Plazma bude OK obraz. |
puder
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 316 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Běž do obchodu a dlouho se dívej na všechno "co tam mají".......pokud nebudeš věřit "vlastním očím",navštiv očního lékaře a potom se vrať zpátky do obchodu....(vlastní zkušenost z "dnešní" Olomouce = fialový h n u s).Jinak pěknou digitální noc.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...ano je to hnus fialovej,ale z toho hnusu se musí vybrat ten hnus nejmenší,tak jedině plazna |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 389 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo..."Hnus fialovej" je pro mě právě 42" plazma 1024x768.Ale každej máme svoje oči. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Tak právě 42 plazma 1024x 768 je pro mě v době vysílání michanice HD / SD různé fotmáty ,datové toky atd..Nejmenší zlo... Kdyby bylo vše v HD !! tak je to samozřejmě malé a špatné. Ale v tomto vysílacím guláši je to super kompromis dnes za legrační peníze a investici |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
Tomik535přečti si zadání,má kabelovku a ne HD |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Do budúcna plánujem nejaký satelitný komplet najlepšie HDZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Pokiaľ budem využívať služby UPC(SK), aký systém si najlepšie poradí zo signálom (nie moc dobrým) od UPC(SK)? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...1. S blbým vstupním signálem si neporadí dobře žádný televizor. Ta otázka je prostě chybně postavená.2. Žádné LED televizory nejsou v prodeji. Podvodná kampaň Samsungu je zaměřená na hloupé laiky. To co pod tím názvem prodávají jsou LCD televize s LED podsvícením, a to ještě většinou edge, tedy celkem ku ho...u. Samsung je podvodná firma. 3. Nejkvalitnější obraz mají dnes LCD televize s podsvícením LED s local dimming. Ale jsou relativně drahé (cca trojnásobek ceny levné plazmy ve stejném rozměru)- 4. Akceptovatelný obraz za malé peníze poskytuje jenom plazma. Levná LCD bohužel akceptovatelný obraz nemá. 5. Nastavením televize je možné hodně věcí změnit. Pozorovat pambůhí jak nastavené televize v prodejně kafemlejnků s pámbuhví jakým signálem (zaplať pámbu za existenci DVB-T v tomto testovacím srovnávací módu) skoro určitě neuvidíte prostě nic, oni dokonce mají někde rozvedený analogový signál přes UHF! Fuj. To je zcela zbytečné zkoumat. 6. Nevýhodou plazmy je zejména pocit jakési blikání celých bílých ploch. Někdo to na některých typech vidí. Kdybyste šli plazmovým směrem, tak si toto prohlédněte. 7. Rozlišené 1024x768 je zcela dostatečné, pokud nemáte přístup k opravdovému HD - což je dnes skoro jedině BluRay nebo webové zdroje. Naivním názorům místních zelenáčů nevěnujte pozornost. I satelitní HD vysílání na tom 1024x768 uvidíte hezky, i když jistě ne dokonale. Po pravdě je v běžné situaci českého diváka důležitější, jaký má televize softare, než jaké má nativní rozlišení. Samozřejmě pořádná televize to není, ale třeba ji ani neužijete. Rozhodně to není fialový hnus jaksi apriori. Rozdíl v ceně se však natolik snižuje, že je otázka, jestli má smysl šetřit právě v tomto bodě. 8. Nekupujte si v žádném případě, ale naprosto žádném, menší televizi než 42". |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Nikde jsem se nebavil o penězích, ale o tom co se (mě) líbí víc. Srovnávám lcd za 25000 s přijímačem s kvalitním upscale versus plasma za 9990(proto jsem uvedl to rozlišení) přes scart s SD přijímačem. To je pro (znova opakuji pro mne) ten "fialovej hnus". A to samozřejmě souvisí s Antonínovým prvním a třetím bodem. Nikdo mu nebrání za těch 25000 koupit plazmu a zase se bavíme o něčem jiném.Naštěstí mám možnost to často naživo srovnávat. Ale hlavně, že mají plazmy. @Antonín, nechci se koukat na hezký kompromis s rozlišením dostatečným, ale pokud možno na ten obraz dokonalejší, i když "jen" v 1080i. A to i třeba v případě, že nesedím metr a půl od obrazovky, ale ležím od ní 4metry na gauči. Třeba jen pro dobrý pocit, nenacházím totiž u sebe důvod, proč bych na tom měl šetřit(což si i napsal). Nesnažím se v souboji subjektivních pocitů přesvědčovat, co musí být technicky nejlepší. Moje babička to stejně může vidět jinak. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Inak faktom je ze ja ked som kupoval TV, tak som presne takto hodiny stal pred roznymi TV, jak LCD, tak plazmami, tak roznymi znackami vyrobcov. A moj pohlad na vec bol taky ze mi vzdy (neviem mozno som slepy) vysiel lepsie LCD. Plazma ako by nemala take farby, co mi stale neslo do hlavy, lebo by mala mat podstatne viac farieb ako LCD. Ale viac TV a vysledok rovnaky. Lepsie sa mi pozeralo na LCD. NEhovoriac o plazmach ktore neboli matne a kde sa mi odrazalo akekolvek svetlo za mnou, to bolo daleko horsie ako nejaky "zly" obraz. To mi cely zivot vadilo na CRT a teraz to nechcem, nechapem preco to vobec vyrabaju a cim dalej tym tahsie zohnat tv alebo monitor matny. Takze po dlhom ocumovani som prisiel na to ze jedine matna obrazovka a domov som siel z LCD. Ako sa tu pisalo, ale po 42 palce NEIST. Dodnes som spokojny a nemozem prist na to preco tie plazmy parametrami tak prevysuju LCD, moj pohlad hovori ine (mozno mame kazdy iny zrak a mne proste sedi viac LCD). Nehovorim teraz o LED, tie som este nevidel. Mozno ma plazma vernejsie zobrazeny obraz podla skutocnosti a LCD vyzeraju viac vykraslene, ze si farby zvyraznuju, neviem, proste fakt je najlepsie si to vypozerat a potom sa rozhodnut. Nechcem tymto tvrdit za LCD su lepsie ako plazma, lebo sam tomu neverim a hodnoty hovoria za seba, ale pocit spokojnosti mi dodava viac LCD. |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Antonín má naprostou pravdu, v této oblasti nemá smysl šetřit. Větší uhlopříčka je výhodou, subjektivní pocit - jak je ta nová televize strašně velká odezní po několika týdnech a každý si pak říká - klidně jsem si mohl koupit větší. Plazma je už dlouho mimo mísu (nemá bílou, bliká, vypaluje - každým měsícem provozu horší kontrast, sledování je rušeno okolním osvětlením (zrcadlo). Levná LCD také není dobrým řešením, správnou (ale drahou) cestou je LED LCD pokud možno ne v provedení EDGE.Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Este nez sa pozobudzaju plazmaci chcem suhlasit ze asi najprogresivnejsie v sucasnosti bude full led podsvietenie a dimming.Podla testov ktore som cital je problem v tom,ze nie u kazdeho vyrobcu tato technologia viedla k zlepseniu obrazu.Mozno ste to citali ale je to cudne zistenie.A naopak je aj taky vyrobca ktory ma a mal full led podsvietenie a v novsich modeloch sa vracia k edge led.Takze zakaznik vyber si.Treba to kupovat podla vlastnych oci a dojmu z obrazu,to je alfa omega.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Osobne mám aj plazmu aj LCD TV, oba v plnom rozlíšení a uhlopriečok 50 a 52 palcov. Kŕmim ich rovnakým signálom - IPTV Magio a Skylink (a nejaké to Blu ray). Moje skúsenosti sú nasledovné:1. U oboch TV bolo nutné upraviť parametre obrazu (úrovne červenej azúrovej žltej, kontrastu, jasu, čiernej....) aby som bol s podaním obrazu spokojný. 2. Pri otimálnom nastavení obrazu a dobrom signály nie je v podaní farieb, čiernej a celkovom dojme výrazný rozdiel, ktorý by stál za zmienku. Je to naozaj hlavne v nastavení všetkých parametrov obrazu. 3. Hoci rýchlosť odozvy pri plazme je vyššia, v praxi je tento rozdiel medzi LCD a plazmou pri sledovaní bežných programov (aj športu) zanedbatelný a prakticky nepostrehnutelný. 4. častokrát vyzdvihované podanie čiernej na plazme je pri kvalitnom LCD veľmi uspokojivé 5. Spotrebou energie sa obe technológie priblížili, takže tu nie je problém 6. Základom pre spokojnosť s obrazom je kvalita vstupujúceho signálu. Analógové UPC to nie je to správne kŕmenie. V tomto prípade asi subkektívne lepšie vyznie podanie na plazme. Toto je môj subjektívny názor s ktorým nemusí každý súhlasiť a ani ho nikomu nevnucujem. Vo všeobecnosti ale u TV nie je na mieste príliš veľké šetrenie (hlavne u LCD), pretože bude nasledovať sklamanie. Takisto som jednoznačným zástancom veľkých uhlopriečok nad 42 palcov a to aj pri sledovaní z bližžších vzdialeností. niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare
|
rogi
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Nejaka stredna trieda 46" LCD a basta.Najdolezitejsie je potom aj tak aby bol na nu napojeny prijimac cez HDMI a teda upscaling (v pripade SD signalu) na 1080i...pokial to ma niekto cez Scart, tak moze mat TV aj za milion a bude to naprd. |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Ja so nič nečítal.LCD televizi s local dimming LED podsvícením mám několik let. Barevný gamut, který to umí je větší, než u jakékoliv plazmy. (Ale jestli jsem prve napsal trojnásobek ceny, tak on to může být i desetinásobek). Podsvícení EDGE LED je z hlediska kvality obrazu zcela nepodstatné, obraz nemůže být lepší než neojbyčejnější TFT trubice. LED EDGE přináší jen třeba tenší televizi, možná nižší výrobní náklady, možná lepší trvanlivost, to nevím, ALE LEPŠÍ OBRAZ ZCELA JISTĚ NE. 1. Plazmy se dávno nevypalují, leda když na tom necháte hodiny svítit nějakou počítačovou tabulku. 2. Plazmy nemají nijak zásadně větší spotřebu než LCD téhož rozměru a téhož nastavení jasu. 3. Tzv. Blikání plazmy nevidí každý a zcela určitě ne na všech typech televizí. Osobně si myslím, že tento popisovaný jev do značné míry označuje něco jiného: interferenci se zářivkovým světlem v prodejnách kafemlejnků. Ale nevím to určitě, je to jenom domněnka. Ale je taky možné, že jsou lidi, kteří vidí blikání v kině, kde obraz skutečně fyzicky bliká. Ti by pak mohli vidět ledacos. Já blikání v kině nevidím. Těm co s tím mají nějaký problém doporučuji nastavit bílou plochu, nebo něco, co se tomu blíží (jsou takové teletextové stránky) a kouknout na to někde na denním světle. Jestlipak vidíte blikání, co vám vadí? 4. Ze čtyř metrů rozlišení televize na 42" lidské oko jaksi nemá sebemenší šanci vidět ani tisíc bodů. Oko rozlišuje zhruba jeden úhlový stupeň, tak počítejte, co můžete a nemůžete vidět. (Můžete sjitě vidět lepší software, který je obvykle s lepší televizí spjat, ale to jsem už napsal.) 5. NIKDY nepřipojujte moderní přístroje nějakým SCARTem. Přesněji NIKDY nepoužívejte propojení analogovým PAL videem (označuje se obvykle VIDEO-IN, CVBS-IN). Protože v takovém případě vidíte rozlišení dané z principu tímto signálem, a to je tak cca 400x300 bodů, navíc zprzněné ještě obvykle blbými oddělovači a taky kabely. Když už analogově, tak jedině RGB nebo YUV, a to kabelem se samostatně stíněnými žilami. "Odborníků!, co klidně za sebou nechají satelitní digitální přijímač propojený přes analogové video s televizí a mleli něco o kvalitě/nekvalitě obrazu, je moc. Jednou jsem takto viděl propojený i HD přijímač :-) a jeho majitel mi moudře vykládal, že to naše české HD vysílání stojí za hov.o, že je to pěkná lumpárna, že to politici všechno rozkradou a na pořádný pobraz nezbude. A pravil, že to je tak u nás se vším. Že to stojí za...No bodejť. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
AntonínTakže jsem pochopil, že jedině plazmu, nicméně, zajímal by mě Tvůj názor na tzv. LED TV od Sharpu s úhlopříčkou snad 1,5m a spotřebou 60W? Obraz jsem viděl - mně by stačil, samozřejmě vedle nestála stejně veliká plazma abych mohl porovnávat.... |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Antonín má pravdu. Ja som teraz kúpil plazmu Samsung PS 50C450 B1 WXXH a porovnával s mojou starou plazmou Panasonic PX 80 a nie je čo riešiť. Tak som nadstavil kvalitu obrazu na novom Samsungu,/ má kopec rôznych nadstavení obrazu oproti panákovi / že sa PX 80 nechytá. A tak isto LCD..... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Moja skusenost.Mam 42" Plazma Sony a 40"LCD Samsung.Pri buducej kupe moja volba bude Plazma. |
sanjoko
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Mam už 4-roky Plazmu,Pioneer 42 a Samsung 42 palcov.Obraz super u oboch. :8) |
fsat
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 738 |
![]() |
|
sanjoko a fsatPresne tak. Ten Samsung, čo som o ňom písal, je moja tretia plazma. A ak dožijem :) ďalší zobrazovač bude rozhodne plazma. Na dnešné "super" SD a v mnohých prípadoch aj HD vysielanie, je to rozumná voľba. |
Milan C
![]() |
|
PetrTPlazma nemá bielu,bliká a vypaluje sa. To ktorá prosím Ťa? Tá z roku 1945, keď žil Gottwald ? Alebo od vietnamcov zn. Paldiera? Ja mám už tretiu plazmu a nič také sa u mňa nedeje. Biela je ešte belšia .... :) |
Milan C
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...kazdy obhajuje to co ma doma...trapne |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...Dobrý deň, keď už sa tu bavíte o TV obecne rád by som kúpil nové TV do detskej izby mám vybrané tieto...SAMSUNG UE40C6000 alebo PANASONIC TX-P42G20EPripojené to bude cez hdmi so satelitom HD BOX 9100 Skylink. Mohli by ste prosím Vás napísať Váš názor, ak náhodou niekto máte tieto TV . Ďakujem... Nechcel som zakladať novú tému. |
trisk
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...podpisujem sa pod to co napisal rogi a Antoninnech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |