Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo LED

Neviem či sa to tu niekde preberalo, ale mal by som jednu otázku.
Doteraz mám stále príjem televízie po kábli cez UPC(SK). Do budúcna plánujem nejaký satelitný komplet najlepšie HD, ale nový televízor bude ešte predtým. Asi by som najradšej plazmu od Panasonic nejakú G-čkovú radu. Pokiaľ budem využívať služby UPC(SK), aký systém si najlepšie poradí zo signálom (nie moc dobrým) od UPC(SK)? Plazma, LED, alebo LCD. Spotrebu neriešim, ale ide mi hlavne o čo najlepší obraz teraz a aj neskôr cez satelit. Moja investícia za televízor by bola +/- 1000 eur. Ďakujem za odpovede. :((

jolefoto
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Na upc v (SK) čo vybrať. Plazma,LCD alebo...

Loni sem vybíral televizi, 46"... Ať sem chodil od-do různých krámů. Nakonec mi nejléoe vyšla plasma Panasonic. Doma se to nastavilo, od teploty barev, kontrasty, jas,....
tak aby to prostě vypadalo přirozeně a dobře.

Musím říct, že už dlouho sem neviděl hezčí obraz a to jak na plasmách jinde, o LCD ani nemluvím.

Takže hodně dělá i to vlastní nastavení, tam kde TV bude provozována, což vím, že mnoho lidí vvůbec neřeší.

PS: Jsem pro plasmu.

lukin
Registrace: 7/2007

uz viac kao rok mam TV PHILIPS 37PFL8404H a som naozaj spokojny.Podanie obrazu velmi dobre a jedna z veci co ma tiez prehovorila bol desihn ktory sa mi paci.

marlo
Registrace: 8/2010

Antonín R^ A jak už tu někdo psal, LCD má pouze "krásně" obarvenej obrázek, takovou omalovánku, nic víc a na to mnoho lidí naletí. Když už LCD tak od 30t. výše a nejlépe Sony. U jiné značky jsem dobré LCD neviděl.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

marlo, tady je řeč o televizi a ne o monitorech k počítači. Jak říkal Antonín jedině 42" a výše.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

monitor...

priestor nepustil...

marlo

Co vsetci mate s Antoninom ved on napisal svoj nazor na obidve technologie a sam ma aj LCD,tak preco z neho robite zastancu jedine plazmy.Kazdy nastavia barak okolo telky a do panelaku je aj napr. 37" v pohode.Kazdemu vyhovuje nieco ine,tak co?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Re: do panelaku je aj napr. 37" v pohode

Věř že není v pohodě. U televize pod 42" nepotřebuješ HD, nemá valnej smysl.

kuba

radolaco

Ja mám doma aj LCD aj plazmu. Takže môžem porovnávať? Myslím, že môžem,že? :)

Milan C
Registrace: 4/2006

milan, mozes mozes. Ja vidim vyznam plazmy len vo velkych uhloprieckach...inak, jednoznacne LCD

radolaco
Registrace: 2/2010

Poslední malinké upřesnění:
1. NIKDY ne méně než 42"
a pak si kupte co největší, kolik vám banka dovolí, není nic přiliš velké, kdo to říká, tak plácá nesmysly a jenom závidí. (No možná 40" ještě snad...ale méně určitě NIKDY).
2. V současnosti rozhodně NE levnou LCD, když LCD, tak jedině s local dimming LED, jinak je obraz o hodný kus za současnými plazmami. Ale žádná současná plazma nemá obrazem na špičkové LCD. Stejně jako za stejné peníze v low kategorii dostanete lepší obraz v plazmové podobě. Tyto věci se však mohou v čase měnit, přijdou další modely.
3. NIKDE neprojovat obyčejným CVBS.

A vůbec nezkoumat otázku technologie panelu - je stejně nepodstatná. VideoSoftware toho stroje je mnohem a mnohem podstatnější. Kdo nemá oko na barvy (a to kupodivu většina lidí moc nemá, je to jako hudební sluch. hodně lidí umí jenom hezké/nehezké ale moc neví proč), tak neudělá chybu, když si nechá televizi adjustovat. V tom je extrémně veliký rozdíl (rozhodně větší, než samotná technologie panelu) a je blbé, že to není stejné ani pro všechny kanály, je třeba nějakého kompromisu...chtělo by to umět profil pro každý kanál, nebo aspoň pro každý vstup a ne jenom jeden nebo dva USers.

4. A kdybych dneska uvažoval o TV, asi bych si udělal jasno o 3D. Podle mého drobného soudu to třeba pro vlastní fotky bude docela užitečná věc. Spotřebních foťáků s 3D začíná přibývat a ten zážitek je evidentně o třídu jinde. Je to ovšem předčasná ejakulace...já zatím jenom koukám okolo a zkoumám, co by kdyby. Ale stálo by mi to za to i jenom pro vlastní fotky a vlastní video, i kdyby se nic nevysílalo v pravém 3D. Možná v té souvislosti laťku z bodu 1 třeba popotáhnout na 50". :-)
Ale to je celkový upgrade: nové foťáky, nová kamera, nový soft, nový player...já to zatím nemusím rozříznout, ale kdybych teď uvažoval o nové telce, tak bych si tohle urychleně ujasnil.
(Nepočítejte s tím, že bude nějaké užitečné 3D bez brýlí. To nejde.)

Antonín
Registrace: 8/2005

to kuba

aj pod 42" vidis rodiel v HD.
Skus si pozriet na 37" ale aj na mensom taky fotbalek na Sport1 a fotbalek na SkySport HD... je tam rozdiel a preveliky

marlo

Antonín

Já s tebou naprosto souhlasím až na bod4.Vzpomeň si když začínalo lcd, plazma-tu jsem viděl kdysi v na buďárně v DBK za 299990kč.Teďko nastupuje 3D,co vyvinou za 5let?Pokrok nezastavíme.Já osobně bych šel zase do plazmy,když mi jí před více jak dvěma roky přivezli/Pan.42px80/tak jsem po rozbalení říkal"ty v..e co jsi si to koupil za velkej krám/to bylo v pátek/ a v neděli jsem si nadával že jsem si měl koupit větší-alespoň 50tku.A to sedím max.3m od ní.Příště 50tku neli 63".

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

@kuba:

U jiné značky než SONY od 30 kolíku nahoru si neviděl lepší obraz na LCD?Tak se dobře podívej na obraz Philipse PFL-9704-05.A potom nám dej vědět. ;) To je totiž jedna z těch mála co doporučuje velmi správně Antonín.

hobo
Registrace: 1/2007

radolaco

No a ja mám 50-ku.Čiže dostatočne veľká. Na moju 50-ku som si kúpil 50-ku plazmu....Inak Ťa zdravím a chcem sa Ťa poprosiť a nemôžem to tu nájsť, o tabuľku kalibrácia obrazu resp. manuálne vyváženie bielej. Niekto to tu už v minulosti dávala neviem či aj ty nie.. Jedná sa o Samsung a túto tabuľku:

Kompen. Č - ?
Kompen. Z - ?
Kompen. M - ?

Zvýšenie Č - ?
Zvýšenie Z - ?
Zvýšenie M - ?

Ďakujem

Milan C
Registrace: 4/2006

Opravdu nechci LCD nikomu vnucovat a mé názory o kvalitě LCD asi plynou ze skušeností pouze se Sony 46,52" od řady X nahoru... Možná se plazmy někomu líbí (nic proti), ale já u nich opravdu vidím blikání (proto jsem koupil už před 14 lety 100Hz CRT, protože 50Hz CRC bliká bez diskuzí) a také nepovažuji za dobrý ten šedý vzhled plazmové obrazovky...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Antonín má pravdu,rozhodně co největší a cenově přes půl melouna.To je pokoukáníčko a sousedi puknou závistí.K tomu meďoura s vyhřívanou garáží aby se nám nenachladil. :lookaround: :laughing:

zzaner
Registrace: 9/2006

Kvalita obrazu

Mám novou Toshibu FullHD LED 102cm + Technisat SIR HD a věděl jsem do čeho jdu. Musel jsem nové přistroje koupit, protošle staré odešly do věčných lovišť, volil jsem tedy po zralé úvaze. Dal jsem si moc práce s indiv.nastavením obrazu a sleduji rozdíl mezi SD a HD, srovnávám kvalitu SD našich a zahraničních. Udělal jsem tento závěr: Škoda, že vývoj nešel směrem výroby větších rozměrů CRT. Je to stále nejkvalitnější zobrazovač v tom smyslu, že by si asi nejlépe poradil s tím digitálním hnusem co nám dopadá na antény a paraboly. Věřím ale, že se situace zlepší (datové toky), nicméně ta stávající trvá už řadu let téměř beze změn. Stále "dokonalejší" zobrazovače a stále stejný nedostatečný signál po stránce kvalitativní. Diskuze, zda je lepší LCD či plazma je tudíž bezpředmětná.

francjin
Registrace: 12/2007

No vidím že som tu mojou otázkou rozprúdil dosť živú diskusiu. Ďakujem všetkým ktorý ste prispeli do tejto diskusie, za váš názor k danej otázke. Práve že teraz dosť často "okupujem" elektro obchody kde je veľký výber rôznych typov a aj značiek TV. Mne sa v týchto obchodoch zdajú tie TV všetky dobré. Lenže ono je tam všade pustené asi nejaké propagačné dvd alebo čo to je, no a to je veľmi dobrý zdroj signálu. Aj preto som sem napísal tú otázku, že ktorý systém, aby som sa dozvedel názory ľudí skôr z praxe. Niekde na nejakom podobnom fóre, myslím že to bolo FREAK TV alebo tak nejak som čítal ako jeden maník, pracovník v NAY-ku písal že sa naschvál niektoré TV rozladia. Tým pádom tie druhé, (dobre nastavené), sa lepšie predávajú a proste obchod si predáva to čo by sa inak asi predávalo veľmi slabo. Neviem koľko je na tomto pravdy, ale ak to tak je, tak človek hlavne laik ako som ja, sa v takýchto obchodoch len ťažko môže orientovať podľa kvality obrazu. Vo viacerých vašich príspevkoch bolo spomínané, že uhlopriečku pod 42" najradšej aby som nebral. Aká by podľa vás mala byť vzdialenosť od TV povedzme tých 42". U mňa to bude asi cca. 3,5 m od TV. Je to dosť, alebo by to znieslo aj väčšiu uhlopriečku ako 42"? Dík za odpovede.

jolefoto

Starý, dobrý Antonín se nám vrátil a dokonce slevil z 50 na 42 palců, to jsem rád. Samozřejmě má ve všem pravdu, osobně bych šel do panácké plazmy podle parametrů, co zadal, /za ty peníze nejlepší poměr výkon-cena, stejně to po pěti letech bude muset vyměnit a život utíká tak rychle...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Re: Tak se dobře podívej na obraz Philipse PFL-9704-05.A potom nám dej vědět.

.....Viděl, ale na Sony nemá.

kuba

Pri vzdialenosti 3,5m si kľudne kúp 50" TV a viac. Ako som už písal ja mám 52 a pozerám na to asi s takej vzdialenosti, ako Ty. Spočiatku možno sa Ti bude zdať veľká ale rýchlo si zvykneš. Mne sa už aj 52 niekedy máli ;) . Pri tejto veľkosti a cenovej relácii do 1000 € by som asi šiel skôr do plazmy. Tam máš väčšiu istotu. Kvalitné LCD sú v tejto veľkosti už drahšie (hoci ja tiež fandím LCD). Ale v každom prípade si vytypuj najskôr čo by si chcel a potom hľadaj recenzie. Osobne by som ti pri plazmách doporučil pozrieť okrem Panasonicov aj LG rady PK. Myslím že sú to dobré mašinky za dobrú cenu. U LCD je to trošku ťažšie. Preferuje sa SONY, SAMSUNG ale pozrel by som možno aj Philips. Rady typu, že to a to je šmejd, to si moc nevšímaj ;) . Výrobcov LCD panelov nie je veľa, takže kvalita TV závisí vo veľkej miere od jeho software.
A to je môj posledný názor k tejto téme. Šťastnú ruku pri kúpe R^

niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare

rogi
Registrace: 7/2005

Rogi dík za info.

jolefoto

Když LCD tak SONY.

Souhlasím s Kubou.

dagles
Registrace: 11/2005

bacha s těma velikostma

Třeba mě docela vadí už 42" úhlopříčka - ta děsně velká plocha se střídajícím se jasem docela cvičí s očima, osobně bych do větší než 42" zase já nešel, několikahodinové sledování ještě větších ploch by mě nepřinášelo nic příjemného.
takže co člověk, to názor ;)

lkfreak

Taky souhlasím v podstatě se vším co napsal Antonin.

Plazmy jsou technologicky vychytané, nízká cena, perfektní barvy a hlavně sytá černá. Spotřeba energie se už taky srovnala.
Všem doporučuji na cca 3-5 let si kupovat plazmu v plném HD od 106cm, nejlépe Panason..
LCD mi nepřirostla pro absenci totální černé barvy.
Neříkám, že LED je horší, ale za ty dnes přemrštěné peníze bych počkal, až pěkně klesnou na cca 15.000,-Kč při úhlopříčce 42 a budou vychytány všechny mouchy.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra