![]() |
|
Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPTICUM 402dnes jsem dovezl pro rodiče nový STB OPTICUM HD X402p.Podobnou hrůzu jsem ještě neměl v rukou.Celý večer to ladím a nejsem schopen to vůbec naladit.Nejdřív jsem tam musel nahrát nový alternativní fw.ALI3602,aby vůbc začal spolupracovat se SKYLINk kartou.Uplynuly asi 4 hodiny intenzivních pokusů o naladění,a zatím mám třetinový úspěch.Jednak ladění je naprosto šílené- automaticky nenaladí skoro nic,když dám ručně,tak trvá snad 10 sekund než se na ukazateli Q/S ukáže vůbec nějaký signál.Abych byl konkrétní,tak třeba na 12 525/H naladím:ČT 1,ČT 2, ČT4 SPORT,Primu,Noe.Ale na fr.12565 naladím jen STV 1,2,3,Markízu ale Barrandov ani ń,Z1 ani Ń, JOJ,JOJ Plus,absolutně nic...Fr. 11 797 nenaladím ani h*/***,ani jediný program.to stejné 11 992,fr.12070 kde je NOVA si tento maďarský zázrak ani nešrtne o jediný program... a tak bych mohl pokračovat.pro upřesnění : mám OPTIBOX,natáčecí zařízení,EMU,šlape mi to na 100% všechno,ale s tímto šmejdem veškeré moje zkušenosti jsou k ničemu.Ani to DO nestojí za nic,člověk musí hrubě tlačit na knoflíky,jinak se nedočká změny...a nechci an mluvit o neustálém přetáčení paraboly sem a tam,a to i když mažu nechtěně naladěné programy..prostě takovej šmejd jsem v ruce ještě neměl.A já nepochopím,jak je možné ,že program BRAVA HDTV ,který má DVB-S2 naladím,ale KINO CS,DOKU CS,MUZIKU-absolutně nic nic prostě nic.Než začneš na někoho veřejně kydat, zjisti, jestli není chyba v tobě. Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 10.11.2010, 23:01.55
|
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...rád bych ti pomohl,ale takto je to problematické a časově náročné,opravdu se přikláním k továrnímu nastavení,jak tu někdo psal,potom vypni motor v menu a zkus ručně zadat parametry jednotlivých stanic,pořádně si to vytiskni,naladíš 23.5,pak povolíš motor v menu a naladíš zbytek z 19.2,ujisti se ,že na tomto místě funguje jiný přijímač bez chyby,může být problém i v tomto šrotu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 389 |
![]() |
|
@PillerOpticum 402HD je dobrej přijímač v nejnižší cenoví hladině,porovnátelnej s Arivou 100.Samozřejme,že v ní chodí vše tak jak má,chce to mít len zkušenosti a tí Tobě ješte chyběj.Proto si to dej udělat někomu jinímu,nebo se tráp,dokud se to nenaučíš. |
PIXEL
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...ladí jak má Skylink nebo Cslink uplně v podě za ty peníze slušný přijímač R^Vu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Ježíšmarjá tak je dopiš ručně třeba všechny cca 5 min a máš klid za tu dobu co tady píšeš už jsi to mohl mít.Přeju všem pěkný den :))) |
donkarlos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 432 |
![]() |
|
pierrepetrještě jednou se zeptám:myslíte,že tento přijímač rozchodí všechny programy ze Skylinku?(samozřejmě jen ty které umožní karta,to dá rozum).Takže i KINO CS,DOKU CS,které mají DVB-S2 8PSK pilot ON- takové nastavení jsem nikde v menu nenašel...???Rozhodl jsem dnes pokračovat takto:na balkon si provizorně přidělám parabolu,absolutně kolmo,jen s TWIN LNB,abych měl jistotu.A zkusím tu parabolu natočit na 23 napevno (vynechám tedy motor,kde mužu jak připouštím,mít pohnutou parbolu nebo špatný nulový bod),abych měl skoro 100 S/Q pak dát proladit...abych viděl na kvalitu i sílu signálu a měl jistotu.Dej mi prosím-jestli jsi ochotný-do mailu neile@centrum.cz svuj nick na skypa....zkusil bych to rozebrat po skypu,protože evidentně o tom víš dost.Díky předem! |
Piller
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Môžem Ti potvrdiť,že na tomto prístroji som rozchodil všetky programy zo skylinku a tak isto aj z CS-linku.Nemusel som nič zadávať iba spustiť ledenie a zapnúť sieť.Mal som do činenia iba s jedným kusom,ktorý si zákazník prial,inák ich neponúkam.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Mozne je aj to ,ze si chytil vadny kus,ale problem moze byt aj inde.Vzdy ma pobavi ked niektory mozgovy dystrofik hodnoti techniku podla toho aka je funkcnost a poruchovost alebo podla toho ci je polska ,madarska alebo z galapag.Su to vacsinou asi dovozcovia srotov z ukrajiny,ktore su podla nich urcite lepsie....zobudte sa.Nozno mate plne sklady openschitov a showschitov po ktorych ani pes nestekne.Napriklad ten vitamin este kolko vitaminov bude potrebovat aby fungoval a mal pouzitelny editor,alebo uz ma? Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Pillerneviem co robis, ale tento prijimac naladi vsetko mozne rovnako ako 5x drahsie HD prijimace...skylink, cs link, upc, EMU...proste vsetko...a absolutne bez problemov |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
liqueremyslíš že jsem mozgový distrofik? bohužel jsem na příjmače měl vždycky smůlu.Např.OCTAGON HD 918 SF mi dělal tak dlouho problémy,až se nakonec v bouřce spálil tuner .Po pitvě se zistilo,že to bol atypický kus,který mi jiný chytrák z tohoto fora prodal na inzerát jako nový v době,kdy o ně byla nouze...ak asi jsem mozgový dsitrofik,máš recht.Vždycky něčemu uvěřím a pak lituju...ted to byla recenze zde na foru a dobře míněná rada... |
Piller
![]() |
|
Pilleruz to pochop, ze ta 402ka je za tie peniaze v pohode HD prijimac...ak mas nejake problemy, tak mas chybu nastavenia (neviem coho) alebo mas vadny kus |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
PillerPre boha kde si vycital ,ze pisem o tebe.Tebe som akurat napisal,ze mozno mas vadny kus.To ostatne si neviem preco vstahujes na seba,precitaj to este raz....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...To Piller-pošli mi svoj kontakt na Skype cez G-mail.vlado.holub@gmail.com.Tu si do teba každý rád kopne,ale konkrétne neporadí.Poradil som stovkám nickov,cez skype,cez sz aj na fórach,tak prečo by som nemohol aj teraz,ak však len o to stojíš.Ak má záujem tak sa ozvi.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
liquereNebral jsem to osobně,tak vztahovačnej zase nejsem.A koneckonců,možná máš i pravdu :))) |
Piller
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...mam oi. aj 403HD, 402HD - šmejd to určite nieje,nahraj tam fw.napr.1.1.54, alebo 1.1.45/USB/,ale predtym daj "tovarenske"nastavenie a všetko bude ok",na ab-fore maš o tychto príjmačoch popísanych min.10 strán,odporúčam prečítať...a potom pokračovať,najdeš tam všetko potrebne R^ :)Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Opticum HD X402p a HD X403p sú za tú cenu 90€ satelitné prijímače úplne v pohode. O HD X403p sme tu už dávnejšie viackrát diskutovali. Namontoval som ho už veľa zákazníkom a ide bez jednej reklamácie k max. spokojnosti zákazníkov (zdieľanie RS232/LAN ide ako hodinky, EMU funkčné, možné vypnutie zápisov, čas medzi prepínanými programami, po nahraní príslušného FW ide CW bez najmenších problémov, DiSEqC 1.0/1.1 bez problémov, bezproblémové nahrávanie TS už s najnovšími FW vyriešené, obraz slušný - určite omnoho lepší ako u Ariva 100/200!). Keď som ho vychvaľoval, tak vtedy tu tiež veľa ľudí nezmyselne nadávalo na tento STB. Pozerám, že časom si našiel aj veľa priaznivcov a moje slová sa potvrdili. Kto sa stále v niečom nevŕta, nenastavuje, neprelaďuje a chcel by z toho dostať niečo čo sa predáva 3 až 4x drahšie, tak je to pre neho super voľba za super cenu, kde sa pohybujú priemerné SD prijímače! A práve pridávanie nových TP, manuálne alebo auto ladenie je perfektné, taktiež veškeré editovanie v pohode. To by si mal vidieť u iných značkách aké prid.bané ladenie a editovanie je vyriešené, cez 4-5 tlačidiel a funkcií na DO. To znamená, že v tomto prípade je buď chyba medzi STB a TV, nesprávny FW alebo je samozrejme možné, že ide o vnadný kus. Inak registrovaný si tu už od 08.2003, teda akože nič v zlom, všeobecné skúsenosti by už mohli byť aspoň nejaké... ;)90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
Než začneš, podívej se sem:http://cz.kingofsat.net/pos-23.5E.phpTady jsou parametry vysílání Skylink. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Řekl bych, že problém má jenom tazatel, mám uvedený stroj a chodí na něm všechno bez problému. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 938 |
![]() |
|
RE: Zděšení z toho co jsem koupil za hrůzu OPT...Piller? díky za inspiraci. Tento přijímač neznám, ale cena a vybavení stroje, to by mohl být výbornej obchodní artikl. Moc se mě tento stroj líbí. Asi ho zkusím objednat.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |