![]() |
|
Problém ETTH vs. multiswitchAhoj, řešim už delší dobu problém s provozem internetu po STA.Abych nastínil situaci, přišel jsem do domu (4 patra, 16 bytů). Kabeláž byla natažena při stavbě domu, asi 10 let zpátky. Rozvod je udělán tak, že na půdě je kabelový svazek, a do každého bytu je natažený jeden kabel. V každém bytě je buď jedna, dvě nebo tři zásuvky (průběžné a na konec koncová). Původně se chytal jen analog, takže jim tam stašil širokopásmový zesilovač. Nyní ale chtěli jak sat tak DVB-T + ještě přes nějaké wifisty ETTHčko, aby nemuseli tahat další kabely. Jelikož ETTH běhá od nějakých 5 do 30 MHz, tak jsem použil kaskádní multiswitch Triax TMS 9x16C který má pasivní TV cestu, proto by jím měl internet procházet. Satelity jsou v pohodě, s nimi žádný problém není. U cca sedmi lidí vše běhá v pořádku, ale u jednoho nebo dvou lidí, když začnou běhat data, tak se jim na digitálu dozpadá obraz. Co jsem si změřil, tak to způsobuje značné kolísání chybovosti BER. Teď ale jak to vyřešit, nebo spíš co by mohla být příščina? dneska tam jedu, budu zkoušet galvanické oddělovače, diplexní filtr, měnit zásuvku, ale nic jinýho mě už nenapadá co dělat, pokud to nepomůže. Nemáte někdo nějaký nápad? díky Squere |
Squere
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchhttp://www.intersatsrl.it/Multimedia_Communication_Equipments/3%2BTeleste/4%2BETTH_Ethernet_To_The_Home/1%2BEoC-S/ |
maly mike
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 309 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchmyslim,ze sis odpovedel sam,mohl by pomoci diplexni filtr (v tomto pripade bych preventivne uzavrel cele pasmo 5-50 MHz v celem rozvodu u jednotek).Jsem zvedav,ktery kram to bude zpusobil a preji hodne stesti. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchto mike: díky zajímavá věcička, od Teleste berem, dokonce tady mam od nich pujcenej i nový modem ECM 114. Problem je, že to neumí satelit. Zkusim se poptat na cenu, jen tak orientačně.to hdpe: no uvidime :-) je zajímavý, že ale neruší celou síť, ale pouze sám sebe. to by v tom případě znamenalo, že je někde problem jen v tý větvy k němu jinak by snad musel rozhazovat celou síť |
Squere
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchnema nekdo nejakou pripojku na zasuvkach nebo nejakou zasuvku v pr..? |
maly mike
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 309 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchhmm, to vyzkouším, budu postupně od multiswitche odpojovat uživatele jestli to nepřestane, dobrý nápad, díky |
Squere
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitcha co prohodit výstupy? |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchTakže jsem zpět. Jelikož nebyl ten člověk u kterýho to blbnulo doma, tak jsme to zkoušeli na půdě, ale šlo spíš o vyřešení principu toho proč to nefunguje. Nasimulovali jsme si to tak aby to vypadalo jako u něj. Wifinářská firma všude měla signál rozbočenej pomocí IEC rozbočovačů. Po připojení modemu se začal signál bortit. Jelikož jsme měli sílu signálu 72 dBuV a BER míň než 1 x10-5 (před opravou)z multiswitche - což si myslim že je slušná kvalita, tak padala síla i kvalita signálu o nějakých 30 - 40 % a samozdřejmě se signál zakostičkoval. Zvlášť markantní to samozdřejmě bylo u samotných lidí, když jim jde ze zásuvky nějakých 57dBuV. Vyřešilo se to jednoduše, připojil jsem diplexní filtr a Světe div se signál 100 %, tak doufám že všechny rozbočovače vyhodí a dají diplexi. Ještě dodám že se používá zařízení wodaplug2 což je asi prvotřídní čína.To ale nic nemění na tom, že to snad bude už ok. Díky za rady pánové |
Squere
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchjedna technologie (wifi,homeplug)lepsi nez druha. na tom mit nalozenej celej barak , to musi litat :)))))omlouvam se za OT :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Problém ETTH vs. multiswitchto bublajs: :)) mno oni tam maji napojeno asi 5 lidí, takže dá se říct pakatel, co sem koukal tak rychlost okolo 8 Mbit/s u zákazníka, ale to mojí starostí nebylo |
Squere
![]() |
|
![]() |